Kalbe dokunan bir düğün

Sosyal medyanın fenomen ismi Rüya Büyüktetik ile kısa sürede organize ettiği romantik ve vintage esintili düğününün detaylarını konuştuk.

Kalbe dokunan bir düğün

Röportaj:Bade Çakar, Fotoğraflar: Gaye Yön Photography

Sosyal medyanın fenomen ismi Rüya Büyüktetik, dillere destan bir düğün ile Can Cansağlar ile hayatını birleştirdi. Dillere destan derken düğünün abartılı halinden bahsetmiyoruz yanlış anlaşılmasın... Sade ama bir o kadar zarif ve inceliklerle bezenmiş bir düğün töreni tercih etmiş Rüya Büyüktetik... Her şey gelinliğini bulmasıyla başlamış. Vintage esintiler taşıyan Jenny Packham gelinliğini bulmasıyla bu samimi düğün töreni de ortaya çıkmış; aynı Rüya Büyüktetik ve Can Cansağlar'ın birbirilerine olan aşkları gibi romantik, akılda kalıcı ve kalbe dokunan...



Öncelikle kutlarım. Çok güzel bir düğün eşliğinde evlendiniz. Düğününüzün hazırlık süreci nasıl geçti?
Epey heyecanlı geçtiğini söyleyebilirim. Gelinliğimi mart ayında seçmiş olsam da, düğünün organizasyonu ile düğün gününe 1.5 ay kala ilgilenmeye başladık. Zaman kısıtlı olsa da, bu durum bizi daha da yaratıcı olmaya teşvik etti. Her bir detayı incelikle ele aldık ve sonunda hayallerimizden bile güzel bir gün geçirdik.

Bu süreçte eminim her şeyle birebir ilgilenmişsinizdir ancak en büyük yardımcınız kim oldu?
Öncelikle eşim Can Cansağlar ve sonrasında tüm konsept üzerinde beraber çalıştığımız çok değerli dostumuz Kerem Küçükgürel, en büyük yardımcım oldular.

Çok kısa sürede organizasyonı tamamlamışsınız. Bu kadar kısa sürede istediğiniz konsepti nasıl belirlediniz?
Aslında her şey içime sinen gelinliği bulmam ve mekana karar vermemiz ile başladı. Konsept, bu ikilinin etrafında şekillendi. Daha romantik, vintage esintili, akılda kalıcı ve kalbe dokunan detayların olduğu bir konsept...
Başından beri detaylarındaki özenin içimize sineceği, sadece aile ve yakın dostlarımızı ağırlayacağımız samimi ve eğlenceli bir düğün istiyorduk. Örneğin, düğün mekanının bizi yansıtan şekilde kokması bizim için çok önemliydi. Bunun için Jo Malone ile özel bir koku kombinasyonu yarattık ve mekanı mum ve diffuser'lar ile süsledik. Yine aynı şekilde kokteyl konseptli düğün yemeğimiz için Four Seasons'ın catering servisinden yararlanarak bizim düğünümüze özel olarak hazırlanan zengin bir mönü belirledik. Vesaire ise çiçek buketlerini yerleştirdiği dev kaideler ile nikah alanını ve düğün mekanını masalsı bir görünüme kavuşturdu. Her biri düğünümüzü daha kişisel, daha özel hale getirmek için tasarlandı.

Bu, tüm düğünün şeklini çizen gelinliğinizi nasıl seçtiniz?
Aklında bir gelinlik modeli olan bir gelin adayı değildim. Sadece doğru parçayı bulduğumda bunu hissedeceğimden emindim. Öyle de oldu. Vakko Suadiye'de Jenny Packham'ın bu zarif detaylarla süslü, ışıltılı ve zamansız modelini bulduğum an doğru gelinliği bulduğumu hissettim. Saç aksesuarlarımı Gaios Design ile tasarladık. Ayakkabılarım ise gelinliğin romantik havasını yansıtan pırıltılı Christian Louboutin'lerdi.

Kaç kişilik bir düğündü? Bir organizasyon firmasıyla çalıştınız mı?
Biz bize, 100 kişilik bir düğündü. Organizasyon firmasıyla çalışmadık, konsept danışmanımız sevgili Kerem Küçükgürel ile birlikte ilerledik.

Gelinliğiniz gibi çok romantik bir görünümünüz vardı. Saç ve makyajınızı kimlere teslim ettiniz?
Çok değerli dostlarım Akın Ünal ve Erkan Uluç, saç ve makyajımı tam istediğim gibi yaptılar.



Hep hayalini kurduğunuz düğünü mü hayata geçirdiniz, yoksa bu süreçte bambaşka bir fikir olarak mı şekillendi?
Ne istediğimi bilerek bu sürece adım atmıştım ama süreç boyunca yaşanan gelişmeler, sonucu hayalimden de öteye taşıdı.

Eminim her anı birbirinden değerlidir ama dönüp baktığınızda düğününüzün en güzel anı neydi sizce?
Her anı çok güzeldi. Çok eğlendik, çok dans ettik. Ama sanırım "evet" dediğimiz an en özeli ve güzeliydi!



Mekan seçiminde Aslı Tunca Hotel'i seçme nedeniniz neydi?
Mekanın özel ve şahsına münhasır bir yer olması bizim için çok önemliydi. En önemlisi de her gün ziyaret edebileceğimiz bir yer değil de, düğün için özel olan bir yer bulabilmekti. İstanbul'da aradığımız doku, ruh ve ışığa sahip belki de tek yer burasıydı.

Müzik olarak kimlerle çalıştınız?
Misafirlerimizi bir duo eşliğinde karşıladık. Ardından DJ Berk Büyükakın ve Doruk Şengün ile partiye geçtik.


Çifte bu özel günlerinde en değerli dostları koöpekleri Mantı da eşlik etti.


Düğün organizasyonunda yer alan aranjmanlar, gelin buketi ve damadın yaka çiçeği vesaire ekibi tarafından tasarlandı.


Dj Berk Büyükakın'ın müzikleriyle eğlenceli bir gece geçiren konuklar, Cansağlar çiftinin mutluluğuna eşlik ettiler.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.