Bilge Kuru "İşimizi aşkla yapıyoruz"

Bilge Kuru’nun girişimiyle hayata geçen BİKAP, 2. kez Samsun’da sektörün profesyonel isimlerini bir araya getiriyor. Bilge Hanım ile bir araya gelerek faaliyetleri hakkında merak ettiklerimizi konuştuk

Bilge Kuru "İşimizi aşkla yapıyoruz"

Röportaj: Gülçin İşler Fırat

Bilge Kuru, çalışma hayatına geri dönmek isteği ama sosyal sorumluluk projelerini de bırakmak istemediği bir noktada BİKAP'ı (Başarılı İş Kadınları Platformu) kurmuş. "53 kadınla başladığımız bu güzel hikaye, şu an binlerce kadına ev sahipliği yaparak BİKAP çatısı altında toplanmaya ve gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Biz kadının ekonomiyi de cennete çevireceğine inanıyor ve kadının kadına desteğinin ne kadar kıymetli ve özel olduğunu bu projeyle dillendiriyoruz" diyerek projeye olan inancını anlatan Bilge Hanım ile düzenleyecekleri Samsun etkinlikleri öncesinde bir araya geldik.

Bilge Hanım, BİKAP'ın 4. yılı ve bu sefer Samsun'dasınız. Neden ikinci kez Samsun?
Samsun'a ilk gelişimizi, geçen yıl Öznur Yakın'ın kendi firması için yaptığı organizasyondan sonraki konuşmamızla gerçekleştirdik. Bizim için sürpriz bir lokasyondu ama buraya oldukça inandık ve hemen çalışmalara başladık. Akabinde Yeliz Keskin ile tanışmamız, muhteşem ev sahipliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla inanılmaz bir organizasyon gerçekleştirdik. Ve Samsun hakikaten bugüne kadar yaptığımız 13 organizasyonda ilk 3'teki yerini aldı. Ve tam bir yıl sonra taleplerin artmasıyla, ikinci defa Samsun'a geliyoruz. Çok mutluyuz, çünkü doğru ve düzgün iş yapmamızın sonucunu buradaki insanların sevgisini kazanarak alıyoruz. Organizasyonumuza da talepler her geçen gün artıyor ve ailemiz dediğimiz BİKAP, her geçen gün büyüyor ve kocaman bir aile oluyoruz.

Bu yıl kaç kişi, kaç firma katılıyor?
Kozmetik, giyim, gıda, aksesuar, dekorasyon gibi çeşitli alanlarda markalarla 120 firma katılım gösteriyor. BİKAP'ın hem İstanbul hem de Anadolu ayağında kemikleşmiş kadrosu var ve biz onlara BİKAP kadınları diyoruz. Yine o kadınlardan sevgili Aslı Şen, Elif Gönlüm, Ece Vahapoğlu, Esra Şahin, Melda Aksu, Fulya Gündoğdu, Emel Yıldırım ve birbirinden kıymetli Samsunlu birçok değerli firmamız bizim yanımızda gücümüze güç katacaklar.

Etkinliği her yıl bir dernek yararına gerçekleştiriyorsunuz, bu sefer kimin yararına olacak?
'BİKAP Turnede' ile gittiğimiz şehirlerde artık yerel derneklerle çalışmayı uygun buluyoruz. Gittiğimiz şehirlerdeki proje ortaklarımızla bir değerlendirme yapıp, en uygun derneklerle çalışmayı yeğliyoruz. Bizler de onlarla olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bundan sonraki tüm organizasyonlarımızda da böyle çalışmaya devam edeceğiz inşallah.

İlk günden bugüne BİKAP'ın geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
İnsanın kendi çocuğunu değerlendirmesi ne kadar mümkünse benim de objektif değerlendirebilmem mümkün değil. Ama işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz, ekibimiz son derece meşakkatli ve özveriyle çalışıyor.



BİKAP kadınları neler yapıyor? Sizin dernek ve vakıflardan farkınız nedir?
Biz profesyonel bir ekibe sahip kocaman bir aileyiz. Kurucusu olarak hep göz önündeyim ve her zaman savunduğum bir şey var: Başarı hiçbir zaman tek kişiye ait değildir. Tüm ekibimiz gönüllerini, yüreklerini ve tüm enerjilerini ortaya koyarak özveriyle çalışıyorlar. O yüzden 'BİKAP ailesiyiz' diyorum ve tabii ki başarı beklenen bir şeydi. Biz işimizi aşkla yapıyoruz, aşkla yapılan her iş başarıya gebedir.

BİKAP'ın amacına dair neler söyleyebilirsiniz?
BİKAP Platformu'nun amacı ülkemizin her ilinde, her sektörden başarılı iş kadınlarına, girişimcilerine veya meslek sahibi olmak isteyen hemcinslerine ekonomik kazanç sağlamaktır. Bunun yanı sıra birlikte oluşturdukları bu sinerji ile belirlenen dernek ve vakıflara kapı gelirlerini bağışlayarak, ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya alan ve ortam hazırlamaktır.

BİKAP ile gerçekleştirmek istediğiniz hedefler neler?

Ülkemizin her iline gidip başarılı kadınları bir araya getirerek, birbirleriyle iletişim halinde olmalarını sağlayıp ticari faaliyetlerini, iş kapasitelerini, iş güçlerini büyütmek ve aynı zamanda çalışmak isteyip de, ne yapacağını bilmeyen kadınlarımızı ülke ekonomisine kazandırmak en büyük hedefimiz...

Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak sizin için ne ifade ediyor?
BİKAP organizasyonlarımızda hem iş hayatımıza aktif şekilde devam edip hem de organizasyonun tüm kapı gelirini seçtiğimiz kıymetli dernek ve vakıflarımıza bağışlayarak, birçok yaraya da gücümüz yettiğince destek olmaya çalışıyoruz.

Yeliz Keskin

BİKAP Samsun Proje Ortağı

"Samsun bizi çok motive etti"
"Samsun'da geçen yıl gerçekleşen kermesimize gelen yorumlar bizi son derece motive etti ve hiç durmadan bir sonraki Samsun tarihini belirlemiştik bile. BİKAP artık bir marka oldu ve insanlar BİKAP deyince, gözü kapalı katılım gösteriyorlar, bu anlamda çok büyük sorumluluklarımız var. BİKAP denilince hem satış anlamında katılımcılarımızı hem de ürün çeşidi anlamında ziyaretçilerimizi tatmin ve mutlu edici projeler oluşturmaya önem gösteriyoruz."


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.