"Oğlum için mücadele ediyorum"

Fidan Şimsek tasarımları ile birbirinden güzel pozlar veren Özlem Yıldız, yeni hayatını, oğlu Demir ’i ve gelecekteki kariyer planlarını Şamdan Plus’a anlattı.

"Oğlum için mücadele ediyorum"

Televizyonun sevilen yüzü Özlem Yıldız, ünlü modacı Fidan Şimşek'in şık tasarımlarıyla objektifin karşısına geçti. Birbirinden şık tasarımları, mükemmel şekilde taşıyan Özlem Hanım ile boşanma sonrasındaki hayatını, oğlu Demir'i ve moda hakkındaki düşüncelerini konuştuk.

Röportaj:Bade ÇAKAR

Fotoğraflar:Cengiz DİKBAŞ

Genç bir annesiniz. Oğlunuz Demir ile ilişkiniz nasıl?
Yerine göre arkadaş ama öncelikle disiplinli bir anneyim. Demir ile birlikte çok eğleniyoruz. Onunla eğlenmemek mümkün değil zaten, çok eğlenceli çocuk. Artık okullar açıldığı için ders saatlerimiz ön planda ama fırsat buldukça sinema, tiyatro gibi etkinliklere gitmeye çalışıyoruz. Beraber vakit geçirmekten hoşlanıyoruz.

Yaz tatilinden sonra okul süreci Demir için zor oldu mu?
Yaz tatili ikimiz için de çok keyifli ve uzun oldu bu sene. Çeşme ve Bodrum'a gittik. Tabii ki bu kadar uzun tatil ve eğlenceden sonra okula adaptasyonu kolay olmadı. Alışmakta biraz zorlandığını söyleyebilirim.

Sekiz yıllık evlilikten sonra Sinan Serter ile boşanmaya karar verdiniz? Demir bu durumdan nasıl etkilendi?
Sinan Bey ile sekiz yıl süren evliliğimiz süresince aramızdaki saygıyı asla kaybetmedik. Evimizde kimse birbiriyle yüksek sesle bile konuşmadı. Böyle bir ilişkiden sonra boşanma kararı alınınca doğal olarak başlarda Demir bunun sebebini anlamakta zorlandı. Ancak ben Demir'i bir yetişkin gibi karsıma alıp olanları düzgün bir dille anlattım, ondan hiçbir şey saklamadım. Demir'in bizimle iletişimi çok iyi, istediği zaman anne ve babası ile olabiliyor. Üçümüz de onun için bir araya geliyoruz.

Tek başına çocuk büyütmek zor olmuyor mu?
Tek başına çocuk büyütmek elbette büyük bir sorumluluk ama elimden geldiği kadar Demir'in iyi bir yaşam sürmesi için mücadele ediyorum. Her anne bunu çocukları için yapar zaten. Hayattaki önceliğim Demir, tek istediğim onun iyi bir eğitim alması ve güzel bir hayat sürmesi.

Daha çok gençsiniz. Aşk konusunda ne düşünüyorsunuz?
Aşk, hayatı güzelleştiren bir duygu. Ama aşkı yakalamak o kadar da kolay bir şey değil. Doğru zaman ve doğru insan, herkes için elbette vardır diye düşünüyorum. Benim de karşıma bir gün çıkabilir.

Uzun yıllar televizyonda başarılı işlere imza attınız. Gelecek için planlarınız neler?
Televizyon benim asıl işim. Çok uzun yıllardır ekranlardayım. Bu sezon da pazar günleri 'Bana Bir Şey Olmaz' isimli programım var.

Modayı ne kadar takip ediyorsunuz? Tarzınızda trendlerin ne kadar etkisi oluyor?
Takip ediyorum ama tamamen modaya göre giyinmiyorum. Yerine ve zamanına göre giyinmeyi tercih ediyorum. Benim için önemli olan vücuduma yakışmasıdır. Sırf moda diye aldığım çok fazla kıyafetim yoktur. Kendime yakışması çok daha önemli benim için. Ben spor-şık giyinmeyi tercih eden birisiyim. Mümkün oldukça gündüzleri daha rahat ve spor giyinmeyi tercih ederim. Düz sandaletler, rahat ayakkabı ve içinde rahat hissettiğim kıyafetlerle günü geçirmeyi seviyorum. Ama hiçbir zaman çok salaş, bakımsız ve uyumsuz olmam. Çocukluğumdan beri buna dikkat eden birisiydim.

Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz, aldığınız ürünlerde neye bakarsınız?
Eskiden çok fazla kumaştan, dikimden anlamazdım. Ama artık işin içinde olmaya başlayınca ister istemez dikkat etmeye başlıyorsunuz. Moda çekimlerinde gördüğümden dolayı kıyafetlerin kalitesine dikkat etmeye başlıyorum. Bazı parçalar çok kaliteli görünebiliyor ama bir-iki yıkamadan sonra deformansyon oluyor. Bir kere giyip atmalık ürünleri tercih etmiyorum. Kılık kıyafetten çok çanta ve ayakkabılarda zamanı geçmeyecek klasik parçaları almaya dikkat ediyorum. Gündüz kıyafetlerde pahalı parçaları çok tercih etmem. Ayakkabı, çanta ve gece kıyafetleri benim için daha önemlidir.

Fidan Şimşek tasarımlarının size göre farkı neler? Kendinizi içinde nasıl hissediyorsunuz?
Bir kere bizim çok güzel bir enerjimiz var beraber. Benim için bir tek giydiğim kıyafetle değil, çalıştığım modacı ile de elektriğimin tutması önemli. Birbirimizin dilinden anlamamız gerekir. O anlamda çok güzel bir uyum yakaladık. O benim istediğimi çok iyi biliyor, ben de taşırken üstümde nelere dikkat etmem gerektiğini çok iyi biliyorum. Vücut yapısı olarak da her kıyafette kendimi güzel ve rahat hissetmiyorum. Ama Fidan Şimşek tasarımlarında kendimi çok rahat, farklı ve güzel hissediyorum.

Size göre şıklık nedir? Nasıl şık olunur?
Şık kadın aslında sadece modayı takip eden değil, üzerine giydiğini yakıştıran, vücut yapısını bilen, yaşına, zamanına ve yerine göre giyinen kadındır. Çok büyük paralar harcanarak çok şık olunacak diye bir kural yok bence. Kendinize yakışan doğru parçaları bularak daha makul fiyatlarla da şık olabilirsiniz. Ama her şeyden önce vücut yapınıza uygun giyinmek bence şık olmaktır. Bazen arkadaşınızda görüp aldığınız şey sizi hayal kırıklığına uğratabilir, çünkü sizin yapınıza uymaz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.