"Aşk beni hiçbir zaman değiştirmedi"

Yılbaşı gecesinin görkemini yansıtan 5 tasarım ile objektifimizin karşına geçen güzel model Özge Ulusoy, 2017 yılının nasıl geçtiğini ve 2018 yılı için beslediği büyük umutlarını bizimle paylaştı

"Aşk beni hiçbir zaman değiştirmedi"

Röportaj: Bade ÇAKAR
Fotoğraflar: Cengiz DİKBAŞ

Türkiye'nin en önemli modellerinin başında gelen Özge Ulusoy, yoğun ve tempolu geçen bir yılı geride bırakıp, yepyeni bir döneme girmenin mutluluğunu yaşıyor. 2017 yılında iş hayatında başarılı işlere imza atan ancak özel hayatında uzun ilişkisini geride bırakan Ulusoy, pozitif enerjisini hiçbir şekilde bırakmamış. "Kendi ailemi kurmak ve anne olmak istiyorum" diyen Özge Ulusoy, iş ve hayalleri konusunda da yapacaklar listesine her geçen gün bir yenisini eklemeyi unutmuyor. "Yaptığım işi en iyi şekilde yapmak benim için önemli" sözleriyle konservatuar ve eski balerin olmaktan gelen disiplin anlayışını ortaya koyan Ulusoy ile keyifli yılbaşı çekimimiz için bir araya geldik. Bizimle yeni yıl umutlarını ve planlarını paylaşan Ulusoy, yılbaşı gecesi stilinin görkemini yansıtan Barrus, Zeynep Tosun, Raşit Bağzıbağlı, Tuba Ergin ve Gülnur Güneş'in tasarımları ile objektifimizin karşısına geçerek, çok renkli pozlar da verdi.

2017'yi geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Bu yıl sizin için nasıl geçti?
Genel olarak güzel geçti diyebilirim. Çok yoğun ve tempolu bir yıl geçirdim. Ailem, sevdiklerim yanımda ve sağlıklılar çok şükür.

Yeni yıl, herkes için yeni bir dönemdir, Herkes için yepyeni bir başlangıç, geçtiğimiz senenin kötü anlarını geride bırakma şansı... Siz bu yeni dönemden neler bekliyorsunuz?
Şu an yine bol çalışmalı bir yıl olacak gibi görünüyor. Umarım da öyle olur çünkü ben çalışmaktan motive olan bir insanım.

Çalışmak mutlu ediyordur eminim ancak aynı zamanda çok yoğunsunuz da... Bu kadar koşturmanın arasında kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?
Ben güne çok erken başlayan biriyim. Aynı zamanda konservatuardan kalma bir huyum da aşırı disiplinli olmam. Geceden bir sonraki gün ne giyeceğimin kombinini yapar öyle uyurum. Çok planlı olduğum için her şeye yetişebiliyorum çok şükür.

Peki bu yıl içinde yer aldığınız projeler arasında sizin için yeri ayrı olan var mıydı?
Yaptığım tüm işleri seçerek yapıyorum ve zaten sadece mutlu olacağım işlerin içinde yer alıyorum. Fakat Intimissimi Türkiye marka elçisi oldum bu yıl ve Verona'da yaptıkları Intimissimi on Ice Show'a gittim. Gerçekten gözlerim yaşardı inanılmaz güzeldi ve benim için çok ama çok keyifli bir deneyimdi.

Var mı başta 2017'ye baktığınızda unutamadığınız anılarınız bunun dışında?
Gerçekten Intimissimi on Ice Show unutamadıklarımdan... Bir de üç gün içinde beş farklı şehir gezdiğim bir çalışma tempom vardı. Çok yorucu ama çok zevkliydi benim için... Bu şehirlerden biri uzun zamandır gitmek istediğim Mardin'di. Gitmişken bir de orda Skechers için şahane bir çekim yapma fırsatı buldum, bu bahaneyle de bol bol gezdim (gülüyor).

Yılbaşı sizin için ne ifade ediyor? Nasıl kutlamaktan hoşlanırsınız?
Aslında yılbaşını nasıl kutlayacağım tamamen o yılki moduma göre değişiyor. Bazen ailece evde kutluyoruz, bazen de arkadaşlarımla dışarda... Bu sene için yurtdışı planım vardı aslında ama televizyon programım sebebiyle gidemeyebilirim. Henüz belli değil.

Yılbaşı gecesi konseptindeki çekimimiz için beş farklı Türk tasarımcının birbirinden şık parçasını giydiniz. Tasarımlarda en çok beğendiğiniz taraflar nelerdi? Sizin genelde yılbaşı gecesi kıyafet tercihiniz nedir?
Giydiğimiz kıyafetlerin hepsi gideceğim yere göre benim de tercihlerim arasında olurdu. Eğlenceli ve şık tasarımlar... Fakat evde olacaksam tabii ki biraz daha rahat tercihlerim olur.

Unutamadığınız bir yılbaşı gecesi anınız var mı?
Var, ben ilkokuldayken ailemle birlikte bir yeni yılımızı Kapadokya'da kutladık. Tüm detayları hatırlamıyorum ama benim için çok özel ve büyüleyiciydi, onu hala çok net hatırlıyorum.

Tarzınız ve güzelliğinizle dikkat çeken bir isimsiniz. Beğenilmek nasıl hissettiriyor?
Tabii ki güzel bir his... Elimden geldiği kadar kendime iyi bakmaya çalışıyorum. Aynı zamanda stilim için de çok okuyup, araştırarak, trendleri önden yakalamaya ve onları kendi tarzıma uyarlamaya çalışıyorum. Bu benim hem işim hem de bir kadın olarak en sevdiğim hobim.

Türkiye'nin en başarılı modellerinin başında geliyorsunuz. Size göre bu başarınızın arkasındaki sır nedir?
Çok teşekkür ederim. Disiplin bence en büyük sebep. Hiçbir işime geç kalmam, dersimi mutlaka önceden çalışırım. Tabii ki bana destek olan bir ekibim var ve birlikte en iyi işleri seçmeye çalışıyoruz. Ve yaptığım işi de en iyi şekilde yapmaya çalışmak benim için önemli.

Dışardan bakıldığında özenilen bir meslek sizinkisi... Rahat görünüyor ama o kadar da göründüğü gibi kolay değil, değil mi? Kariyeriniz için fedakarlıklar yaptınız mı? Modelliğin zor tarafları neler?
Gerçekten hiç kolay bir iş değil. Genelde sadece sahnede bizi gördükleri için kolay görünüyor, öncesinde yapılan büyük çalışmaları, arkadaki ekipleri tahmin edemiyorlar. Benim en büyük enstrümanım vücudum. Sürekli iyi beslenmek ve spor yapmak zorundayım. Mesela, izlenilen ve insanların gördükleri defileler ortalama 10 dakika sürüyor. Biz ise o 10 dakikalık defile için minimum 6 saat çalışıyoruz...

Hatta önemli bir defile için belki de aylar öncesinden... Bu örneği aslında ünlü Victoria's Secret defilesinde gördük. Aylar öncesinden çalışmaya başlıyor melekler... Ancak orada da yürüyen modellerin bir kaçı hayal kırıklığı yarattı izleyenlerde, Bella Hadid gibi... Siz ne düşünüyorsunuz? İyi bir model olmak nasıl bir çalışmayı gerektiriyor?
Evet, maalesef görmememiz gereken şeyler gördük (gülüyor). Söylediğim gibi ben güne çok erken başlıyorum ve ilk işim vitaminlerimi içip, spor yapmak oluyor. Benim için özel hazırlanan beslenme ve spor takviminin hiçbir zaman dışına çıkmıyorum. Bu konuda çok disiplinliyim...

Modelliğin yanı sıra sunuculuk ve tasarımcı olarak da sizi görüyoruz. Eminim hepsinin ayrı bir güzelliği vardır. Siz kendinizi hangisinde daha rahat hissediyorsunuz, öne çıkan var mı?
Hepsi ayrı ayrı bambaşka zevkler. Birini seçmek benim için zor. Yaptığım her işi çok severek yaptım ve yapmaya devam ediyorum.

Size baktığımda elinden her şey gelen bir kadın görüyorum. Girdiğiniz her iş alanında başarınızı ortaya koydunuz. Var mı hala yapmak istediğiniz ama daha gerçekleştiremediğiniz hayalleriniz?
Çok teşekkür ederim. Olmaz mı? Kendimi devamlı geliştirmeye, bir şeyler katmaya çalışıyorum. İleriye dönük en kesin hayallerimden biri de ikinci üniversitede okuduğum sanat yönetimi ile ilgili. Küçük bir sanat galerim olmasını istiyorum. Yoğunluktan şu an oraya yönelemedim ama hayallerimden biri. Bir de tabii artık kendi ailemi kurmak ve anne olmak istiyorum...

Yeni yılın ne getireceği belli olmaz. Kısa süre önce uzun bir ilişkiden çıktınız. Önünüzde yepyeni bir sayfa var... Nasıl hissediyorsunuz? Hayatınızda özel biri var mı?
Çok uzun zamandır önüme bakıyorum. Aşk beni hiçbir zaman ben olmaktan çıkartmadı. Her zaman kendim gibiydim. Tabii ki zamanı geldiğinde herkes gibi ben de yeniden aşık olacağım ama bu aralar gönlüm boş. Ancak artık yavaş yavaş kendimi yeni bir ilişkiye hazır hissediyor ve zamanı geldiğinde de güzel bir ilişkiye adım atacağıma inanıyorum.

Sosyal medyada da oldukça popülersiniz. Sosyal medya eleştiriye çok açık bir alan ve herkes her türlü eleştiriyi yapma hakkına sahip olduğunu düşünüyor. Ters yorumlarla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?
Maalesef çok üzücü bir durum bu. İnsanlar çok acımasız davranıyorlar.Bazen ünlü insanların da ailesi olduğunu ve o yorumun onları ne kadar üzebileceğini düşünmüyorlar. Ben instagramda yorumlarımı kapalı tutmayı tercih ediyorum. Özel mesajlarda da çok nadir kötü şeylerle karşılaşıyorum. O düşünce yapısında bir insan için yapacak diyecek hiç bir şey yok zaten boş verip geçiyorum.

Sürekli göz önünde olmak, takip edilmek eminim yorucudur. Kötü bir gününüz olduğunda kendinizi bu histen nasıl çıkartıyorsunuz?
Ailem ve arkadaşlarım bana bu konularda çok destek oluyorlar sağ olsunlar. Ne yapıp, edip beni normale döndürüyorlar.

Uzun zamandır sektördesiniz. Artık ünlü olmanın eksilerine de alışmışsınızdır diye düşünüyorum. Kendinizle ilgili yanlış bir haber gördüğünüz de nasıl hissediyorsunuz?
Bu duruma çok alışılmıyor sanırım. Üzülüyorum tabii ki... Hayır deyip, konuşup anlatsan konu çok uzuyor, her gün seni konuşuyorlar. Sussan "al işte suçlu" diyorlar. Ama yine de bir şekilde çoğunluğun beni anladığını ve desteklediğini görüyorum bu beni çok mutlu ediyor.

Kendinizi pozitif tutmanız çok güzel gerçekten. Peki, yeni yılda sizi heyecanlandıran gelişmeler var mı? 2018 yılında sizi nasıl projelerin içerisinde göreceğiz?
İnşallah güzel planlar var ama henüz söylemem yasak. Zamanı geldiğinde mutlaka duyuracağım.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.