Sonbaharın romantik gelini

Güz gelinleri için gelinlik denince akla gelen 5 tasarımcının birbirinden şık tasarımını, 2015 Türkiye Güzeli Ecem Çırpan’ın büyülü güzelliğiyle bir araya getirdik.

Sonbaharın romantik gelini

Röportaj: Bade ÇAkar, Fotoğraflar: Onur Doğan/Boom

Sonbahar'ın romantik atmosferi, gelinlerin masalsı görünümleriyle çok güzel bir uyum sağlıyor. Klasik kesimlerin yanı sıra her sezon gelinliklerde de görünümler değişiyor ancak o romantik ve zarif hava asla değişmiyor. Bu sezon gelinliklerde, tüy, işleme, fırfır gibi detaylar ön planda... Kesim olarak ise tercihe göre prensesten balığa kadar yelpaze oldukça geniş. Güz gelinlerine en çok yakışacağını düşündüğümüz 5 gelinlik tasarımını bir araya getirdik. Tuvana Büyükçınar, Özlem Süer, Dilek Hanif, Raşit Bağzıbağlı ve Begüm Salihoğlu gibi gelinlikleriyle her kadının rüyasını süsleyen tasarımcıların koleksiyonlarından seçtiğimiz gelinlikleri taşıma görevini ise 2015 Türkiye Güzeli Ecem Çırpan üstlendi. Tuvana Büyükçınar'ın iddialı ama bir o kadar da görkemli gelinliği, düğününde iddiasıyla dikkat çekmeyi isteyenler için birebir... Raşit Bağzıbağlı'nın imzasını taşıyan tüy detaylı, düşük omuzlu tasarım ise bu sezonun romantik havasını yansıtıyor. Tüm görkemini o büyülü gecede ortaya koymak isteyen gelinler için ise Dilek Hanif'in ihtişamlı tasarımı yeterli. Hem zarif hem de pratik olan Begüm Salihoğlu'nun çıkarabilir kuyruklu gelinliği, dans edecek gelinlere büyük bir rahatlık sağlayacak. Özlem Süer'in hem fırfır hem de kol detaylı gelinliği ise romantik ve bohem havasıyla büyüleyici. Çok şık ve ihtişamlı gelinlik tasarımları, Ecem Çırpan'ın duru güzelliğiyle bir araya geldi. Çırpan ile gelinlik giymenin hissini ve modellik kariyerindeki gelişmelerini de konuştuk.

Sizinle Şamdan Plus Wedding için bir araya geldik. Birbirinden başarılı tasarımcıların gelinliklerini taşıdınız. Sizin hayalinizde, "Bir gün evlenirsem şöyle bir gelinlik giyeceğim" dediğiniz bir model var mı?
Benim için gelinlik sadeliktir. Bir gelinin masumiyeti temsil etmesi gerektiğine inananlardanım. Hayalimde tam da buna uygun bir gelinlik var yıllardır. Balık model bir gelinlik düşündüm hep. Umarım bir gün kendi gelinliğimi hayalimdeki gibi tasarlatıp giyebilirim.

Daha önce hiç gelinlik çekimi gerçekleştirmiş miydiniz? Çekim bile olsa kendinizi gelinlik içerisinde nasıl hissettiniz?
Evet, birden fazla gelinlik çekimi yaptım. Gelinlik, bir kadının giyebileceği en özel kostüm. Her gelinlik çekiminde ya da defilesinde haliyle garip hissediyorum. Hatta annem ilk gelinlik defilemi izlediğinde ağlamıştı (gülüyor).

Çekimlerin sanırım en güzel yanı bu olsa gerek, her defasında oyuncu gibi başka bir karaktere bürünüyorsunuz. Siz podyumda mı, yoksa objektif karşısında mı daha rahatsınız?
İkisinde de oldukça rahatım aslında. Ama podyumun ufak bir riski var. Topuklu ayakkabıyla yürüdüğümüz için düşme riskimiz var. Her defilede yürümeden önce bu aklıma geliyor istemsiz, kendimi her defasında sakinleştirmek zorunda kalıyorum. Ama bugüne kadar öyle bir şey yaşamadım.

Bundan üç yıl önce Türkiye Güzeli seçildiniz ve hayatınızda farklı bir döneme geçtiniz. Bu üç yıl nasıl geçti? Modellik hayatına, Türkiye Güzeli olarak tanınmaya alışabildiniz mi?
Evet. Dediğiniz gibi 3 yıl oldu artık. Modelliğe ve Türkiye Güzeli olarak tanınmaya alıştım. Modellik benim mesleğim ve bunu elimden geldiği kadarıyla hakkını vererek icra etmeye çalışıyorum. Bu 3 yılım oldukça verimli geçti ve her yaptığım işte farklı deneyimler kazanıp kendimi daha da geliştiriyorum.

Türkiye'deki podyumlarda sizi çok gördük, peki yurtdışı planları ne durumda? Yurtdışına gitme planlarınız var mı?
Tabii ki kariyer planlarımın arasında öncelikli olarak yurtdışında modellik var. Yaptığımız meslek dışarıdan kolay gibi gözüküyor ama oldukça özveri gereken bir meslek. Türkiye'de hemen hemen çıkmadığım defile kalmadı. Yurtdışındaki önemli markalarla çalışabilmek için modellik deneyiminizin ve yaptığınız kilometre çok önemli. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, kendimi geliştirmem ve deneyim kazanmam için çok iyi bir platformdu. Umarım önümüzdeki sezon yurtdışındaki önemli markalarda çalışmaya başlayıp, emeğimin hakkını daha da verebilirim.

Daha çok gençsiniz ve işin başındasınız. Yer aldığınız projelerde, marka işbirliklerinde nelere dikkat ediyorsunuz?
Aslında buna tek başıma karar vermiyorum. Yer aldığım her projede menajerim Yasin Soy ile beraber hareket ediyoruz. Dikkat ettiğimiz birçok konu var elbette. Her attığımız adım, Ecem Çırpan ismine farklı değer katıyor. Bu yüzden dikkatli yol alıyoruz.

Çok güzel bir fiziğiniz var. Modeller için "Yemek yemiyorlar" gibi bir yanlış izlenim var. Siz fiziğinizi korumak için neler yapıyorsunuz, nasıl besleniyorsunuz?
Modeller yemek yemez klişesi insanların beni yemek yerken görene kadar sürüyor (gülüyor). Yemek derken kesinlikle fast-food'dan uzak duruyorum. Sağlıklı beslenmek, her şeyin başı. Az ve sık yiyorum ama kesinlikle aç kalmıyorum. Özellikle son zamanlarda sağlıklı beslenme konusunda daha da dikkat eder oldum. Spor konusuna gelirsek; ben spor yapıyorum, çünkü 12 yıl boyunca Milli Takım'da voleybolcuydum ve bu hayatımın bir parçası. Ancak buna zamanı olmayanlar, en azından yürüyüş yapabilir, inanın çok faydasını gördüm.

Türkiye'de çok başarılı modeller var. Sizin örnek aldığınız bir isim var mı?
Çağla Şıkel, örnek aldığım bir isim olabilir. Modelliğe erken yaşta başlayıp, çizgisini hiç bozmadan yürüyen bir model olduğu için.

Gelecek için modellik dışında oyunculuk veya başka bir alanda da yer almayı düşünüyor musunuz?
Gelecek planlarım arasında oyunculuk da var elbette. Bunun için eğitimler alıyorum. Ama hayatın neler getireceği belli olmaz? Ben şu an modellik mesleğinde en iyisi olmaya odaklandım ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyorum. Ama oyunculuk, her zaman gerekli eğitimleri alıp ve doğru projede karar kılındığı takdirde yapmak istediğim bir meslek.


2015 Türkiye Güzeli Ecem Çırpan, Ajia Hotel'in görkemli atmosferinde, bei özel tasarımla birbirindne güzel pozlar verdi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.