“2018 yılından beklentim mutluluk aşk huzur"

Cemiyet hayatının ünlü ismi Zeynep Yılmaz'ı, kızları Yasemin ve Leyla ile beraber hazırladıkları yılbaşı ağacı önünde çekerek yeni yıl planlarını konuştuk.

“2018 yılından beklentim mutluluk aşk huzur"

Röportaj: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Canan YETİŞTİ SATKIN

Zeynep Yılmaz için yılbaşı ağacını hazırlamak çocukluğunda annesiyle ilk kurdukları ağacın verdiği mutluluk hissine gitmek demek... O zamandan beri yılbaşı ağacı hazırlamayı çok sevdiğini söyleyen Zeynep Hanım, kızları Yasemin (10) ve Leyla (13) ile ağacı kurarken çok mutlu, umut dolu oluyormuş. Tabii ki bu heyecana evin kedisi Misi de eşlik ederek eğlendiriyormuş. Yılmaz ile Zorlu Residence'daki evlerinde buluşarak keyifli bir çekim gerçekleştirdik ve yeni yıl planlarını konuştuk.

Yılbaşı ağacı hazırlamak sizin için ne ifade ediyor?
6-7 yaşımdaydım sanırım, annemle bir yılbaşı ağacı almıştık. Onu eve getirip süsleyene kadar o kadar heyecanlanmıştım ki halen evimde bu heyecanı yaşıyorum. Eski evimin tavanı 5 metre yüksekliğindeydi. Kocaman bir ağaç aldık, merdivenle çıkıp kendim asıyordum süsleri. Zorlu'ya taşınınca normal boyutlarda bir ağaca döndük, Allahtan düşme riskimiz yok artık süslerken (gülüyor)...

Kızlarınızla yılbaşı ağacı hazırlığınız nasıl geçiyor, her yıl yaptığınız belli bir rutininiz var mı?
Her sene yeni yılbaşı süsü alınır derler ama biz eskilerin üzerine yenileri ekliyoruz. Özellikle son Londra seyahatimizde her girdiğimiz dükkandan süs aldık. Kızlar da, ben de sıcak yerler sevdiğimiz için papağanlar, ananaslar, muzlar aldık. Yılbaşı ağacını hazırlarken mısır patlatırız ve kurabiye yaparım.

Kızlarınız ağaç kurarken ne hissediyor?
Leyla biraz büyüdü tabii ki ama Yasemin daha heyecanlı. Ağacı süslerken kedimiz Misi de yuvarlanan yılbaşı toplarının peşinden koşuyor, bize katılıyor kendince ve çok eğleniyoruz. Yılbaşı ağacı beni mutlu ediyor, pozitif enerji veriyor bana.

Ağacın altında neler olacak?
Hediye almayı ailece çok sevdiğimiz için ağacımızın altında herkese bir hediye olacak. Yılbaşı parti maskeleri, Noel Baba şapkaları ve kedimiz Misi
de ağacın altında olmazsa olmazlarımız oluyor.

Yılbaşı gecesini nasıl, nerede geçireceksiniz?
Bana kalsa sıcak ve yakın olduğu için Dubai'ye giderim. Ama kızlar İstanbul'da evde kutlamaya alıştı ve evde olmaktan çok keyif alıyorlar. Dubai'de tombala oynayamazlarmış (gülüyor). Bu durumda evde ailece gireceğiz gibi duruyor.

Yemek mönünüzde neler olacak?
Hindi ve iç pilav, masamızda her sene oluyor ama en az yenilen o gariban hindi oluyor. Ama yine de bizim için bir gelenektir hindi ve mutlaka olur. Çerkez tavuğu ve diğer mezeler benim favorim. Yılbaşının simgesi olan kütük pastanın da şekline bayılıyorum ve tabii ki tadına da! Bunun dışında kestane pişiririz, mısır patlatırız ve yılbaşı kurabiyelerimiz de olur.

Unutamadığınız bir yılbaşı anınız var mı?
Beykoz'daki evimizde yaptığımız kostüm partisi çok güzeldi. Davetliler üst düzeydi ve asla giymem dedikleri kostümleri giydiler ve çok eğlenceli görüntüler çıktı ortaya. Fotoğrafları halen delil olarak saklıyorum (gülüyor). Bir de karaoke yapmıştık, o da çok eğlenceliydi.

2017 yılı nasıl geçti?
Ülkemiz ve dünya için kaotik bir yıl olsa da beklediğimden güzeldi. Çocuklarım, annem, sağlığım ve işim yerinde olduktan sonra her şey boş geliyor. İş hayatım çok güzel geçtiği gibi, anlamlı sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığımız, manevi olarak tatmin duyduğum bir yıl oldu.

2018 yılı için beklentileriniz neler?
Mutluluk, aşk ve huzur... Başka bir şey istemem.

2018 yılı için kendinizle ilgili planlarınız var mı?
İşimi daha da büyütmek, yurtdışına açılmak ve bol bol seyahat etmek...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.