“Ani değişiklikler beni hiç korkutmaz”

İki yıldır kızı Nazlı’nın eğitimi için Miami’de yaşayan Zeynep Mutlu ile tatil için geldiği Bodrum’da buluştuk. Kızı Nazlı Kulaberoğlu’nun oyunculuk tutkusu için İstanbul- Miami-Los Angeles arasında mekik dokumaya hazırlanan Mutlu, bu hızlı tempoyu çok se

“Ani değişiklikler beni hiç korkutmaz”

Röportaj ve Fotoğraflar: Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Cemiyet hayatının sevilen ismi Zeynep Mutlu, son iki yıla birçok şey sığdırdı. Önce Miami'ye yerleşti, sonra iki yıllık eşi İlker İnanoğlu'ndan boşandı. Kızı Nazlı Kulaberoğlu ile kendine yeni bir hayat kuran Mutlu, şimdilerde Bodrum'da ailesinin yanında tatil yapıyor. Yeni eğitim döneminde kızı Nazlı'nın yılın yarısını İstanbul'da, yarısını Miami'de geçireceğini söyleyen Zeynep Hanım, bu rotalara bir de Los Angeles'ın eklendiğini anlattı. Kızının, oyunculuk tutkusunun peşinden gidip, sinemanın nabzının attığı Los Angeles'ta bir drama okuluna kaydolduğunu söyledi. Bol seyahatli, oldukça hareketli bir hayatı olan Zeynep Mutlu ile Bodrum'da buluştuk ve keyifli pozlar eşliğinde konuştuk.

Yılın yarısını Türkiye'de, yarısını Amerika'da geçiriyorsunuz. Bu seçimi hangi motivasyonla yaptınız?

Kızımın eğitimi için denemek istedim iki sene önce. Zaten uzun bir süredir her sene 1-2 ay gidiyordum. Kardeşim Miami'de okuyor ve ailemin belli dönemlerde zaman geçirdiği bir şehirdi zaten. O yüzden orada kalmaya karar verdim.

Bir süre önce eşinizden ayrıldınız... Miami'de kızınızla nasıl bir hayat kurdunuz kendinize? Orada neler yapıyorsunuz?

Eşimden ayrılınca zaten ailemin düzeni vardı, orada devam ettim. Çocuklar için zor oluyor, o yüzden bu sene İstanbul'da yabancı bir okula gidip, dönüşümlü okuyacak. Miami'den çok Los Angeles'ta oyunculuk eğitimi almaya başladı. Sanat dallarına yatkın çünkü. O yüzden bu sene dönüşümlü bir şekilde İstanbul-Miami-Los Angeles arasında mekik dokuyacağız.

Kızınız için Miami'ye taşınma kararı vermek kolay oldu mu? Nazlı nasıl karşıladı bu kararı? Seviyor mu Miami'yi?

Uzun kalınca çok da sevmedi; daha çok genç tabii... Şimdi sevdiği bir hobisinin eğitimini alıyor ve daha sık gitmek istiyor. Hayallerini gerçekleştirsin isterim ama en önemlisi mutlu ve huzurlu olması, bu daha önemli benim için. Hep aynı kısır döngüde olunca hayat, ilerleme kaydetmek zor. Ben değişikliği severim ve maceraperestim. Bu nedenle ani değişiklikler beni hiç korkutmaz. Aksine heyecanlı bulurum. Kızımı da biraz bu göçebe sistemine adapte ettim. O da bu süreçte bir sürü yeni şey öğreniyor. Farklı kültürler, yeni lisanlar, insanlar gibi...

Kızınız oyuncu olma yolunda ilerliyor... Nasıl başladı oyunculuk sevdası? Eğitim almaya başladı, biraz eğitiminden, okulundan bahseder misiniz? Onunla ilgili hayalleriniz neler?

Los Angeles'ta drama oyunculuğu okuluna gidiyor. Belli dönemler oyuncu koçuyla çalışıyor, daha küçük ama ileride istediği dalda eğitim yapması için şimdiden başlaması lazımdı. İngilizce drama için ufaktan başlıyorlar, her sanat dalında yetiştiriyorlar çocukları. Üniversite girişlerinde öğrencilerin spor, sanat gibi bir marifeti olması daha iyi üniversitelerin kapılarını açıyor.

Sağlıklı yaşam konusuyla çok ilgisiniz. Nereden geliyor bu ilgi ve siz sağlıklı kalmak için neler yapıyorsunuz?

Sağlıklı yaşamla eskiden çok daha ilgiliydim. Artık çok aşırı bir ilgim yok (gülüyor)... Ama biraz dengelemeye çalışıyorum; her şeyin başı denge çünkü. Çok kafaya takınca da, insanı rahatsız ediyor. Genelde mutlu bir mizaçta olunca, zaten gerisi geliyor. Sağlık sektöründe işi olan bir aileden geldiğim için hayatım doktorlar, sağlık teknolojileri ve kongrelerle geçti, o yüzden gerek seyahatlerde, gerek evde, hep bu konularla ilgili iş konuşula konuşula sağlık sektöründen çıkamadım. İnsan, çok fazla kendini kısıtlarsa mutsuz oluyor. Doktorlar da dengelerden yana. İşimden dolayı da bu olayı abartmadan ve sektörel imkanlardan dolayı yurtdışında çok rahat takip ediyorum.

Oldukça zor bir disiplin olan 'hot yoga' yapıyorsunuz. Nasıl ilgi alanınıza girdi?

Hot yoga biraz kilo alınca iyi oluyor (gülüyor)... Ve kasları da yumuşatıyor, sonrasında da çok mutluluk veriyor.

Kardeşiniz Keremcan Bey ile Miami'de iş hayatına atılacaksınız, neler yapacaksınız?

Keremcan daha okuyor ama onunla orada beraber yapmak istediğimiz şeyler var. Nerede ve ne gibi bir şey olacak hala ona karar vermeye çalışıyoruz. Gerçi o daha çok müzikle ilgili ama ortayı bulacağız bakalım (gülüyor).

Seyahat etmeyi çok seviyorsunuz. Nasıl bir seyahat arkadaşısınız? Nerelere gittiniz şimdiye kadar ve planladığınız geziler neler?

Seyahat etmeyi çok seviyorum. Afrika'dan Avustralya'ya kadar ailemle seyahatlerim oldu. Japonya ve Hindistan'a gitmek istiyorum. Bazılarına göre zor, bazılarına göre eğlenceli bir seyahat arkadaşıymışım (gülüyor)... Sıkıcı insanları sevmiyorum, eğlenceli gruplarla ya da aileyle seyahat etmek güzel.

Çok hoş bir stiliniz var. Modayla aranız nasıl? Sevdiğiniz markalar ve stiller neler?

Modayla aram eskisi kadar iyi değil. Çok merakım yok ama gezdikçe beğendiğim değişik şeyleri almayı seviyorum. Sıcak iklim modası en güzeli. Latin markalarını seviyorum ve bazı Amerikan markalarını...

Yüzünüz ve cildiniz de çok beğeniliyor. Korumak için neler yapıyorsunuz? Vitamin iğneleri türü küçük müdahaleler yaptırıyor musunuz?

Yüzüm ve cildim, çok zayıflamazsam daha iyi oluyor. Aşırı zayıflık benim cildimi daha yaşlı yapıyor. Ufak tefek şeyler yaptırıyorum arada; mesela botoksu senede bir kez yaptırıyorum artık. Biraz yanık tenli olmak da hoş duruyor galiba. Miami'de doktorum var, burada da bazen gidiyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.