"Bodrum'un bende çok özel bir yeri var"

Nenuphar Atelier ile bir yıl önce kendi moda anlayışını modaseverlere sunan cemiyet hayatının şık isimlerinden Burcu Erçil ile Bodrum’da bir araya geldik. Yaz koleksiyonunu konuştuğumuz Burcu Hanım, tasarımlarının modelliğini de yaptı.

"Bodrum'un bende çok özel bir yeri var"

RÖPORTAJ: Bade ÇAKAR

FOTOĞRAFLAR: Kutup DALGAKIRAN

Kısa süre önce kardeşi İpek Erçil Ertan ile kendi tasarımlarını yaratarak 'Nenuphar Atelier' markası altında kendi stil anlayışını kadınlarla buluşturan Burcu Erçil, her daim şık ve farklı tarzı ile dikkat çeken bir isim. Moda dünyasında sağlam adımlarla ilerleyen Burcu Erçil ve İpek Erçil Ertan, her geçen gün adlarından daha çok söz ettiriyor. Tasarımlarının moda tutkunu kadınlar tarafından beğenilmesi, onlar için en büyük mutluluk. İki kardeşin hayalleri ve planları daha çok fazla ve hepsini de adım adım gerçekleştiriyorlar. Burcu Hanım'ın da dediği gibi adeta bir bebek gibi büyütüyorlar markalarını... Burcu Erçil ile markalarını ve yeni koleksiyonlarını konuşmak için Bodrum'daki yazlık evine konuk olduk. Bu evin kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyleyen Burcu Hanım ile önce kendi tasarımlarını giydiği özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdik ve sonra da keyifli bir röportaj yaptık.

Burcu Hanım, Bodrum'un mükemmel atmosferinde bir araya geldik. Siz yazlarınızı ağırlıklı olarak burada geçiriyorsunuz. Bodrum sizin için ne ifade ediyor?
Bodrum; küçük yaşlarımdan itibaren yazlarımı geçirdiğim bir yer. Tüm ailem bir araya toplanıyoruz burada. Bodrum; huzur ve dinginlik istediğimde huzuru bulabildiğim bir yer. Hem huzur buluyorum hem de kalabalıklar içine karışmak istediğimde keyifle eğlenebiliyorum. Burası, sevdiğim dostlarımla güzel yaz anıları biriktirebildiğim yazlık evim benim için.

Bodrum'da aile evinizde kalıyorsunuz genelde. Tatillerde ailenizle bir arada olmak sizin için önemli anladığım kadarıyla... Beraber neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?
Öncelikle sadece tatiller ve yaz değil, ailemle birlikte olabildiğim her an ve zaman çok kıymetli benim için, hepimiz için. Bodrum'da hep birlikte denizde zaman geçirmeyi, denizin kıyısında sakin bir akşam yemeği yemeyi seviyoruz. Yıllardır böyle... Annemin pişirdiği yemeklerle, kurduğu sofraların etrafında bir arada toplanmak eşsizdir bizim için, uzun yemek masası sohbetleri mükemmel... Özellikle oğlum Can ve 4 yaşındaki yeğenim Alisa ile sahil yürüyüşleri yapmak benim için çok değerli...

Burada kalmayı sevdiğiniz kadar seyahat etmek de sizin için önemli. Gidip, göreceğiniz yerlere nasıl karar veriyorsunuz? Seyahatlerinizi ayarlarken dikkat ettiğiniz kriterler neler?
Seyahatlerimi ayarlarken özellikle dikkat ettiğim keskin kriterlerim yok aslında, o anda karar veriyorum. Ancak yeni yerler keşfetmeyi çok seviyorum. Gittiğim yerlerde de güzel lezzetleri tadıp, gittiğim yere özgü hatıralar toplayabileceğim sevimli dükkanları gezemeyi seviyorum. Kültürel açıdan zengin ve hikayesi olan yerleri çok seviyorum. Bütün bunların yanında Orta İtalya ve Güney İtalya'nın kalbimdeki yeri bambaşkadır ve benim için her zaman bıkmadan gidebileceğim muhteşem bir tatil rotasıdır.

Kız kardeşiniz İpek Hanım ile birlikte yarattığınız Nenuphar Atelier için daha önceden de bir araya gelmiştik. Bir yıl içerisinde gerçekten çok güzel bir ivme kazandınız. Nasıl gidiyor, bir de sizden öğrenebilir miyiz?
Öncelikle Nenuphar ile ilgili düşüncelerinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Her yeni koleksiyonda biz de yeni bir şeyler öğreniyor ve adım adım ilerlediğimizi hissediyoruz. Başladığımız günden bugüne; İstanbul ve dışında yeni satış noktaları eklendi. Üretim adetlerimizi arttırdık, marka kimliğimizde birtakım gelişmeler yapmaktayız ve yurtdışı hedeflerimizle ilgili çalışmalara başladık. Sağlam adımlarla ilerliyoruz diyebilirim.

Tasarımlarınızı sık sık televizyonda ve basında görüyoruz. Markayı ilk kurduğunuz zaman, bu kadar tasarımlarınızın hızlı bir şekilde popülerleşeceğine inanıyor muydunuz?
Düşüncelerinize çok teşekkür ediyoruz gerçekten, ancak biz hala markamızı yeni doğmuş bir bebek olarak görüyoruz. Ve gerçekten gelişmek adına oldukça çaba sarf ediyoruz. Bu kadar emeğin karşısında da beğenilmesi ve talep görmesi çok güzel bir duygu. Hatta beklenmedik bir anda yazılı veya görsel medyada tasarımlarımızla karşılaşmak bizi çok şaşırttı ve bizi oldukça mutlu ediyor.

Tasarımlarınızla objektifimizin karşısına geçtiniz. Gerçekten hepsi çok başarılı... Yaz koleksiyonunuz için nasıl parçalar hazırladınız?
Yaz koleksiyonumuz için mevsim itibari ile rahat giyilebilir tasarımlar olmasına özen gösterdik. Renkler, kumaşlar, hepsine çok önem verdik. Bizim her koleksiyonumuza yansıyan çabasız şıklığın rahatlığını bu koleksiyonda da vurguladık. Sonuç güzel oldu diye düşünüyoruz.

Çok güzel olmuş. Tasarımlarda sizin ve kardeşiniz İpek Hanım'ın imzası var. İpek Hanım'ın da, sizin de farklı ve eklektik bir stiliniz var. Stiliniz ne kadar tasarımlarınıza yansıyor?
İpek, daha minimal bir stile sahiptir. Ben genellikle bohem-şık parçaları tercih ediyorum. Ama ikimiz de renklerle oynamayı ve hatta kontrast renkleri birlikte kullanmayı seviyoruz. Bu koleksiyona da yansıyor. Aynı zamanda stillerimizi aksesuarlarla desteklemeyi seviyoruz. Buna bağlı olarak koleksiyonumuzda da bu renk oyunları, boho-minimal geçişler hakim.

Anneniz Nuran Hanım da çekimimizde bize eşlik etti. Kendisi de sizin tasarımlarınızlaydı. Annenizin sizin tasarladığınız bir parçayı giymesi nasıl bir his?
Öncelikle yarattığımız bir şeyi annemizin üzerinde görmek çok gurur verici. Annemizin geçmişten bugüne stili, koleksiyonlarımızı hazırlarken bizim için büyük bir ilham kaynağı oldu. Bu sebeple tasarımlarımızı, annemizin üzerinde görmek bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk oldu.

Nuran Hanım da oldukça şık ve zarif bir stile ve duruşa sahip. Stilinden etkilendiğinizi söylediniz. Size nasıl bir örnek oldu?
Annemiz gerçekten özel ve sofistike bir stile sahip. Çünkü hiçbir zaman günün modasını birebir uygulamadı ve her zaman kendine göre zarif bir tarzda yorumladı. Ve sanıyoruz bu özel zevk küçük yaşlarımızdan itibaren, biz farkında olmadan bizi tesiri altına aldı. Zaten bunun yansımalarını hazırladığımız 4 koleksiyonda da sıklıkla görebiliyoruz.

Nenuphar Atelier, nasıl kadınlara hitap ediyor?
Kimlerin üzerinde tasarımları görmeyi seviyorsunuz? Özgür, kadınsı, şık ama bunun için çabalamayan kadınlar bizim için ilham kaynağı... Gündüzden geceye aynı parçaları farklı ayakkabı ve aksesuarlarla kombinleyerek devam edebilen şehirli kadınlara hitap ediyor markamız.

Nenuphar Atelier'in geleceği için planlarınız ve hayalleriniz neler?
Nenuphar'ın geleceği için planlarımız ve hayallerimiz çok fazla. Bunların arasında; yurtdışındaki satış noktalarında var olabilmek öncelikli... Bu sırada da kendi öz kültürümüzden ve köklerimizden detayları koleksiyonumuza katabilmek ve İstanbul dışında da Doğu Anadolu dahil olmak üzere farklı üretim noktaları oluşturup, kadın istihdamına fayda sağlayabilmek var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.