"Işıl ışıl bir koleksiyon olacak"

Beğenilen moda markası Ipekyol, ünlü ve başarılı tasarımcı Özgür Masur ile işbirliğine imza atarak ‘Özgür Masur for Ipekyol’ koleksiyonunu hayata geçirdi. Masur ile buluşarak heyecanlı işbirliğini konuştuk.

"Işıl ışıl bir koleksiyon olacak"

Gülçin İşler FIRAT

Tasarımcı Özgür Masur, sevilen Türk moda markası Ipekyol ile işbirliği yaptı ve ortaya 30 parçadan ışıl ışıl bir koleksiyon çıktı. Ürün tasarımından kumaş seçimine kadar tüm sürecin içinde yer alan Masur'un Ipekyol için hazırladığı koleksiyonda da giydirmek istediği kadın aynı; lüks, zarif, ifadesi güçlü, dinamik ve ışıltılı. Ünlü tasarımcıyla buluşarak, bu güzel işbirliğini ve yeni projelerini konuştuğumuz keyifli bir röportaj yaptık.

Özgür Bey, öncelikle bu yeni işbirliğinden bahsedelim. Fikir nasıl ortaya çıktı?
Benim için Ipekyol daha önce tasarımcı işbirlikleriyle ön plana çıkan başarılı bir moda markası. Zamanla Ipekyol ekibiyle belli zaman aralıklarında flört ederek, bir şekilde böyle bir proje yapmaya karar verdik.

Özgür Masur for Ipekyol koleksiyonunda neler göreceğiz?
30 parçadan oluşan koleksiyonu incelediğiniz zaman tamamen Özgür Masur tasarımlarının DNA'larını taşıyan bir yansıma göreceksiniz. Koleksiyon ışıl ışıl görüntülerin yanında aynı zamanda soft ve gizli bir tavır sunuyor. Yaz günlerinde, uzun sahil kenarında gerçekleşen eventlerde giyilebilecek desenli elbiselerin yanı sıra özel organizasyonlarda tercih edilecek hacim ağırlıklı elbiseler de koleksiyonda yer alıyor. Her dolapta olmasına inandığım midi ve mini kokteyl tasarımları da aynı zamanda koleksiyonun içinde yer alıyor.

Tasarımların öne çıkan en belirgin özellikleri neler?
Tasarımından kumaş seçimine kadar sürecin içinde yer aldım ve çıkan sonuç doğrultusunda net olarak Özgür Masur tasarımlarımın yansımasıyla karşılaştım. Tasarımların biçimsel özelliklerine baktığımızda şifon elbiselerin getirmiş olduğu uçuş uçuş siluetler, organzeden destek alan hacimler ön plana çıkıyor. Koleksiyonun içinde bulunan ışıltılı kumaşların yaratmış olduğu yansımalar ise büyülü bir efekt yaratıyor.

Çok renkli bir koleksiyon olmuş.
Koleksiyonda ekru, vazgeçilmez siyahlar, yazı selamlayan pudralar, pembeler, yeşiller ve mavilerin yanında çekici bir görünüm katan kırmızılar yer alıyor. Koleksiyonun pret a couture tavrı olduğunu düşündüğümüzde 30 parçalık bir koleksiyon için renk skalasının fazla olduğunu hissetmiştim, fakat sonuca baktığımızda benim ilhamımı taşıyan tasarımlar farklı kültürlere ve coğrafyalara hitap ediyor. Bu noktada da ulaşılabilir lüksle modaseverleri buluşturma kararı aldık.

Kullanılan kumaşlar, işleme teknikleri neler?
Koleksiyonda ince el işlemeleriyle sıkça karşılaşıyoruz. Bunun yanında krep, organze, şifon ve organze üzerine desenler ve adeta el işlemesi görünümü yaratan full payetli tül elbiseler mevcut.

Lüks çizgiyi daha modern siluetle birleştirmişsiniz, bunu biraz daha açar mısınız?
Koleksiyon hazırlarken tüketicisinin profilini bilmek zorundayım. Bir tasarımcı olarak sürekli araştırma halindeyim. Bunun için birçok rotayı geziyorum, yeni yerler keşfediyorum, yeni tatlar tadıyorum. Özgür Masur olarak üst segmente hitap eden özel parçalar tasarlıyorum ve hazır giyim koleksiyonumda bile couture geleneği ve kalitesine dikkat ediyorum. Özellikle koleksiyonda kullanılan drapaj ve kalıp teknikleri gerçekten couture tekniklerini endüstriyel üretimde uygulanabilir hale getiriyor.

Ünlü bir tasarımcı olarak Ipekyol için hazırladığınız bu koleksiyon ile daha fazla kitleye tasarımlarınızın ulaşabiliyor olması sizin için ne ifade ediyor?
Meslek hayatım boyunca birçok kez bu anlamda teklif aldım. Fakat doğru zamanı beklediğim bu an için Ipekyol ile ilerleme kararı aldım. Ulaşılabilir lüks ve demokratik modayı, giyiminden yaşam stiline kadar tarz sahibi insanlar önemsiyor. Bir tasarımcı olarak Ipekyol ile yaptığım bu işbirliğiyle ben de bu akıma eşlik edip destek oluyorum. Ipekyol, bu ülkenin en donanımlı kadın moda markası. Bunun için kimlerle bir araya geldiğim benim için çok önemli.

Bu işbirliği eminim çok iyi dönüşler yapacak, devamını görecek miyiz?
Ipekyol'la ilk defa yeni birişbirliğine başladık. Her iki tarafı da heyecanlandıran bu çalışmanın ilk adımını bu sezon atmış bulunuyoruz ve evet işbirliğimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz.

Bu sezon sizi moda haftasında göremedik. Temponuz yoğun anlaşılan...
Senede bir kere couture koleksiyonu yapıyorum. Geniş kapsamlı couture parçalar hazırlıyorum ki hepsi özel ve elde işlenen, ciddi bir iş yükü isteyen parçalar. Umarım ekimde gerçekleşecek Fashion Week'de göreceksiniz.

Şu sıralar hangi koleksiyon hazırlığı içindesiniz?
Ekim ayı için hazırladığım couture koleksiyonumun hazırlığı içindeyim. Bunun yanında senede iki defa modaseverlerle buluşan pret a couture koleksiyonum ve özel müşterilerime hazırlamış olduğum special custom elbiseler şu anda yapacaklarım arasında.

Yeni sezon Özgür Masur kadınını nasıl bir koleksiyon bekliyor?
Farklı bir kadın profili olmayacak. Markamın oluştuğu günden beri bir profil üzenden gittim. Kafamda canlandırdığım ama var olan ama aslında var olmayan, benim hayalimde yarattığım kadın bu. Lüksü her zaman içinde barındıran sadece farklı sezonlarda, farklı hikayelere bürünen tavır.

Kadınları güzel gösteren bir tasarımcısınız. Size sormadan geçemeyeceğim enteresan bir moda akımı gündemde. Eşofman altına stiletto gibi. Siz nasıl buluyorsunuz?
Tahammülüm yok. Doğru her zaman daha güzeldir. Sanırım stilleri bu kadar çarpıtmayı ve zıt grupların melezlenmesine fazla açık değilim.

Her zaman referans aldığınız kadın profilini bize tanımlar mısınız?
Lüks, zarif ve etrafına göre farklı noktalarda olan, gözleri, bakışı ile ifadesi güçlü dinamik ve ışıltılı. Etrafına enerji veren, onsuz yapılamayan bir kadın profili. Onsuz bir şeylerin eksikliğini hissettirdiği kadar da anaç biri.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.