Ünlüler LifeCo'yu tercih ediyor

Ünlü modeller Kate Moss ve Naomi Campbell’in detoks yapmak için geldiği Bodrum’daki The LifeCo, şu sıralar adından sıkça söz ettiriyor. İngiliz Daily Mail gazetesine de konu olan merkezin Sağlıklı Yaşam ve Arınma Danışmanı Mirey Yuhay ile hem detoksun ne

Ünlüler LifeCo'yu tercih ediyor

Bodrum, son yıllarda Hollywood yıldızlarından tutun da ünlü siyasi liderlere, milyarder iş adamlarına kadar yaz aylarının vazgeçilmez destinasyonlarından biri oldu. Türkbükü'ndeki detoks merkezi The LifeCo ise bu tatillerin uğrak noktalarından biri. En son Naomi Campbell ve Kate Moss'un gelmesi ile tüm dünya basının dikkatini çeken merkezi biz de merak ettik ve Sağlıklı Yaşam ve Arınma Danışmanı Mirey Yuhay'ın kapısını çaldık. Yuhay, merkezin kurucusu ünlü iş adamı Ersin Pamuksüzer'in bir röportajından etkilenerek detoksu denemeye karar vermiş ve bir daha da bu yaşam biçiminden kopamamış. Detoks sayesinde tam 50 kilo vermeyi başaran sağlıklı yaşam uzmanından detoksu ve The LifeCo'yu dinledik.

Röportaj:Nazan ORTAÇ

Fotoğraflar:Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Detoks nedir ve neden detoks yapmalıyız?
Her şey bir rahatsızlık hissi ile başlıyor. Hasta değiliz, ama iyi hissetmiyoruz. Çünkü modern, teknolojik ve rahat şehir yaşamı bizi hasta gibi yapıyor. Stres, hareketsizlik, deterjanlar, sigara, alkol, kahve, çay derken vücudumuz toksinle doluyor ve artık vücudun doğal detoks mekanizmaları yetersiz kalıyor. Bu toksin birikimi sonucunda vücudun dengesi bozuluyor, bizi kronik yorgunluk, tansiyon, diyabet, kanser, obezite gibi rahatsızlıklarla baş başa bırakıyor. Detoks, toksinlerden en hızlı ve en etkili şekilde kurtulma yolu. Temelde bir sıvı orucu programı. Amaç, sindirimi durdurmak. Çünkü vücut normalde sindirime harcadığı enerji ve vakti kendini onarmak için kullanacaktır. Ve bu şekilde; kişinin kanı temizlenir, temizlenen kan diğer organ, hücre ve dokulara bakım onarım yapar.

Detoksa ihtiyacımız olduğunu nasıl anlarız?
Yorgun ve halsiz hissediyorsanız, isteksiz bir ruh halindeyseniz ya da sık sık hastalanıyor ve iyileşmeniz uzun sürüyorsa detoksa ihtiyacınız vardır. Sabahları zor uyanmak, ciltte problem varsa, tuvalete çıkmakta zorlanıyorsanız ve zihin bulanıklığı varsa detoks yapmakta fayda var.

Detoksun türleri neler?
Bizim 'master detoks', 'yeşil içecek detoksu' ve 'salatalı yeşil detoks' programlarımız var. Master detoks, en derin arınma sağlayan, öncesinde zihinsel ve bedensel bir ön hazırlık gerektiren programımız. Gelmeden sebze, salata, baklagil, yemiş ve balık ağırlıklı beslenmeye uyulmalı ve et, süt, tatlı, alkol, kahve ve unlu mamullerden uzaklaşılmalı. Master detoksta kolon temizliği her gün yapılmalı. Yeşil içecek detoksunda ise sabah bir meyve suyu ve gün içinde beş yeşil sebze suyu içiliyor. Kolon temizliği şart değildir, opsiyoneldir. Salatalı yeşil detoks versiyonunda da, beş sebze suyunun iki tanesi yerine salata veriyoruz.

Kimler yaptırabilir detoks? Yan etkileri var mı?
Detoksun değişik versiyonlarını tabii ki herkes yapabilir. Ancak kişinin yaşı ve sağlık durumuna göre uzman bir ekip denetiminde olmalı. Genellikle son altı ay içinde bir iç organ ameliyatı geçirmiş kişiler, hamileler, emzirenler, kanser tedavisi görenler master detoks yapamazlar. Detoksun yan etkisi yok, ancak süreç sırasında oluşabilecek iyileşme semptomları var. İlk günlerde baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk gibi semptomlar oluşabiliyor.

Ne kadar sıklıkla yaptırılmalı?
Detoks hayatınızda dönem dönem tekrarlayacağınız (önerilen senede ikidir) sezonluk ev temizliği gibi vücudunuz için uygulamanız gereken bakım. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık bakımlar şeklinde uygulanabilir. Gün içinde, öğlen saat 12.00-18.00 arası yiyip, bunun dışındaki saatleri sebze-meyve suları, su, bitki çayı gibi sıvı şekilde geçirmek de detokstur. Haftada bir gün sıvı orucu yaparak, ayda dört gün, yılda 52 gün vücudunuza detoks yaptırmış olursunuz.

Özellikle sebze sularıyla yapılan sıvı detoksu çok popüler. Nedir bunun özellikleri ve zararları var mı?
Bu detoks, bizim yeşil sıvı detoksumuza denk gelir. Günde bir meyve suyu ve gün içinde beş yeşil içecekten oluşur. Yeşil içecek ıspanak, pazı, roka, maydanoz, fesleğen, dereotu, kereviz sapı, kara lahana gibi koyu yeşilliklerin kalın demetler halinde katı meyve sıkacağından geçirilip, içine biraz limon katıldığında ortaya çıkan ferahlatıcı ve şifa verici bir içecektir. Duruma göre zencefil ve biraz seyreltmek için de salatalık suyu kullanılır.

Yeşil içecekler vücuda nasıl fayda sağlıyor?
Bir et yemeği 6-8 saat, sebze yemeği 1-2 saat, karbonhidrat yemeği 3-4 saat ve meyve yarım saatte sindiriliyor. Düşünün ki bunu her gün en az üç kere, aylarca ve yıllarca yapıyorsunuz! Bir kere bunu durduruyorsunuz. Koyu yeşillerin içinde çok yüksek oranda klorofil var. Klorofil, bizim kanımızda oksijen taşıma görevi gören hemoglobin ile bir molekül farkla aynı yapıda. Dolayısıyla, bu yeşillerden içtikçe kanımızın oksijen taşıma kapasitesi artıyor. Oksijen, vücutta daha alkali bir ortam ve daha çok enerji demektir. Kanser hücreleri asidik ortamda çoğalabiliyor, alkali ortamda değil. Aynı zamanda yeşillerin içinde yüksek oranda lif var ve lifli yeşilliklerin suyu yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum ve demir içerir. Tabii ki yeşil detoksun bir faydası da kilo verdirmesi. Sıvı orucu şeklinde uygulandığında, bir haftada kadınlara ortalama 4-6, erkeklere ise 6-8 kilo verdirebiliyor. Hiçbir zararı yoktur herkes yapabilir. Sadece kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerin ilaçlarını bırakarak yapmaları gerekir. Tabii ki doktorların gözetiminde.

Bazı doktorlar, "Vücut kendi detoksunu kendisi yapıyor, detoks yaptırmak gereksiz bir şey" diyor. Nedir sizin bu konudaki fikriniz?
Çok doğru; vücut, mükemmel bir mekanizmayla tüm atılım sistemlerini çalıştırıyor normalde. Ancak son yıllarda modern yaşam tarzı sebebiyle maruz kalınan toksinler nedeniyle atılım mekanizmalarını çalıştıramayan vücut, bunu gerekli kılıyor maalesef. Kişi check-up yaptırıyor tüm değerler normal, bir sorun yok gibi görünüyor. Yavaş yavaş baş ağrıları, kabızlık, vücutta ağrılar baş gösteriyor, alerjiler artıyor, bağışıklık düşüyor. Yani hasta olmamamıza rağmen hasta gibi hissediyoruz. Tüm problem toksiklik. İşte tam bu noktada detoksa ihtiyaç var demek oluyor.

Bağırsak temizliğinin detokstaki yeri nedir? ݝnsanların korktukları bir şey bu, hep çeşitli söylentiler çıkıyor lavman hakkında. Nedir aslı astarı?
ݎnsanların vücutlarını ve sağlıklarını ilgilendiren uygulamaları sorgulaması tabii ki iyi bir şeydir ve hatta şarttır. Lavman, bağırsakların rektal bölgeden içeri alınan ince bir tüp yardımı ile suyla yıkanması işlemidir. Bunu kendi kendinize yapabileceğiniz gibi, hemşire yardımı ile de yaptırabilirsiniz. Kolon temizliği master detoks programının etkinliği için şarttır. Ancak yeşil detoks programımızda şart değildir. Tabii ki her şeyin bir uygulanma sebebi vardır ve uygun koşullar lazımdır. Bu, ciddi bir uygulamadır. Uzmanlar, kilonun kolonlarda birikmiş dışkı olduğundan bahseder. Vücut daha bir önceki yemeği sindirip vücuttan atmadan, diğer yiyecekleri yığıyorsak, günlerce aylarca bu kolonlarda müthiş bir zehir birikiyor. Kendimizi iyi hissetmiyoruz sonra neden diyoruz, işte sorun bundan kaynaklanıyor. Asıl bağırsak florasını bozan bunlar ve stres de bağırsak floramızdaki iyi bakterilerin sayısını azaltıyor. Asıl bağışıklığı düşüren durum bu. Vücudun koruma sistemi çökünce de gelsin alerjiler.

The LifeCo'da başka hangi hizmetler sunuluyor?
Kişiler gelmeden önce kendilerine bilgi seti gönderiliyor; buradaki programla ilgili bir ön bilgilenme olması açısından. Yoga, meditasyon, sauna, buhar, hamam, masajlar, anti-aging terapileri, duygusal ve zihinsel detoks terapileri, ayurvedik uygulamalar, güzellik bakımları, eğitim dökümanları, bireysel sağlıklı yaşam koçluğu, kitaplar, konuşmalar ve filmler ile günler oldukça dolu geçiyor.

The LifeCo'nun kurumsal yapısından bahseder misiniz? Başka nerelerde şubeniz var?
Değişik bir tatil için Koh Samui'de bir haftalık detoks deneyiminde sekiz kilo verip, kendini yenilenmiş hisseden işadamı Ersin Pamuksüzer'in girişimi ile The LifeCo, 2005 yılında ilk olarak Bodrum'da açılmış. Sonrasında İstanbul Akatlar merkezimiz açıldı. 1 Ağustos'ta da yine konaklamalı bir tesisimiz Antalya'da açıldı. Teknede detoks programımız da var.

The LifeCo'nun dünya çapında bir ünü var. Kate Moss'un size geldiğini biliyoruz, başka kimler var yabancı misafirleriniz arasında? Sizi tercih etmelerindeki nedenler neler?
Naomi Campbell, Kelly Brook, John Galliano ve farklı ülkelerden kendi ülkelerinde ve kendi mesleklerinde ünlü olan kişiler geliyor; milletvekilleri, bakanlar, sanatçılar, designer'lar. Bizi seçmelerinin birkaç temel sebebi var. Mekan olarak Uzakdoğu'yu andıran doğal, sade ve rahatlatıcı enerjisi olan bir yer, lüks değil. Uyguladığımız detoks programının sonuçları çok çok iyi ve bu süreci destekleyen terapi ve terapistlerimiz de aynı şekilde. Tüm ekipçe hizmet ve servisimiz çok gönülden, içten ve samimi. Dünyada istedikleri her şeye sahip olabilecek ve dünyanın en güzel yerlerini gezmiş kişilerin -onların da feedback'lerinde belirttikleri gibi- bizi seçmelerinin sebebinin bunlar olduğuna inanıyorum.

Başta ünlüler olmak üzere misafirleriniz en çok ne için geliyor?
Dürüst olmak gerekirse tabii ki öncelikli neden evet kilo vermek. Diğer sebepleri şöyle sıralayabilirim: Vücudu toksinlerden arındırmak, dinlenmek, periyodik vücut bakımı, sigara ve alkolün zararlarından arınmak, bir sağlık sorununu düzeltmek, bağışıklığı güçlendirmek ve anti-aging.

Detoks yurtdışında kanser tedavisinde bile artık kullanılıyor. Siz LifeCo'da kanser hastalarına hizmet veriyor musunuz?
Kanser tedavisi görmekte olan kişiler detoks yapamaz. Ancak önleyici olması açısından detoks çok faydalı. Tedavisi bitmiş kişilerinde vücutlarının onarımı ve koruma amaçlı detoks ile birlikte alkali beslenme prensibine dayalı yaşam tarzı eğitimleri veriyoruz.

Evde yapılacak detoks için önerileriniz var mı?
Ispanak, pazı, roka, kereviz sapı, maydanoz, salatalık ve limonu juicer'dan geçirerek mucizevi yeşil içeceğimiz 'Alkalize' elde edilir. İçine elma, ananas veya benzeri meyvelerle zencefil de eklenebilir. Bu içecek, hücreleri vitamin mineralle yıkar, kanı alkalize eder, kan şekerini dengeler, cildi daha gergin canlı ve parlak yapar, anti-aging etkisi vardır. Üstelik kilo verdirir ve tansiyonu düşürür. Bir de 'Cayenne Limonata' dediğimiz limon, agave isimli doğal tatlandırıcı ve 'cayenne pepper' diye bilinen acı biberden oluşan bir toz karışımı ürünümüz var. Bununla 2-3 günlük detoks yapabilirsiniz.

Son olarak; sizi tanıyabilir miyiz? The LifeCo ile yollarınız nasıl kesişti?
13 sene reklam ve pazarlama iletişimi alanında görev yaptıktan sonra, 2000 yılından itibaren kişisel gelişim çalışmaları ile ilgili çeşitli eğitimler aldım. Bu esnada Ersin Pamuksüzer'in bir dergi röportajında gördüğüm değişimini merak ettim ve The LifeCo ile tanıştım. Amerika'da West Palm Beach Florida'da Hippocrates Health Institute'de çiğ beslenme üzerine kurulu Life Change programına katılarak beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda ciddi bir eğitim aldım. Ve sonrasında da The LifeCo'nun önerdiği yasam reçetesi ile 50 kilo verdim ve Bodrum'a yerleşerek, Bodrum The LifeCo'nun Sağlıklı Yaşam ve Arınma Danışmanı oldum. Yedi senedir de buradayım.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.