“Bulunduğum yere tesadüfen gelmedim”

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden biri olan, Lion Diamond’ın sahibi Öznur Yakın ile Zorlu Center’da yeni açtığı mağazasında bir araya geldik. Öznur Yakın ile hem yeni mağazasını ve konseptini hem de mücevher modasını konuştuk.

“Bulunduğum yere tesadüfen gelmedim”

Röportaj: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Koray IŞIK

Kişiye özel mücevher tasarım markası Lion Diamond'ın sahibi Öznur Yakın, Nuriosmaniye mağazasından sonra Zorlu Center'da butik mağaza açtı. Buradaki mağazanın en büyük özelliği, müşterilerine VIP ve kişiye özel hizmet veriyor olması. Öznur Hanım ile bu yepyeni heyecanını dinlemek için mağazasında buluştuk. Öznur Hanım, Lion Diamond'un 18 parçadan oluşan yeni koleksiyonu 'Nefes' i de anlattı.

Zorlu Center mağazanız hayırlı olsun. Nasıl bir mağaza konsepti var burada?
Çok teşekkür ederim. Zorlu Center mağazamız, bizim Nuruosmaniye butik mağazamızdan sonra uzunca bir süredir planladığımız ve kontrollü beklentilerle açtığımız yeni butik mağazamız. Konseptimiz kişiye özel mücevher üretimi. Buraya gelecek olan misafirlerimizin saati ve günü bir hafta öncesinden belirlenir. Buradaki en öncelikli konulardan biri gelen müşterimizin sınırsız memnuniyetle buradan ayrılıyor olması ve kendisini mağazamızda rahat hissetmesi... İşimiz tamamen güven üzerine kurulu ve randevuları hiçbir misafirimizin bir diğeriyle karşılaşmayacağı şekilde ayarlıyoruz.

Yeni koleksiyonunuzdan bahsedelim...
İlkbahar temasını yansıtan, cıvıl cıvıl bir koleksiyon hazırladık, adı da Nefes. Modern ve klasik çizgilerin yer aldığı bir koleksiyon ve özel el iş işçiliğiyle birlikte yüksek kalite pırlanta taşlardan oluşuyor. 18k beyaz altın el işçiliği ile yapılmış montürler kusursuz mıhlama sanatı ile göz alıcı bir koleksiyona dönüştü. Koleksiyonun genelinde baget kesim ve dünya standartlarındaki renk kalitesi ile pırlanta taşlar var. 18 parçadan olsun koleksiyonun her bir parçası tek olarak üretilerek kişiye özel olarak satılıyor.

Lion Diamond ürün gamını neler oluşturuyor?
18 ayar altın madenleri beyaz, yeşil, serı olmak üzere üç ayrı rodaj ile renklendirerek tasarımların çeşitliliğine göre sınıflandırıyoruz. Pırlantanın tüm kesimleri ve karatları mevcut. Renkli taş koleksiyonlarımızda safir, yakut ve zümrüt yer alıyor. Elmaslar olmazsa olmazımız... İnci, abanoz ağacı, yeşim taşı, onix, renkli quartz ve safir çeşitleri ve apatite taş çeşitleri tasarımlarımızda geniş yer alır.

Tasarımlarınızda geçmişin izlerine sıkça yer veriyorsunuz geçmiş dönemlere özel bir merakınız mı var? En çok hangi taşa önem veriyorsunuz?
Evet, kesinlikle çok doğru bir tespit, her zaman geçmişin geleceğimize ışık tuttuğunu düşünmüşümdür. Tarihteki mücevher sürecimize bakarsak, dünyada en özel ustaları bu topraklar barındırmış hal böyle olunca onların tasarladığı şeylerden esinlenmemek mümkün değil. Elmas taşı vazgeçilmezimdir, elmasın her türlüsünü modern çizgiler ile birleştirerek yer veririm. Yılın trendi olan baget kesim pırlantalar ağırlıklı olmak üzere pırlantanın tüm kesimlerini ve baharın simgesi olan renkli doğal taşları montürlerden roze ve beyaz altın el işçiliği ile üretilmiş kusursuz mıhlama sanatı ile her bir parçamızı tamamlıyoruz.

Markanız Lion Diamond'ı 2012 yılında kurmuşsunuz... Altı yılda markanın geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
2012 yılında markamızın çıkış sürecini oluşturan her bir detaydan uzaklaşmadan bu günlere geldik. Elbette bulunduğumuz noktadan gayet memnunum... Hiçbir şey tesadüfen olmadı, ilmek ilmek düşünerek planlayarak buradayız. Bugün Lion Diamond, ulaşmak istediği kişi ve mercilere ulaştı. Ancak buraya gelmekten daha zor olan, geldiğimiz noktada, bu başarı ve güvenle kalabiliyor olmak... Ben ve ekibim bunun bilincinde olduğumuz için kısmen daha rahatım ve gelecekte daha da güzel haberleri sizinle paylaşıyor olacağımızdan eminim.

Lion Diamond nasıl bir marka?
Lion Diamond enerjisi yüksek, genç ve dinamik bir marka... Gerçekten çok başarılı mücevherlere ve projelere imza atan bir ekip ruhu yaşıyor markada. Bu enerji, ürettiğimiz her bir mücevhere yansıyor. Taş kalitemiz dünya standartlarında, üretimdeki ustalarımız işinin ehli ve sevdalısı diyebilirim. Detaylar, ince işçilikler, uzun süren atölye çalışmaları bizim markamızın vazgeçilmezi... Tabii ki en önemli özelliğimiz geniş bir koleksiyon yelpazesine sahip olmamız. Butik mağazamıza gelen farklı özellik ve beklentideki misafirlerimiz arzu ettikleri mücevheri rahatlıkla bulabilir.

Mücevher modası ve mücevher seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiği konularında da biraz bilgi verir misiniz?
Mücevher seçimi her kadının sosyal ve kültürel yaşantısına göre değişiyor. Biz de bu anlamda misafirlerimize fikirlerimizi sunarak yardımcı oluyoruz. Günlük yaşantıda 'kasa beklemeyen', yaşayan, günün her saatini ve kıyafetlerini tamamlar nitelikte mücevherler öneriyoruz. Bunun içinde pembe ve beyaz renkli montürlerden oluşan ürünleri ön planda tutuyoruz. Pırlantanın siyah ve şampanya tonu renklerini ağırlıklı kullanırken, ille de beyaz altın ve tek renk taş isteyen misafirlerimizi pırlantanın farklı kesimi olan baget kesim tasarımlara yönlendirebiliyoruz. Konu ağır gece davetleri, düğün ve evladiyelik mücevherler olunca, tabii orada gösterişli gerdanlıklar, iri küpeler, büyük taşlı yüzükler ve geniş hacimli bileklikler tek renk beyaz montürlerle ve pırlantanın farklı kesimleriyle, yüksek karat taş kullanımlarıyla yerini alıyor.

Bütün bunların yanı sıra evli ve dört çocuk annesisiniz. İş ve özel hayat arasında nasıl bir temponuz var?
Evet, gerçekten çok yoğun bir hayatım var. Tüm bunları aksamadan kontrol altında tutabiliyor olmanın tek bir çözümü var, o da planlı olmak. Hayatımın her alanında iyi ekipler kurdum ve bunun için şükrediyorum. Evde bir sistemim var ve bizimle yaş almış, çocuklarımı, düzenimi benimsemiş bir ekip var. İş hayatımda profesyonel kişiler ve ekip ruhu hakim. Ben, günlük program akışıma göre günün belirli saatinde iş kadını iken, eve gittiğimde bir anne ve eş olduğumu asla unutmam. Çocuklarımın her birine kişisel tercihlerine göre plan yaparken, akşamları mutlaka eşimle vakit geçirmeye dikkat ederim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.