Eser Aydoğdu "Köklerinizdeki gençliği ortaya çıkarın"

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu ile kök hücre tedavileriyle ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Eser Aydoğdu "Köklerinizdeki gençliği ortaya çıkarın"

Son dönem araştırmalarına göre gelecek yıllarda daha genç bir cilde ve daha gür saçlara kavuşmanın çözümü; kök hücre tedavileri... Kök hücre tedavileri ile ilgili Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu ile bir araya gelerek, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Öncelikle Eser Hanım biraz sizden bahsederek başlayalım...
2000 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde estetik ve plastik cerrahi uzmanlığına başladım. 5 yıllık devlet hastanesi deneyimimden sonra özel sektörde estetik hastanelerinde çalışmaya devam ettim. Tam 9 yıldır da kendi markam altında önce Bağdat Caddesi'nde, şimdi de Ataşehir'de olmak üzere hizmet sağlamaktayım.

18 yılı aşan tecrübenizi göz önünde bulunduracak olursak, 18 yıl önce ile bugün arasındaki farklılıklardan kısaca bahsedebilir misiniz?
İçinde bulunduğum estetik cerrahi sektöründe ilk etapta söyleyebileceğim iki temel değişiklik var. Birincisi teknolojik ve bilimsel yenilikler, ikincisi ise talep artışına ve değişimine bağlı olarak arzdaki artış ve değişiklikler biz kadın cerrahların sayısının artmasına sebep olmuştur. 18 yıl önce kadın estetik ve plastik cerrahların sayısı o kadar az iken, şu anda ne mutlu ki bu sayı fazlasıyla artmış bulunmaktadır.

Basında estetik ile ilgili hayret verici haberler görüyoruz; "Kafede botoks" veya "Kuaförde kullanılan inşaat silikonu" başlıklı haberler... Estetik ve plastik cerrahi uzmanı olmadan bu ameliyatları yapanlar... Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Aslında bu benim şahsi düşüncemden ziyade, tüm estetik cerrahların dile getirdiği ortak bir görüş ve ifade. Bu elbette çok yanlış ve insan sağlığını hiçe sayan durumlar. Ve maalesef bazen o kadar kötü şeyler görüyoruz ki bizlerin düzeltmesi bile aylar alabiliyor.

Hastalarınız sizi nereden buluyor?
Son dönemlerde en çok Instagram yolu ile ulaşıyorlar. Bir diğer yol ise gazete, dergi ve televizyon röportajları.

Kliniğinizin ismi oldukça dikkat çekici, bize Endorfin'den bahseder misiniz?
Teşekkür ederim... Bilindiği üzere endorfin mutluluk hormonudur. Amacımız bizimle yolu kesişen herkesin hayatına pozitif katkılar sağlamak. Biz bu pozitif katkıyı parçalar halinde değil, bir bütün olarak görüyoruz. Elimizden geldiğince de kendi sektörümüzde bütüncül ve kişiye özel çözümler üretmeye çalışıyoruz. Mutluluk (endorfin) aslında özünde bölünebilen bir şey değildir. Bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Özetle kliniğinizde neler yapıyorsunuz?
Hem sevdiğimiz işi yaparken kendimiz mutlu olurken hem de verdiğimiz hizmetlerle sizleri mutlu ediyoruz. Örneğin spor endorfini artırır diye düşündük; pilates, TRX, EMS'yi koyduk. Sağlıklı ve kaliteli beslenme endorfini artırır dedik, beslenme koçu ile çalışmaya başladık. Hipnoterapi ile stresten arındırıp, endorfini yükseltmeyi planladık. Ve de gençleşme, güzelleşme, endorfini en çok arttıranlardan diye düşündük, estetik bölümlerini genişlettik, büyüttük, geliştirdik. Bu bütünsel yaklaşımla kişiye özel planlamalarla da memnuniyeti artırmayı başardık.

Gençleşmek için hangi uygulamaları yapıyorsunuz?
Gençleşmek için yaptığımız uygulamaları 4'e ayırıyorum. Cerrahi tedaviler, iğneli estetik işlemler, cihazla yapılan uygulamalar, iğnesiz ve cihazsız yapılan işlemler. Cerrahi tedaviler; yüz germe ameliyatı, göz kapağı ameliyatları, boyun germe, gıdı liposuction, alın germe ve kaş kaldırma ameliyatı. İğneli estetik işlemler; kök hücre işlemleri, fibrocell, PRP, kök hücre serumu uygulamaları, botoks, dolgu, ışık dolgusu, mezoterapi, nem aşıları, kollajen aşıları, somon DNA, iple askılama, endopeel. Cihazlarla yapılan uygulamalar; lazer, radyofrekans, fokuslu ultrason, altın iğne radyofrekans, plazma enerjisi, hybrid enerji, yeni nesil oksijen tedavisi, ozon terapi. İğnesiz ve cihazsız uygulamalar; maskeler, peelingler, özel bakımlar, antiaging kremler.

Kök hücre nedir? Genel olarak baktığımızda kök hücre uygulamasında büyük bir bilgi karmaşası var. Bizi bilgilendirebilir misiniz?
Türkiye'de kök hücre uygulamaları oldukça yaygın yapılmaktadır. Hatta bu konudaki başarılarımızla Avrupa'dan, Ortadoğu'dan ve birçok ülkeden tercih edilmekteyiz. Kök hücre genel bir tanım olarak algılanmaktadır. Fakat her uygulamanın kullanım amacı, dozu, kombinasyonu, uygulama sıklığı ve etki mekanizması birbirinden farklıdır. Şu anda PRP, GRP, fibrocell, yağ kaynaklı kök hücre enjeksiyonu, kök hücre serumları yaygın olarak kullanılmaktadır.

Biraz ayrıntılı açıklayabilir misiniz?
PRP veya GRP'de işlem esnasında kişiden kan alınır, santrifüj edilir. Plateletten zengin plazma elde edilir. Özel ürünlerle karıştırılarak yüze, boyna ve saça uygulanır. Cildi ve saçı canlandırıcı ve yapılandırıcı etkisi vardır. Fibroblast kök hücre uygulaması yani fibrocell ; klinik ortamında kişinin kulak arkasından veya kol içinden doku alınarak özel laboratuara gönderilmesi ile yapılır. Laboratuarda kök hücreler çoğaltılır. Bu süreç yaklaşık 3-4 hafta sürer ve sonra 2-3 seans şeklinde hücreler yüze, boyna, dekolteye ve ele enjekte edilir. Yağ kök hücre işlemi ise; operasyon esnasında kişiden yağ alınır. Özel ayrıştırma metotları kullanılarak kök hücreler toplanır. Ortaya çıkan kök hücreler tek seansta cilde veya saça enjekte edilir.

Kök hücre yaptırdıktan sonra botoks dolgu yaptırmaya gerek var mı?
Bu arada çok güzel bir konuya değindiniz. Kök hücre uygulaması doku kalitesini artırmaya yönelik bir uygulamadır. Cildi gençleştirir. Yaşlanmayı geciktirir. Fakat botoks, dolgu etkisi sağlamaz. Yani kök hücre yaptırılsa bile botoksa dolguya devam etmek gerekir.

Peki, en çok merak edilen saçlar; dökülen, yok olan, azalan, cansızlaşan saçlar?
Saç da aynı cilt gibi ihtiyaca ve beklentiye göre tedavi edilmeli. Saç ile ilgili PRP, saç mezoterapisi, GRP, saç aşısı, saç dolgusu, saç kök hücre serumu, saç pigmentasyonu, saç kök hücre tedavisi, saç ekimi yapıyoruz. Bu tedavilerin ve uygulamaların hepsi farklı problemler için yapılır. Burada kişinin talebi önemlidir; bir an önce sosyal hayata dönmeyi istemesi, mevcut saçlarını korumayı istemesi, dökülmeyi durdurmak, saçların kalitesini artırmak, saçları sıklaştırmak ve kalınlaştırmak ve saçların sayısının artmasını sağlamak şeklindeki beklentilere göre tedavi protokolünü oluşturmak çok önemlidir.

Son olarak?
Özetle son yıllardaki amacımız; cildin yaşlanmasını durdurmak, daha sıkı, daha parlak ve daha genç bir yüz görüntüsü sağlamak ve bunun için yüzün her katmanı ile ayrı ayrı ilgilenmek. Saçlarda ise saçın dökülmesini durdurmak, eksik olan alanları tamamlamak, saçları kalınlaştırıp sıklaştırmak. Yeni trend hep genç kalmak, genç görünmek...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.