"Doğru zamanda doğru insanlara ulaştık"

‘Sisters before Misters’ mottosuyla geçen yıl tasarımcı Senem Mursaloğlu tarafından yaratılan Sisters markası, sadece elbiselerden oluşan harika koleksiyonlar hazırlıyor. Kısa sürede kendi kitlesini yaratan markanın yaratıcısıyla bir araya geldik.

"Doğru zamanda doğru insanlara ulaştık"

Röportaj: Nazan ORTAÇ

Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Birinin üzerinde gördüğünüz ve çok beğendiğiniz elbise 'vintage' çıktığında yaşadığınız üzüntüyü düşünün... Şimdi sizin üzüntünüzü, derinden hisseden ve aynı şeye dertlenen 'kız kardeşiniz' var; Sisters! Başarılı tasarımcı Senem Mursaloğlu tarafından yaratılan Sisters markası, "Neyi, neyle giyeceğim" derdini ortadan kaldıran, üzerinize sadece tek bir parça geçirip, iş toplantısından gece davetine kadar her ortama uyum sağlayan birbirinden şık elbiselerden oluşuyor. Romantik tasarımları ve şık kumaşlarıyla vintage gibi görünen elbiseler yaratan Senem Mursaloğlu ile showroom'unda buluştuk ve Sisters'in hikayesini dinledik...

Moda hayatınıza nasıl girdi? Çocukluk hayaliniz miydi?
Genelde bu mesleğe duyulan ilgi çocuklukta kendini belli ediyor sanırım. Ben okul öncesinden itibaren çok çizen bir çocukmuşum zaten. Güzel sanatlar ile ilgili bir şeyler okuyacağım belliymiş. Zaman içinde biraz daha büyüyünce tekstile ve tasarıma olan ilgim iyice belirginleşti. Diğer arkadaşlarıma oranla çok küçük yaşta okuyacağım okulu ve bölümü belirlemiştim. Bu da bir şans...

Sisters'i kurana kadar neler yaptınız?
Okul sırasında yaptığım staj ve asistanlıklar, güzel tecrübeler ve harika insanlar getirdi bana. Sektörün öncü firmalarının tasarım departmanlarında çalışma imkanım oldu, her biri de bir okul kadar eğiticiydi.

Kendi markanızı kurma fikri nasıl gelişti?
Kreatif kontrolü tamamen elimde olan, A'dan Z'ye tüm süreçleri kurgulayabileceğim bir marka projesi bir süredir aklımdaydı. Ne olursa olsun denemek istiyorum dediğim noktada, fikirlerine ve deneyimlerine güvendiğim bir ekiple, ciddi bir zaman ve mesai harcayarak projelendirdik Sisters'ı. Tasarım olarak çok inandığım ve ticari anlamda üzerinde çok düşündüğüm bir koleksiyon hazırladım. Ufacık bir atölyede çok sınırlı imkanlarla çalışarak ürettik ilk sezonu, inanılmaz bir sevgi, inanç ve destek ile. Sanırım doğru zamandı, marka doğru insanlara ulaştı ve bir anda duyulduk.

Büyük markalarla çalışmak daha kolay sanki, kendi markanızı kurmak risk değil miydi?
Kendi işini yapmak tabii ki riskli, her sektörde böyle. Ama bunu denemeyi tüm kalbinle istiyorsan ve kendine inanıyorsan, başarılarını ya da başarısızlıklarını kucaklayabilmen gerekiyor. Her ne olursa olsun "Benim başarım/benim kararım" diyebilmek çok güzel bir his. Bir firmanın çatısı altında olmak çok farklı imkanlar ve güvenceler sunuyor size ama doğru zaman geldiğinde bu hissi yaşayabilmek çok eşsiz bir tatmin.

Sisters nasıl bir marka, kimlere hitap ediyor?
Kendine güvenen, vücudunu tanıyan ve eğlenmeyi seven tüm kadınlara hitap ediyoruz. Sisters'ı kurgularken ulaşmak istediğimiz hedef, en yakın arkadaşından defalarca ödünç almak isteyeceğin, kurtarıcı ve kolay elbiseler yapmaktı. Şu anda duyduğum kadarıyla elbiseler arkadaş grupları içerisinde dolaptan dolaba dolaşıp bir sürü kez ödünç veriliyormuş, ne mutlu bana!

Koleksiyonda sadece elbiseler var. Neden sadece elbise?
Kişisel olarak favorim olmasının dışında, kombinlemeden üstüne geçirebildiğin tek giysi. Birinin üstünde bir elbise görüp nereden aldığını sorduğumda hep 'vintage' cevabını aldım; ben de vintage gibi zamansız ama daha bile iyi ve konforlu elbiseler yapmaya karar verdim. Sisters bu yüzden sezonlar boyu vazgeçilmezliği kanıtlanmış kurtarıcı elbiselerden oluşuyor. Rahat kruvaze mini elbiseler, güneş batarken ve sonrasında içinde harika görüneceğin kokteyl elbiseleri ve uçuş uçuş maksi elbiseler...

'Kız kardeşlik bağı'nın önemi nedir sizin için?
İyi günde, kötü günde, koşulsuz orada olduklarını bildiğiniz, aile fertleri ile paylaşabildiğinizin çok ötesinde bir paylaşım datası barındıran, tüm sevgililerden ve ilişkilerden önde gelmesi beklenen, kız arkadaşlarınızla kurduğunuz koşulsuz sevgi bağı! Bu yüzden 'Sisters before Misters' diyorum, etrafınızdaki kadınlara sarılın ve birlikte olmanın mucizelerine inanın. Havalı kız grubumuza katılmak isteyenleri bekleriz (gülüyor)...

Koleksiyona elbise dışında başka parçalar da eklenecek mi?
Şu an için hayır. Kurtarıcı ve pratik elbiselerin bohem havasına inancımız tam.

Nerelerde satılıyor Sisters?
Websitemiz www.wearsisters.com'da, Cihangir'deki studio'muzda koleksiyonu görebilir ve satın alabilirsiniz, hem de tanışmış oluruz (gülüyor)... Beymen'in Zorlu, İstinyePark ve Nişantaşı mağazalarında da satışımız mevcut.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.