“Ağacımdaki her süsün bir anısı var”

2018'e "Merhaba" dememize çok az bir süre kaldı. Bu özel güne yaklaşırken cemiyet hayatının ünlü ismi Nazlı Sert'in evine konuk olduk ve oğlu Ünsal Sert ile yeni yıl heyecanlarına ortak olduk.

“Ağacımdaki her süsün bir anısı var”

Röportaj: Bade ÇAKAR
Fotoğraflar: Deniz TOPRAK

2018'e sayılı günler kala cemiyet hayatının en güzel ve kibar isimlerinden biri olan Nazlı Sert, dünya tatlısı oğlu Ünsal ile bizi evlerinde ağırlayarak yeni yıl heyecanlarını paylaştı. Küçük Ünsal'ın sevimlilikleriyle renklenen ortamda biz de Nazlı Hanım ile yeni yıl hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yılbaşının eşsiz atmosferini yılbaşı ağaçları ile evine yansıtan Nazlı Hanım, yılbaşı gecesinin kendisi için önemini anlattı.

2018'i karşılamamıza günler kaldı. Yılbaşı gecesi sizin için neler ifade ediyor? Yılbaşında kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Yılbaşı benim için her zaman çok özel ve neşeli bir ruh halidir. Ailem küçüklüğümden beri yılbaşlarına değer verir. Yılbaşını sevdiklerimle her yıl bir arada tüm olumsuzluklardan uzak bir başlangıca adım olarak görürüm.

Yılbaşının önemi Ünsal doğduktan sonra değişti mi?
Ünsal'a da yeni yılı karşılamanın keyfini yaşatmaya ve aylar önceden hazırlıkların tadını çıkarmanın güzelliğini göstermeye çalışıyorum. Aslında tüm bu süslerin püslerin hiçbir önemi olmadığını, en önemlisinin ailenin, sağlıkla ve huzurla bir arada olması gerektiğini aşılamaya çalışıyorum.

Yılbaşı için ağaç süslemeye ne zaman başlıyorsunuz? Ünsal ile birlikte ağaç süslenmenin en güzel yanı neler?
Ben yılbaşı ağacımı herkesten biraz erken süslüyorum, hatta bayağı erken (gülüyor). Üç ay tadını çıkarmak istiyorum. 6 Ekim'da Ünsal'ın doğum günü kutlamaları biter bitmez, ağacımızı çıkarırız ve neşe içinde yılbaşı şarkıları eşliğinde süslemeye başlarız. Ağacımızda uğurlu süslerimiz var. İlk olarak herkes dileğini dileyerek, onları asar ve gerisi tamamen benim işim. Ağacımdaki her süsün benim için bir anısı vardır. Yıllardır dünyanın her yerinden topluyorum ve ağacımı asla başkasının süslemesini istemem.

Yılbaşı gecesi için planlarınız neler? Yılbaşında en çok ne tür etkinliklere katılmayı tercih ediyorsunuz?
Ben ev ortamında yeni yıla girmeyi çok seviyorum; aileyle, dostlarla ama tabii ki karar evimizin babasınındır. Bu sene dağda Ünsal, Kaan, ben kayınpederim ve kayınvalidemle gireceğiz. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Bu zamana kadar sizin için özel olan, unutmadığınız bir yılbaşı anınız var mı?
Kaan'la ilk evlendiğimiz sene Megeve'de meydanda geri sayarak şampanya eşliğinde yeni yıla girmiştik ilk ve tek evli olduğumuz baş başa yılbaşımızdı. Sorumluluklar daha azdı ve çok keyif almıştık.

Yeni yılda gerçekleştirdiğiniz 'nar patlatma' gibi gelenekselleştirdiğiniz bir alışkanlığınız var mı?
Her sene bahçemdeki nar ağacından topladığım narları paketler ve yılbaşında kapıda patlatırım. Bunun bereket verdiğine inanan annemden bir alışkanlık, bir de yeni yıla girerken zıplarım (gülüyor). Bu da çok seyahat etmek için (gülüyor).

Yeni yıla girdiğiniz ilk dakikalarda yanınızda kimin ya da kimlerin olmasını istersiniz?
Ailem olsun. Hele bir de yanımda aile büyüklerimiz varsa mutluluğuma doyum olmaz.

2017 yılı sizin için nasıl geçti, 2018'den beklentileriniz neler?
2017 güzel fakat bir o kadarda hızlı geçti. 2018'de sağlık huzurla mutlulukla geçsin sevdiklerim yanımda olsun tek dileğim bu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.