'İş hayatında her şeyi babamdan öğrendim'

Cemiyet hayatının ünlü ismi Bahar Şer ile Bodrum’da yer alan Grand Yazıcı Torba’da buluştuk ve keyifli bir çekim gerçekleştirdik.

'İş hayatında her şeyi babamdan öğrendim'

Röportaj: Bade ÇAKAR

Fotoğraflar: Kutup DALGAKIRAN

2010 yılından beri Bodrum'da hizmet veren Grand Yazıcı Torba'da, otelin sahibi Hayri Yazıcı'nın kızı Bahar Şer ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Cemiyet hayatının ünlü simalarından olan Bahar Şer, babası Hayri Yazıcı'nın izinden gidiyor ve otelle yakından ilgileniyor. Grand Yazıcı Torba'da ailece yazlarını geçiren Bahar Şer, hem yaz tatilinin kendisi için anlamını hem de oteldeki yenilikleri anlattı. Röportajda bir ara Oğlu Ozancan'ın da kendisine eşlik ettiği Bahar Hanım, samimi cevaplarının yanı sıra objektifimizin de karşısına geçip özel pozlar da verdi.

Bahar Hanım, hemen hemen tüm yaz Bodrum'dasınız. Nasıl geçiyor burada yazlarınız?
Benim için hem iş hem de tatil olduğu için çok yoğun geçiyor. Mümkün olduğunca çocuklarıma vakit ayrımaya çalışıyorum. Oğlum yurtdışında eğitim aldığı için yaz aylarında onlarla geçirdiğim zamanın her dakikası benim için çok önemli oluyor.

Bodrum'da en çok yapmaktan hoşlandığınız şey nedir?
Bodrum, şu hayatta en huzur bulduğum yer diyebilirim. Burada olmaktan zaten son derece mutluyum. Tüm ailem ve dostlarımla beraber olmak en büyük keyif benim için...

Dönem dönem başka yerler popüler olsa da, yıllardır Bodrum, Türkiye'nin en vazgeçilmez tatil beldesi... Sizce bunun nedeni nedir?
Bodrum'un sessiz güzelliği, doğası ve nasıl bir tatil geçirmek istiyorsanız tüm talep ve isteklere cevap verebiliyor olması, Bodrum'un diğer yerlerden farklı olmasını sağlıyor.

Grand Yazıcı Bodrum, 8 yıldır Bodrum'da. Her yıl birçok otelin kapanıp, yerine yenilerinin açıldığı bir yerde bu kadar kalıcı olmak başarılı... Bu başarınızın arkasındaki sır nedir sizce?
Ailemizin turizm sektöründeki 50 yıllık tecrübesi, işinin başında olması, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızın olması diyebiliriz. Ayrıca yıllardır beraber çalıştığımız kadromuz hep sabit ve tecrübeli...

Fazlasıyla seyahat eden birisi olarak, yurtdışı ile ülkemizdeki hizmet anlayışını karşılaştırabilir misiniz?
Evet, bol bol gidiyorum ama açıkçası ülkemizdeki hizmet anlayışını daha güçlü, kaliteli ve başarılı olduğunu düşünüyorum.

Babanızdan öğrendiğiniz ve iş hayatınızda çok etkisini gördüğünüz öğüt veya prensip nedir acaba?
Çok ufak yaşlardan beri babamın yanında işe gidip geldiğim için onun disiplinini ve çalışma ahlakını örnek alarak, benimseyerek büyüdüm. Tek bir şey değil, bu zamana kadar iş hayatında izlediğim her yolda babamın izinden gittim. İş hayatında öğrendiğim her şeyi ondan öğrendim diyebilirim.

Oğlunuz Ozancan da çekimimizde size eşlik etti. Nasıl bir anne-oğul ilişkiniz var?
Oğlumla anne-oğul ilişkimizin yanı sıra çok iyi de arkadaşız. Bu dengeyi koruyabilmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ondan çok şey öğreniyorum. Yeri geliyor Ozancan'a danıştığım, sorduğum çok şey oluyor.

Aile işine kendisinin ilgisi nasıl? Otelcilikte yer alacak mı yoksa başka hayalleri var mı?
Ozancan'ın otelciliğe ilgisi var ama tabii kesin bir karar vermesi için daha çok erken olduğunu düşünüyorum. Ama o da bütün yaz burada olduğu için ve bizimle birlikte çalıştığı için tecrübe ediniyor. Yazları da otelde çalışmaktan çok hoşlanıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.