"En büyük tatmin beğenilmek"

Payetli etekleriyle adını duyuran, tasarımları cemiyet hayatından çok sayıda ünlü ismin gardırobunda yer edinen genç modacı Aslı Naibi ile Arnavutköy’deki showroom’unda buluşarak marka kurma hikayesini konuştuk.

"En büyük tatmin beğenilmek"

Röportaj: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Kaan TÜRKER

Aslı Naibi, Naibi markasıyla dikkatimizi çeken genç bir tasarımcı. Uzun yıllar Beymen İthal Kadın Satın Alma Departmanı'nda satın alma sorumlusu olarak çalıştıktan sonra hayalinin peşine giderek markası Naibi'yi kuran ve payetli etekleriyle kendine kısa sürede sağlam yer edinen bir tasarımcı. Naibi eteklerinin müdavimleri arasında Derin Mermerci, Aylin Tahincioğlu, Aylin Benardete, Ayşe Boyner gibi cemiyet hayatının ünlü isimleri yer alıyor. Naibi'nin Arnavutköy'de yeni açtığı showroom'unda Aslı Hanım ile buluştuk ve hem marka kurma hikayesini konuştuk hem de payet kullanımı konusunda kendisinden tavsiyeler aldık.

Markanız Naibi'yi kurma fikri nasıl oluştu?
Şöyle ki Naibi'yi kurmadan önce uzun seneler Beymen İthal Kadın Satın Alma Departmanı'nda satın alma sorumlusu olarak çalıştım. Ve tabii ki eski işimden dolayı yoğun bir seyahat tempom vardı. Herkes pazartesi sabahı işine giderken ben havaalanına gidiyor olurdum. Yılın çoğu zamanını Milano, Paris, New York gibi modanın başkenti sayılan şehirlerinde geçirirdim. Böyle anlatırken dışarıdan mükemmel bir hayat gibi gözükse de aslında çok yorucu bir tempoydu. İşte bu tempodan yorulduğum anlarda hep kendime ait daha ufak ve butik bir yerin hayalini kurardım.

Markanız kısa sürede tanındı ve kendine moda dünyasında yer edindi, ne hissediyorsunuz?
Naibi'nin ilk günlerin sancılı bir doğum sürecine benzetebilirim ama kısa zamanda iyi ki göze almışım dedirtmeyi başardı. Tasarımlarımın beğenilmesi tabii ki çok hoşuma gidiyor ve bu işteki en büyük tatminim de bu. Bir de tabii daha işi kurmadan üzerinde görmek istediğim isimlerin beğenerek alıp, giymiş olması beni çok heyecanlandırmıştı. Şu anda baktığınızda bir sürü marka var payet yapan fakat biz Naibi olarak kısa sürede adımızı duyurduk ve tercih edilen marka olduk. Bunda da sanırım kalıplarımızın iyi oluşu bize artı puan kazandırdı.

Markanızın çıkış noktası payet etekler, daha önce yapılmış bir şey değil ama yine de sizi neden tercih etmeliler?
Evet, aslında bir sürü ithal markanın koleksiyonlarında bulabileceğiniz bir şey payetler. Fakat bizi tercih etmelerinin en önemli sebebi kalıplarımızın iyi hissettiriyor olması. Bu sebeple olacak ki asla payet giymem diyen müşterilerimizin bile dolabında şu anda en azından bir tane Naibi eteği var. Bir de hem payetin bu kadar çok çeşidini bir arada barındırıyoruz hem de payeti geceden çok gündüz kullanıyor olmamız sanırım. Mesela bizim etekleri beyaz bir gömlek ya da ince kaşmir bir triko ve sneaker ile kombinleyebiliyorsunuz.

Ürün gamınızı neler oluşturuyor?
Markamızda öncelikli olarak etekler ilgi çekiyor. Ama eteklerimizi kombinleyen bluzlar, koton gömlekler, trikolar ve aksesuarlar da var. Ama tabii ki en çok midi, maksi ve diz hizasında gibi farklı boylardaki eteklerimiz tercih ediliyor. Bunun dışında ilk günden beri işbirliklerinden beslenen bir marka olmayı hedefledim. Showroom'da bizim markamız dışında bazı Türk tasarımcıların bize özel hazırladıkları kapsül koleksiyonları da bulabilirsiniz; Nihan Peker, Closh, Merarica ve Balatt bunlardan bazıları.

Bir de çok fazla tasarım küpeleriniz var showroom'da, takılara özel ilginiz var anlaşılan...
Takılar, özellikle de küpeler en büyük zaafım diyebilirim. Bazı kadınlar ayakkabı almadan duramazlar, ben ise küpe almadan. Satın almada çalıştığım dönemler çeşitli şehirlerden topladığım küpelerin sayısını inanın hatırlamıyorum. Bunlardan bazılarını butiğimde satıyorum ve evet sanırım en az etekler kadar dikkat çekiyor.

Markanız için nasıl bir büyüme stratejiniz var?
Biz aslında yaptığımız işi biraz eski zamanlardaki sisteme benzetiyoruz. Online satışımız yok mesela ve orada olmayı da planlamıyoruz. Müşteriyle birebir iletişim kurarak, ihtiyaçlarına ve isteklerine cevap verebilmeyi hedefliyoruz. İç pazarda Arnavutköy'deki kendi showroom'umuzda ürünlerimizi yakından görebilirsiniz. Hafta içi her gün 10.00-18.00, cumartesi ise 11.00-17.00 arasında çalışıyoruz. Fakat ilk günden beri Naibi'de müşterilerimize özel zaman ayırarak onlara keyifle, sakin bir servis sunabilmek amacıyla randevu sistemiyle ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bunun dışında Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu'nun online moda platformu ounass.com'da da ürünlerimiz yer alıyor.

Showroom'da danışmanlık hizmeti de sunuyorsunuz. Biraz açabilir misiniz?
Naibi'de düğünler ya da özel davetler için müşterilerimize giyeceği kıyafetten ayakkabısına, saçına, makyajına, hatta süreceği ojesine kadar her adımda sunduğumuz opsiyon ve fikirlerle destek oluyoruz diyebiliriz. Bu süreçte sadece Naibi bünyesindeki markalarla değil, ithal markalarla çalışıyoruz tabii ki. Bunun dışında gardırop detoksu, haftalık kombin ve bavul hazırlığı gibi hizmetler de veriyoruz.

O zaman sizden payet eteği doğru kullanma ve kombin önerisi de alalım.
Payet eteği de, ceketi de fazla yormadan beyaz bir koton gömlek, dümdüz kaşmir trikoyla seviyoruz. Saçımızı da tepede küçük bir topuz yaparak doğal bir makyajla kullanmayı tercih ediyoruz. Ayakkabı olarak da gün içindeki programımıza göre kimi zaman bir sneaker ile kimi zaman da sandalet veya stilettoyla tercih edebilirsiniz.

Yeni projeleriniz neler?
Önümüzdeki haftalarda yepyeni bir koleksiyonumuz showroom'da yerini alıyor olacak. Bu bizim ikinci projemiz diyebiliriz. Biraz daha taze, bize baharı, yazı hissettirecek bir koleksiyon diyebilirim. Payetler tabii ki olacak onlar bizim artık olmazsa olmazımız ama yanında sürpriz tasarımlar olacak diyebilirim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.