"Tasarımcılıktan çok keyif aldım"

Cemiyet hayatında güzelliği, zarif duruşu ve şık stiliyle dikkat çeken Yasemin Özilhan, sonunda kendisinden beklenen hamleyi yaptı ve tasarımcı koltuğuna oturdu. ‘Yasemin Özilhan for Ipekyol’ koleksiyonu ile stilini sevenleriyle paylaşan Özilhan, heyecanı

"Tasarımcılıktan çok keyif aldım"

Röportaj: Bade ÇAKAR

Fotoğraflar: Cem ALPERGİN

Yasemin Özilhan, herkesin yakından takip ettiği bir isim. Zarif duruşu ve şık stili ile birçok kişinin beğenisini kazanan Özilhan, uzun zamandır kendisinden beklenen projeyi sonunda gerçekleştirdi ve tasarımcı koltuğuna oturdu. Ipekyol markası için bir kapsül koleksiyonu hazırlayan Yasemin Özilhan, ilk defa tasarım yapmanın heyecanını yaşıyor. Ipekyol'un teklifini "Hiç düşünmeden kabul ettim" diyen Özilhan, uzun süre bu koleksiyon için hazırlanmış. Birbirinden şık 35 parçaya sahip olan koleksiyon 19 Ekim'de görücüye çıkacak. İlk tasarım deneyimini konuşmak için bir araya geldiğimiz Yasemin Özilhan, kendi stilinden esinlenerek yarattığı koleksiyonunun modelliğini de kendisi yaptı. Birbirinden şık 6 kombinle objektifimizin karşısına geçen Özilhan, modellikte de fazlasıyla başarılı olduğunu ortaya koydu. Tasarım heyecanıyla konuşmaya başladığımız söyleşimizde Yasemin Hanım'la, İzzet Özilhan ile 10 yılı tamamlayan evliliğini, anneliğini ve bakım sırlarını da konuşmayı unutmadık. Özel hayatıyla ilgili kısa ama samimi cevaplar veren Yasemin Özilhan'ın mutlu birlikteliğinin sırrı, belki de aile hayatını basından uzak tutması...

Ipekyol ile işbirliğine imza atarak, aslında sizden çok uzun zamandır beklenen bir projeyi hayata geçirdiniz. İlk olarak Ipekyol ile nasıl bir araya geldiğinizi öğrenebilir miyiz?
Koleksiyon yapma teklifi Ipekyol'dan geldi. Daha önce tasarımcılık deneyimim olmadığı için ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Ipekyol benim de çok sevdiğim bir marka. Romantik, asi, şehirli ve şık koleksiyonlarını beğeni ile takip ediyorum. Hem modaya olan yakınlığım, hem de bu teklifin Ipekyol gibi çok sevdiğim bir markadan gelmiş olması nedeniyle hiç düşünmeden kabul ettim.

Koleksiyon hazırlık süreci nasıldı, ne kadar sürdü?
Koleksiyon ile ilgili çalışmalara uzun zaman önce başladık. İlk andan itibaren Ipekyol Kreatif Direktörü Hilal Tunç ve ekibi ile beraber çalıştık. Çalışmaya başlamadan önce uzun saatler süren fikir alışverişleri yaptık. Ardından üretime geçtik ve hepimizin çok içine sinen bir koleksiyon oldu. 35 parçadan oluşan koleksiyon, 19 Ekim'den itibaren Ipekyol mağazalarında satışa sunulacak.

Sizin için nasıl bir deneyim oldu tasarımcı koltuğuna oturmak?
Dediğim gibi daha önce yaşamadığım bir deneyimdi bu yüzden çok heyecanlı oldu benim için gerçekten. Başta Hilal Tunç olmak üzere Ipekyol'un tasarım ekibi bana müthiş destek oldu. O kadar profesyonel ve dinamik bir ekip ki birlikte çalışırken çok büyük keyif aldım.

Biraz da koleksiyondan bahsedelim. Kaç parçadan oluşuyor, hangi detaylar ve çizgiler öne çıkıyor?
Yasemin Özilhan for Ipekyol koleksiyonunu hazırlarken benim stilimden ve gardırobumdan esinlendik. Koleksiyon; oversize yün kaban ve trikolardan couture işçiliği ile hazırlanmış smokin ceketlere, deri skinny pantolonlardan ve benim stilimle özdeşleşen siyah mini elbiselere ve tabii sezonun vazgeçilmezi palto ve kazaklardan oluşan 35 parçayı içeriyor. İkon tasarımlar ağırlıkta. 90'lı yıllardan ilham alan, lüks kumaşların modern silüetler ile birleşttiği, maskülen ve feminen detayların birlikte kullanıldığı bir koleksiyon oldu. Eklektik parçalarda, korse ve bağlama detayları ile feminen hatları ön plana çıkarmak istedik. Bunun yanı sıra asimetrik kalıp detaylarının kullanıldığı modern tasarımlar da var. Renklerde siyah, kırık beyaz ve balkabağı dikkat çekiyor.

Cemiyet hayatının stil olarak en beğenilen isimlerin başında geliyorsunuz. Stiliniz nasıl tanımlarsınız?
Teşekkürler, stilim için yalın, şık ve modern diyebilirim.

Sizin stilinizde açıkçası dikkatimi çeken, sadece lüks markalara bağımlı olmamanız, her parçayı rahatlıkla bir araya getiriyorsunuz. Alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
Ben güncel olandan çok, kendime yakışanı tercih ediyorum. Her döneme uygun, zamansız tasarımlar daha çok ilgimi çekiyor.

Eminim daha öncede farklı birçok markadan size bu tarz işbirliği teklifi gelmiştir. Neden şimdi ve neden Ipekyol?
Öncelikle Ipekyol, kadın giyimde mihenk taşı bir marka. Aynı zamanda benim de çok sevdiğim ve her sezon tasarımlarını merakla takip ettiğim markalandan biri. Doğru zamanda, doğru marka ve ekip ile başarılı bir koleksiyona imza attığımıza inanıyorum.

Dolabınızın vazgeçilmez parçaları neler?
Oversize kazaklar, dolabımda her daim olan parçalardan... Aynı şekilde uzun kabanlar, yüksek bel pantolonlar ve mini elbiseler...

Her kadının ayrıca bağlı olduğu bir parçası vardır. Sizin böyle manevi olarak değer verdiğiniz kıyafetleriniz veya takılarınız var mı?
Emine Anne'nin (Emine Özilhan) benim yaşımdayken giydiği, tamamen tülden oluşan uzun ceket görünümlü elbisenin bende manevi değeri çok yüksektir.

Moda haftasını da yakından takip eden bir isim olarak favori tasarımcılarınız kimler?
Favori ismim Özgür Masur...

Sadece siz değil, aynı zamanda İzzet Bey de stiliyle dikkat çeken bir isim. Kıyafet konusunda sizden fikir alıyor mu? Beraber alışveriş yapmayı sever misiniz?
Dışarıdan benim onu yönlendirdiğim gözükebilir ancak işin aslı tam tersi (gülüyor). Özellikle şapka ve gözlük gibi aksesuarlar kullanmamın en büyük sebebi İzzet'tir. Onun yönlendirmesiyle benim de aksesuar kullanımım değişti. Tarzını çok beğeniyorum.

İzzet Bey ile dikkat çeken bir çiftsiniz ama siz anladığım kadarıyla özel hayatınızı olabildiğince geri planda tutmayı tercih ediyorsunuz. Bu kadar göz önünde olup, bunu başarabilmenizin sırrı nedir?
Bir kere özel hayat, adı üstünde... Bir sırrı yok sanırım. Ben sadece anlarımızı aile içinde yaşamayı daha çok tercih ediyorum.

Evliliğinizin 10. yılına girdiniz. Nasıl geçti bu 10 yıl sizin için, ilk günkü heyecanınız hala var mı?
10 yılın nasıl geçtiğini ben bile anlamadım! Ama biz İzzet ile aramızdaki saygıyı hiçbir zaman bozmadık. İlk günkü gibi sevgimizi ve saygımızı koruyoruz.

Sosyal medyada sizin kadar İzzet Bey de dikkat çekiyor. Paylaşımlarınızdan gördüğüm kadarıyla birlikte çok eğlenen bir çiftsiniz. Beraber en çok neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?
Beraber film izlemeyi çok seviyoruz. Aynı zamanda bol bol seyahat ederiz. Yürüyüş yapmayı ve yemek yemeyi de çok seviyoruz.

Çok güzel de iki kızını var. Kızlarınız Emine ve Ela ile aranızda nasıl bir ilişki var? Otoriter bir anne misiniz, yoksa arkadaş mı?
Otoriter bir anne değilim aslında, çocuklarım şu an henüz çok küçük ve öğrenme çağındalar. Biz onlara sadece çevrelerine saygılı olmaları konusunda doğruları öğretmeye çalışıyoruz.

Annelik hayatınızı nasıl değiştirdi? Kız annesi olmak nasıl bir his?
Anne olmadan önce öncelik daha çok kendimindi. Ama kızlar doğduktan sonra hayatımı sadece onlara adadım, tek düşündüğüm kızlarım. Kız annesi olmak ise bence çok ayrıcalıklı.

Sosyal medyada acayip bir takipçi sayınız var. Güzel yorumlar kadar sosyal medyada negatif yorumlar da olabiliyor. Siz böyle bir şey ile karşılaştınız mı?
Sosyal medyada bu tür eleştrilerle karşılaşmak normal. Ama zaten sosyal medya hesabı herkese açık bir profil olan birinin olumlu veya olumsuz her yoruma açık olması gerekiyor bana göre...

Oyunculuk, sizin için geçmişte kalsa da hala sizi ekranlarda tanıyıp, çok seven ve hala sizi ekranda görmek istediklerini söyleyen bir kitle var. Bu kadar uzun zamandır sizi sıkı bir şekilde takip eden binlerce insanın olması nasıl bir his?
Çok gurur verici bir his... Beni dizi sonrasında da bu kadar uzun süredir severek takip eden takipçilerim var. Onlarla sosyal medya üzerinden iletişimimiz devam ediyor.

Aynı zamanda güzelliğiniz ve fiziğiniz ile de dikkat çeken bir isimsiniz. Bakım ve egzersiz ritüelleriniz nelerdir?
Ayda bir hamama gidiyorum, cildim için kese yaptırıyorum. Balık yağı kullanıyorum. Nemlendiricimi aksatmadan düzenli bir şekilde kullanıyorum. Bol bol su içiyorum ve düzenli spor yapıyorum.

Ipekyol ile olan işbirliğiniz önümüzdeki günlerde mağazalarda yerini alacak, heyecanlı mısınız? Nasıl bir geri dönüş bekliyorsunuz?
Çok heyecanlıyım. Hem Ipekyol'un, hem de benim çok içimize sinen bir koleksiyon oldu. Umarım modaseverler de beğenir. Merakla koleksiyonun Ipekyol mağazalarına girmesini bekliyorum.

İşbirliği daha yeni ancak önümüzdeki sezonlarda devam etmeyi düşünür müsünüz?
Her iki taraf sonuçlardan memnun kaldığı sürece tabii ki, neden olmasın.

İleride sizi kendi markanızla görme şansımız var mı?
Şu an için Ipekyol ile olan projeme odaklanmış durumdayım. İleride neler olur, henüz bilemiyorum.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.