Romeu Felipe "Türk kadınları keskin hatlara sahip"

Dünyanın en önemli saç uzmanlarından, Wella Professionals Global Elçisi Romeu Felipe, İstanbul’a geldi. Dünyaca ünlü saç uzmanı Felipe ile bir araya gelerek, saç bakımı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Romeu Felipe "Türk kadınları keskin hatlara sahip"

Röportaj: Bade Çakar

Wella Professionals Global Elçisi ve dünyanın en önemli sarışınlaştırma uzmanlarından biri olan Romeu Felipe, Creative Blonde koleksiyonu ile için İstanbul'a geldi. Türkiye'de saç trendlerinin öncü ismi Ahmet Çoban, Global Sarışınlık Elçisi Romeu Felipe'yi Türkiye'deki ilk gününde salonunda ağırladı ve büyük organizasyon için ön hazırlık gerçekleştirdi. Ertesi gün Hilton İstanbul Bomonti' de gerçekleşen organizasyon ile de Felipe Türkiye'nin dört bir yanından gelen, yaklaşık 240 kuaförün misafir edildiği bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Doğal saç ve cilt tonunu analiz ederek, detaylı konsültasyona dayanan bir teknik geliştiren Romeu Felipe ile saç bakım sırlarını öğrenmek için buluştuk.



Saç dünyasına girişiniz nasıl oldu? Kariyer seçiminizi nasıl yaptınız?
Bu meslek beni seçti. Çocukluğumdan beri istediğim şey buydu.

Wella Professionals global elçisisiniz. Markayla bir araya nasıl geldiniz?
İşe başladığımdan beri Wella Professionals ile çalışıyorum. Wella, beni daha iyi yapıyor ve birlikte büyüyoruz.

Wella Professionals global elçisi olmak kariyerinize nasıl bir etkisi oldu?
Bu kariyerimi güçlendirmek adına müthiş bir şans. Elimden gelenin en iyisini markaya eklemek istiyorum. Sürekli yenilenen teknikler, trendlerin ötesinde geliştirilen renkler ile işimi daha keyifle yapıyorum.

Sarışınlaştırma konusunda önemli bir teknik geliştirdiniz. Bundan bahsedebilir misiniz?
Creative Blonde, sarı saçlar ve kahveler için özel bir yaşam kılan tekniklerin çok yönlülüğüdür. Tamamen kişiye özel olarak tasarlanan renkler.

Bu işin uzmanı olarak kadınlar saçlarını boyatırken nelere dikkat etmeli?
Bakım! Ben salonumda boyama işlemine gelmeden önce verdiğim reçeteleri uygulamalarını istiyorum. Saçlarımızı boyatmadan önce ve sonra mutlaka düzenli bakım yapılması ve bunun bir uzmanın yani kuaförünün önerisi ile olması şart. Salonlarda yapılan bakımlar yanında ayrıca yine kuaförünün yönlendirmesi ile evde de profesyonel ürünler kullanmalı.

Bu konuda yapılan en büyük hatalar neler?
İyi bir danışma hizmeti vermemek ve müşterinizin gerçekten ne istediğini tam olarak tanımlamamak.

Creative Blonde nasıl bir koleksiyon oldu, neler sunuyor?
Yeni koleksiyonumun ilham kaynağı doğallık ve kontrasta dayalı. Saçta daha az bölümle çalışmak, yeni bir renk yaratmak ve tasarımda gezinmek. İlhamın temel noktası, saçın doğal yapısına saygı duymak ve sadece farklı efektlere sahip bir ışık yaratmak olarak sayılabilir.

Türk kadınları olarak biz de bakımlarımıza çok önem veririz. Dünyayı gezen bir insan olarak Türk kadınları hakkında neler dikkatinizi çekti?
Türk kadınları çok keskin hatlara sahip. İlk dikkatimi çeken bu oldu. Saç şekillerini ve renklerini mutlaka bir konsültasyon sonucu bir uzmanla yani kuaförleri ile belirlemeleri lazım.

Saç konusu oldukça hassas bir konu. Kadınlar bu konuda çok çelişkili olabiliyor. Zorlu müşteriyle başa çıkma yöntemleriniz var mı?
Her kadına ilgi ve alaka ile yaklaşılmalı. Tüm kadınların inanılmaz derecede hassas olduklarını anlamalı. Gerisi zaten çok kolay.

Ünlü isimlerin yanı sıra sosyal medyada da oldukça popüler bir isimsiniz. İnsanların sizi bu kadar sevmesi nasıl bir his? Tercih edilmek nasıl hissettiriyor?
Kendimi gururlu ve çok mutlu hissediyorum çünkü gerçekten sevdiğimiz işi yaptığımızda, bu ilgi seçtiğim mesleğe olan tutkumu büyütüyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.