"Şık kadın kendine güvenen kadındır"

Ünlü kadın giyim markası adL’nin sonbahar-kış koleksiyonunun yüzü olan Ahu Yağtu ile moda üzerine bir söyleşi yaptık. Objektifimize özel pozlar veren Yağtu, kendi markası AU Vintage ile ilgili sorularımızı da yanıtladı.

"Şık kadın kendine güvenen kadındır"

Moda dünyasının ünlü isimlerinden oyuncu ve sunucu Ahu Yağtu 2014-15 adL Sonbahar-Kış Koleksiyonu'nun yeni yüzü oldu. Üç farklı hikayesiyle oluşan tasarımlar, Yağtu'nun güzelliğiyle buluştu. Yağtu ile bu işbirliği ve moda üzerine konuştuk. Tanıtımını yaptığı koleksiyondan tasarımlarla özel pozlar veren Ahu Yağtu, yakında kendi markası ile tasarım yapacağının da müjdesini verdi.

Röportaj:Bade ÇAKAR

Fotoğraflar:Lara SAYILGAN

adL'nin yeni koleksiyonunun yüzüsünüz. Marka ile bir araya gelişiniz nasıl oldu?
adl eskiden beri bildiğim ve tanıdığım bir marka . İşbirliği için teklif getirdiklerinde oldukça heyecanlandım. 60'lar esintili bir koleksiyon hazırladıklarını ve güçlü bir kadın imajı aradıklarını öğrenince çok mutlu oldum. Çalışmalarımızı hızla başlattık ve hep beraber güzel bir birlikteliğe imza attık.

Koleksiyonun dikkat çeken parçaları ve sizin en beğendiğiniz yönleri neler?
Koleksiyon; çalışan, kendine güvenen ve stili olan kadınlara yönelik olduğu için elbiseler, pantolon ve etekler ön planda. Birbiriyle kombinlenebilecek pek çok ürün mevcut. Özellikle vücuda oturan elbiseler favorilerim arasında.

Marka ile başka çalışmalarınız da olacak mı?
Henüz tüm çekimlerimizi tamamlamadık. 'Cengiz Abazoğlu for adL' koleksiyon çekimlerimizi tamamladıktan sonra, devam edip etmeyeceğimize daha net karar vereceğiz. Umarım her iki taraf için de uzun soluklu bir proje olur.

Koleksiyonda üç farklı stil yer alıyor, siz, kendi stilinizi nasıl tanımlarsınız?
Benim stilim eklektik. Vintage parçalarla günümüz trendlerini karıştırarak kullanmayı tercih ediyorum. Baştan aşağı vintage giyinmek yerine, bazı basic parçaları vintage ürünlerle kombinleyerek stilimi yansıtıyorum.

Bu sezonda hangi parçalar ve renkler öne çıkacak?
Bu sezon bol bol örmeler, yünlü ürünler, kuzu postlu güderi paltolar, 60'lar, A kesim etek ve elbiseler, haki ve beyaz renk yanında bol baskılı parçalar karşımıza çıkacak.

Trendler stilinizde ne kadar etkili?
Çok etkili olduğunu söyleyemem. Trendlere göre değil, kendi stilime göre giyinmeyi tercih ediyorum.

Size göre şık kadın nasıl olmalı?
Şık kadın kendine güvenen kadındır. Bence bir kadın, tavrıyla, duruşuyla şıktır.

Türk kadınlarının en büyük stil hataları neler?
Stillerinin olmaması, bence bir hatadan çok onları moda kurbanı yapıyor. Dergide gördükleri kampanya çekimlerini veya editoryal çalışmaları kendilerine uygulamaya çalışıyorlar. Sevdikleri ünlü isimlerle aynı giyim tarzını yakalamaya çalışan hanımlar, maalesef kendi kültür ve o kültürün getirdiği tarzı göz ardı ederek gitgide özgünlükten uzaklasşıyorlar.

Dolabınızın vazgeçilmez parçaları neler?
Sneaker'larım ve jean'lerim.

Moda sektörünün içinde yer alan ve vintage giyimin en gözde temsilcilerindensiniz. Sizi vintage parçalara iten unsur neydi?
Eskiye olan merakım, ailenin hanımlarının eşyalarına olan tutkum beni tam bir vintage sevdalısı haline getirdi.

Vintage giyimin olmazsa olmaz noktaları neler?
Dönemleri çok iyi bilmek, kumaştan ve modelden anlamak, biraz da zevk sahibi olmak gerekiyor.

Vintage ve ikinci el ürünlerin bulunduğu AU Vintage.com adlı bir siteniz var. Sitenizden biraz bahseder misiniz?
Sitede, vintage ve ikinci el ürünlerin yanı sıra, genç tasarımcıların bize özel hazırladıkları vintage esintili koleksiyonlar da yer alıyor. Bununla birlikte 'Ünlülerden' adlı bölümümüzde ünlü isimlerin kullanmadıkları ürünleri satışa sunuyoruz. Elde edilen gelir ise, Çaba Derneği'yle yürüttüğümüz ortak projede ihtiyacı olan çocukların eğitimi için kullanılıyor. Ayrıca eskilerini ne yapacağını bilmeyen ve değerlendirmek isteyen takipçilerimiz için 'Satmak İstiyorum' isimli bir bölümümüz mevcut. Buradaki formu doldurarak ve fotoğraf yükleyerek bize giysilerini ulaştırıyorlar. Biz de değerlendirip satışa koyup koyamayacağımıza karar veriyoruz. Ürünleri dönemine, markasına ve orijinalliğine göre değerlendiriyoruz. Kalite kontrollerini yapıp satışa sunuyoruz.

Mağazanızda şu an bulunan en özel vintage parça nedir?
Mağazamız yok ama bir showroom'umuz var. Sitedeki en değerli ürünler Chanel takılar ve çantalar.

İleride ikinci el ve vintage dışında kendi koleksiyonunuzu hazırlama gibi planlarınız var mı?
Pek tabii ki böyle bir planım var. Umarım çok yakında vintage esintili ilk koleksiyonumu modaseverlerle paylaşırım.

Moda dışında oyunculuk ve sunuculukta yapıyorsunuz. NTV'deki programınız 'Ahu Yağtu ile Olmazsa Olmaz' nasıl gidiyor?
Çok mutlu bir ekip oluşturduk. Birbirinden farklı konu ve konuklar, stil önerileri ve yeni mekanlarla her hafta ayrı bir heyecan yaşıyoruz.

Yoğun bir temponuz var. Hem bir iş kadını hem de anne olarak gününüzü nasıl planlıyorsunuz?
Günüm, hatta haftam bile planlı. Böyle bir tempoda çalışırken geçen dakikanın bile önemi var. Hepsini dengeli bir şekilde gün içine yaymaya çalışıyorum.

Siz bir sinema filminde yer almak isteseydiniz, nasıl bir proje tercih ederdiniz?
İçinde hem dram hem de komedi olan bir aşk filminde rol almak eğlenceli olur.

İleri de sizi nasıl projelerin içerisinde göreceğiz?
İlerisi için kesinleşmiş bir projem yok şimdilik.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.