Pınar Soykan “Sesime yakışan şarkıları seslendiriyorum”

Sevilen şarkılara imza atan Pınar Soykan, aralık ayında çıkaracağı single çalışmasını ve çocuklar için hayata geçireceği yeni projelerini anlattı

Pınar Soykan “Sesime yakışan şarkıları seslendiriyorum”

Röportaj: Gülçin İşler Fırat

Sevilen şarkılara imza atan Pınar Soykan, şu sıralar yeni bir heyecan yaşıyor. Aralık ayında çıkaracağı single çalışması için hazırlıklara başlayan Pınar Hanım, müzik dışında önemli bir proje için de kolları sıvamış durumda. Asıl mesleği okul öncesi eğitimi öğretmenliği olan Soykan, anaokulu açmak istediğini ve bunun için hazırlıklara başladığını söyledi. Güzel şarkıcıyla buluşarak keyifli bir söyleşi yaptık.

Pınar Hanım şu sıralar neler yapıyorsunuz?
Her şey çok şükür yolunda ve şu sıralar yoğun bir dönemdeyim. Kendi işim haricinde birçok projeye adım atmak üzereyim ve ilk olarak bunlardan size bahsetmek isterim. Çocukları çok seviyorum ve benim gerçek mesleğim okul öncesi eğitimi öğretmenliği. Tek hayalim anaokulu açmak fakat farklı bir sistem düşünüyorum. Şöyle ki 2-10 yaş arasındaki çocukları annelerinin saatli bırakabileceği bir yer olacak. Bence çok rağbet göreceğini düşünüyorum. Bir de sokak hayvanları projem var onda da restoranlardan arta kalan yemekleri bir araçla kimsesiz canlarımıza ulaştıracağım. Başka yardım projelerim de var özellikle anaokullarıyla ilgili. Yeni single çalışmalarım da olacak.

Albüm hazırlığınız nasıl gidiyor?
Albüm yapmak istemiyorum, o işe çok girme taraftarı değilim, çünkü 2012 yılında 10 şarkılık bir albüm yaptım, fakat hiçbir getirisi olmadı. O yüzden tekli şarkılar ya da maxi single yapmak daha mantıklı geliyor bana. Bir de çabuk tüketen bir toplum olduğumuz için üretmek gerekiyor, yenilenmek gerekiyor. Tüm dünyada artık dijital satışlar üzerinden single parçalar veya albümler satılıyor. Teknoloji çok çabuk değişiyor ve sizi de içine alıyor. Zamana ayak uydurmak zorundasınız.

Genellikle ünlü söz yazarlarıyla çalışıyorsunuz. Aralık ayında çıkacak single'da kiminle çalıştınız?
Evet, daha önce birçok değerli besteciyle çalıştım hem yeni hem cover şarkı çalışmalarım oldu. Şimdi de Ferda Anıl Yarkın'dan 'Üzülme' parçasına cover yaptım ve çok farklı bir aranje oldu. Eski şarkılardaki duygular maalesef bu devirde çok zor bulunuyor. Üretkenlik, beste yapan kişilerin sayıları azaldı. İyi bir beste bulmakta çok zorlanıyorsunuz.

7 yıllık müzik kariyerinizde kendinizi nerede görüyorsunuz?
7 yıllık müzik kariyerimde çıraklıktan ustalığa doğru bir yolculuk serüvenim var ve her çıkarttığım şarkıda bir tık daha yükseliyorum. Kendime sürekli yeni bir şeyler katıyorum, eğitim alıyorum. Şan dersini hiçbir zaman bırakmadım. Okumalarımda mutlaka okuma koçu olmasını istiyorum çünkü şarkı söylemek başka, doğru okumak çok başka bir şey... O duyguyu verebilmek, anlamını kaybetmeden karşı tarafa ulaştırmak çok önemli.

Müzik dünyasında hedefleriniz neler?
Çok büyük hedeflerim yok sadece çok iyi bir yorumcu olmak önemli benim için... Alkış almak dünyanın en güzel duygusu... Kaliteli müzik yapmak ve kaliteli mekanlarda yer almak istiyorum. Bayi toplantılarına gitmek istiyorum.

3 yıl ara verdikten sonra geri döndünüz müzik dünyasına. 3 yıllık süreçte neler yaptınız?
Benim için hem dinlenme hem de yenilenme süreci oldu. Daha dinamik, daha verimli oldum. Arada bunu yapmak gerekiyor. Ben daha önce fantezi şarkılar yapıyordum, şimdi tamamen pop müziğine döndüm. O üç senelik boşlukta birçok şarkı dinledim ve aradığımı buldum.

'Mesela' ve 'Yokum', şarkılarınız çok beğenildi. Bunu sizce neye borçlusunuz?
Tarzım değiştikten sonra ilk single 'Mesela' idi ve arkasından 'Yokum' geldi. Bu şarkıların sevilmesi şöyle oldu. Yüreklerine dokunan bir sesimin olduğunu her zaman söylüyorlar, sağ olsunlar ben de kendime ve sesime yakışan şarkıları seslendirmeyi seviyorum.

Her şarkınızın önemi büyüktür ama sizin için apayrı yeri olan bir şarkınız var mı?
Tabii ki bütün şarkılarım benim özelim, kıymetlim... Onları isteyerek, severek okuyorum. Ama gerçek şu ki en son çalışmam 'Yıkılmam', benim kırılma noktam oldu. Beni daha çok kitleye ulaştırdı.

Müzik ile ilk olarak nasıl tanıştınız? Profesyonel olarak müzik yapmaya nasıl karar verdiniz?
Müzik hayatımın içinde her zaman vardı. Çocukken de şarkı söylemeyi çok seviyordum. Taş plaklar dinlerdim ve şarkı söylerken nağme yapmayı da çok seviyorum. Ayrı bir güzellik katıyor. Müzik yapmak, şarkı söylemek, benim için çocukluğumdan beri gelen bir tutku... Bu tutkuyu hiç kaybetmediğim için işimi çok severek ve keyifle yapıyorum.

Müzik dünyasında başarılı olmak için neler yapıyorsunuz?
İlk hedefim saygınlık kazanmak, sonrasını dinleyenlere bırakıyorum.

Konser ya da canlı sahne programınız var mı?
Evet. Seçici bir insan olduğum için güzel mekanlarda ve tabii ki bayi toplantılarında sahne almak istiyorum. Birçok yerden de teklifler var. Bu teklifleri değerlendirip, hemen hayranlarımla buluşmak istiyorum.

Sosyal medya yaptığınız işte ne kadar etkili?
Sosyal medyayı çok etkili buluyorum. Müziğimle ilgili haberlerimi, konserlerimi, yaşam tarzımı sayfama koyabiliyorum. Takipçilerimden yorumlar alıyor ve bu iletişimden çok mutlu oluyorum. Yazılan tüm yorumları okuyorum ve mutlaka değerlendiriyorum.

Yaptığınız işte örnek aldığınız isimler kimler?
Bayılarak hiç sıkılmadan dinlediğim kadın vokaller; Melody Gardot, Cassandra Wilson, Diana Krall, Lisa Fischer. Türk sanatçılarımızdan; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Alpay, Müzeyyen Senar, Bülent Ersoy... Bunlar ilk aklıma gelenler...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.