Siren Ertan'dan yılbaşı tüyoları

Koca bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde Siren Ertan Çarmıklı yılbaşı gecesi için stil, son hazırlıklar ve sofra düzeni hakkındaki ipuçları verdi.

Siren Ertan'dan yılbaşı tüyoları

Katıldığı her davette stiliyle büyük beğeni toplayan, çoğu zaman sade ama şık tasarımlarıyla davetlerde boy gösteren Siren Ertan Çarmıklı, yılbaşı gecesine sayılı günler kala şık, rahat ve sofistike bir tarz yaratmak isteyenler için önerilerde bulundu. Siren Hanım, o gece için en önemli detayın öncelikle rahatlık olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi. Stil konusunun yanı sıra sofra düzeni için de ipuçları veren Siren Ertan Çarmıklı'nın bu röportajına bir göz atmadan yılbaşı gecesi için hazırlıklara başlamayın derim...

Stil ve moda denince akla ilk gelen isimlerden birisiniz. Sizi hep çok şık tasarımlarınızla gördük. Yılbaşı akşamı için de kendinize hazırladığınız özel bir tasarım var mı?

Teşekkür ederim. Öyle görüyorsanız ne mutlu bana, çünkü benim mesleğimde görüntünüzün işinizle doğru orantılı olması her zaman avantajdır. Evet, bu yıl da kendi tasarımım olan bir kıyafetle yeni yıla girmeyi düşünüyorum.

Bu röportajımızın ana konusu olarak sormak isterim; yılbaşı gecesini kutlayacaklar için ne gibi kıyafet önerilerinde bulunursunuz?

Her zaman dediğim gibi; bence iyi giyinmek ve şıklık öncelikle yerine göre giyinmekle başlar. Daha sonra buna yaşınıza, konumunuza, renklerinize, tipinize göre seçimleri eklersiniz. Kusurlarınızı örtüp, güzel yanlarınızı öne çıkarmak önemlidir. Tabii süreklilik gösteren bir stiliniz olması da size değer katar. Yılbaşı gecesi için hazırlanırken de tüm bu detayları göz önünde bulundurmak gerekir bence. Tabii katılacak davet bir kostüm partisi ya da temalı bir parti ise durum farklı olacaktır.

O akşam kadınlar daha çok nelere dikkat etmeli?

Bence uzun bir gecede en önemli detay kendinizi rahat hissetmenizdir.

Kıyafet seçiminin yanı sıra o gece aksesuarın önemi üzerine neler söylemek istersiniz?

Şıklık ayrıntılarda gizli degil midir zaten? Aksesuarlar sizi farklı kılar, sizin hakkınızda ipuçları verir. Ben 'bir şeyi takmış olmak için takmamak' taraftarıyım. Yakışmıyorsa, görüntünüzü zorluyorsa 'az' daha iyidir.

Renk ve kumas tercihleri nasıl olmalı o gece? ?İlle de kırmızı mı giyilmeli örneğin?

Hayır, illa kırmızı giymeniz gerekmez. Kırmızının her tonu da herkese yakışmaz zaten ama özellikle kırmızı giymek isterseniz size yakışan tonu bulun ve seçin derim. Madem bugünkü röportajımızın konusu yılbaşı gecesi için kıyafet seçenekleri, bu yüzden sizler için dört farklı kıyafet seçtim. Dantel yine çok moda. Ben krep kumaşın konforu ve sade görüntüsüyle getirdiği dengeyi seviyorum. Straplezi, tek omuzu, diz boyu kabarık etekleri de seviyor ve çok rahat buluyorum. Ayrıca inceltilmiş, stretch deri kıyafetlerin de çok cazibeli ve sofistike olduğunu düşünüyorum.

Tam burada sormak isterim. Geçtiğimiz ay İstanbul Deri Fuarı podyumunda yer alan 'Adamo by Siren Ertan' çalısmanız devam ediyor mu?

Evet, 'Adamo by Siren Ertan' özel deri koleksiyonumuz 25 Aralık Çarşamba günü Abdi pekçi mağazalarında yerini alacak. Bugün sizin için giydiğim deri parçalar o koleksiyondan.

Yılbaşı gecesi uzun süre ayakta kalacaklar için topuklu ayakkabı giymek zor olur. Bu konuda öneriniz var mı?
Düz ayakkabı ile tuvalet veya şık bir elbise ne kadar iyi olabilir? Ben görünmeyecek gece kıyafetlerimin altına daha çok kendi ürettirdiğim, 'Siren Ertan İSTANBUL' marka platformlu ayakkabılarımızı giyiyorum yıllardır. Müşterilerime de ilk seçenek olarak onları öneriyorum ve gerçekten müptelaları var. Ancak şık, ayakkabının görüneceği bir gece elbisesinin düz bir ayakkabıyla sizi güzel göstermesine pek imkan yok ne yazık ki.

O özel aksam için kadınlar ne kadar zaman önce hazırlanmalı, neler yapmalı, siz nasıl hazırlanırsınız?

Her kadının tarzı ve hazırlık süresi farklı olduğundan bu konuda bir şey diyemem ama ben sade saç modellerinden yana olduğum ve kendi makyajımı kendim yaptığım için pek uzun sürmüyor hazırlığım.

O gece için uğuruna inandığınız bir ritüel var mı?

Hayır. Ben pek batıl inançları olan biri degilim.

Peki, sofra hazırlığında da çok iyi olduğunuzu biliyorum. Her şeye nasıl yetişiyorsunuz?
Evlerimizin ve ofisimin dekorasyonunu kendim yapmayı tercih ediyorum. Böylesinin daha doğal, daha biz gibi olduğunu düşünüyorum. Davetlerimizde de evimizde hazırlanan yiyecekleri ikram ediyorum. Tabii bu konuda lezzetleriyle ünlü sevgili kayınvalidem Türkiz Annem'in de desteği çok büyüktür. Zaten mönüyü hazırlamak, şarapları ısmarlamak, çiçekleri seçmek, sofrayı hazırlamak gibi ayrıntılar bana büyük keyif verir. Evde her türlü donamımım hazırdır.

Bugün yemek masanızın üzerinde gördüğümüz güzel yılbaşı süslemelerini de siz mi yaptınız?

Hayır, ilk defa bu konuda çok yetenekli bulduğum iki genç dostumdan rica ettim. Hem çok yoğun bir hafta geçiriyorum, hem de masamızı onların ellerine bırakmak istedim. Güven bu konuda çok önemli ve beni hiç yanıltmadılar. Sevgili Merve ve Eser, sahip oldukları 'La Lumiere Events' ile harikalar yaratıyor. Ben sadece nasıl bir sofra hayal ettiğimi, sevdiğim renkleri ve gülü belirttim. Eve geldiğimde zevkli, neşeli ve rafine görüntü beni çok mutlu etti.

Son olarak, yılbası ağacı hazırlar mısınız?

Hayır. Belki de çocuğumuz olmadığı için. Sadece geçen sene eşimle bir yılbaşı ağacı denememiz oldu ama sonra da vazgeçtik.

Siren Ertan Çarmıklı'dan masalarınız için küçük tüyolar

Öncelikle kafanızda masanızın tarzını ve renklerini belirleyin.

Seçeceğiniz çiçeğin ortama uyumu çok önemlidir.

Euroflora ve Mudo Concept bu konularda bulunmaz vahalardır.

Vaktiniz ya da bütçeniz yoksa yeni bir şeyler almanıza da gerek yoktur aslında, çünkü yıllar boyunca evinizde biriken objeler, küçük antikalar, hediyeler, o en sevdiğim tarz olan eklektik masaları yaratmanız için yeterlidir. Üzerine biraz çiçek, biraz mum, biraz kurdele yeter...

Son olarak; kalıplara sıkışıp kalmayın, yaratıcılığınızı özgür bırakın!

Röportaj: Öykü YAZICIOĞLU Fotoğraflar: Cengiz DİKBAŞ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.