"Joy ışık sevinçten havalara sıçrıyor"

Cemiyet hayatının güzel kadınlarından biri olan avukat Şebnem Işık Ersoy, bebek'teki evinde 6 yaşındaki kızı Joy ışık ile birlikte hazırladıkları yılbaşı ağacının yanında poz verdi.

"Joy ışık sevinçten havalara sıçrıyor"

Röportaj: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Güzel ve başarılı avukat Şebnem Işık Ersoy, yeni, tertemiz bir yılın başlangıcı olan yılbaşı günlerini beklerken çok heyecanlandıklarını belirterek kızı Joy Işık ile birlikte objektiflerimize çok eğlenceli pozlar verdi. Bebek'teki evlerinde buluştuğumuz anne-kızın mutluluğu her karede gözlerinden okunuyordu. Şebnem Hanım ile yeni yıl planlarını, 2018 beklentilerini ve yılbaşı ağacı hazırlama heyecanlarını konuştuk.

Yılbaşı ağacı hazırlamak sizin için ne ifade ediyor?
Yılbaşı ağacı hazırlamak bizim için yılbaşı dönemine giriş anlamına geliyor. Genellikle Kasım ayının ikinci yarısından itibaren "Yılbaşı ağacımızı ne zaman hazırlayalım?" diye konuşmaya başlıyoruz. Yılbaşı hemen her insan için eskinin bitişi, yeni, tertemiz bir yılın başlangıcı anlamına geldiğinden, büyük, küçük herkesi heyecanlandırır. Biz de çok heyecanlanıyoruz haliyle.

Kızınız Joy Işık ile yılbaşı ağacı hazırlığınız nasıl geçiyor, her yıl ağacı hazırlarken yaptığınız belli bir rutininiz var mı?
Yılbaşı ağacımızı ailece hazırlıyoruz. Hazırlarken de 'Gingle Bells', 'Joy to the World', 'We Wish You a Merry Christmas' gibi şarkılar dinliyoruz havaya girmek için. Bir de Joy Işık, her sene okulda yılbaşı ağacına eklemek için süsler hazırlar. O seneki süsleri de ağaca asmak bizim ritüelimizdir. Sonra Joy Işık'a liste hazırlatıyoruz, istediği hediyeleri sıralıyor. Biz de ufak yönlendirmelerle listeyi biraz manipüle ediyoruz, ulaşabileceğimiz ve bulabileceğimiz şeyleri listeye ekletmeye çalışıyoruz. Yoksa hayal gücü maşallah çok geniş, uzaya gitmek isteyebilir (gülüyor).

Kızınız ağaç kurarken ne hissediyor?
Çok heyecanlanıyor ve sabırsızlanıyor. Çocuklar o kadar saf ve o kadar küçük şeylerle mutlu olabiliyorlar ki... Sevinçten zıplıyor ağaç kurulurken... Ağaç kurulduktan sonra da gidip gelip ağaca sarılmaya çalışıyor kucaklayabilecek gibi. Sabah uyanır uyanmaz ağacın altını kontrol ediyor, gece o uyuduğu sırada gelen hediye var mı diye (gülüyor)...

Ağacın altında neler olacak?
Ağacın altında Joy Işık ile hazırladığımız listedeki hediyeler ve eşimle birbirimize aldığımız hediyeler olacak

Yılbaşı gecesini nasıl, nerede geçireceksiniz?
Kardeşler, kuzenler, aile büyüklerinden oluşan kalabalık bir grup İstanbul'da bir restoranda geçireceğiz. Geçen sene de öyle yapmıştık. Müthiş keyifliydi hem büyükler, hem küçükler için. Geri sayımda herkes bir sevgi yumağı oluyor, bol bol dans ediyor, gülüp eğleniyoruz. İnsan, anne-babası yaş alınca onlarla daha çok zaman geçirmek ve onlarla olan anılarını arttırmak istiyor. Çocuklarının da onlarla zaman geçirmesini istiyor. Güzel bir fırsat oluyor yılbaşı zamanı.

Yemek mönünüzde neler olacak?
Elbette bol meze ve hindi yerine, hepimiz balık sever olduğumuz için balık olacak. Bir de bol şampanya...

Unutamadığınız bir yılbaşı anınız var mı?
Erkin ile Barselona'da geçirdiğimiz yılbaşı benim için her daim çok özel. Hayatımızın ve ilişkimizin gidişi o yılbaşından sonra değişti. Her şey çok güzeldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sokakta yürüyüşümüzü, hem ağlayıp hem gülüşümüzü unutamam.

2017 yılı nasıl geçti?
2017 devletimiz için üzücü olaylarla geçti. Umarım hepsini 2017'de bırakmış oluruz. Çok sevdiğim bazı arkadaş ve yakınlarımın vefat haberleri üzücüydü. Yaşamın ne kadar kısa ve üzüldüğümüz şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu, ayrıca en önemli şeyin sağlık olduğunu hatırlattı bu ölümler bize.

2018 yılı için beklentileriniz neler?
2018'den ülkemiz ve dünya için huzur, barış diliyorum. Laf olsun diye söylemiyorum. Bunlara hepimizin çok ihtiyacı var. Kendim ve ailem için de sağlık, mutluluk ve birlikte bol seyahat diliyorum.

2018 yılı için kendinizle ilgili planlarınız var mı?
Kendimle ilgili planım yok ama ailece seyahat programı yapmaya başladık bile. Ertelediğimiz seyahatlerin geçekleşeceği bir yıl olsun 2018 inşallah.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.