“Uludağ’da bizim konseptte eğlence sunan başka mekan yok”

Yılbaşı tatiliyle birlikte sezonu açan Uludağ’daki en gözde eğlence mekanı Sess’i, eğlence sektörünün duayen isimlerinden Cemal Yarar işletiyor. Cemal Bey, mekanın konseptini ve eğlence anlayışını anlattı

“Uludağ’da bizim konseptte eğlence sunan başka mekan yok”

Röportaj: Bade Çakar, Fotoğraflar: Mehmet Üstündağ

Kış tatilinin en önemli adreslerinden biri olan Uludağ'ın, diğer kayak merkezlerinden ayrılan bir özelliği var; o da renkli gece hayatı... Uludağ'daki gece hayatının en önemli durağı ise Sess Uludağ. Yazın Bodrum'da, kışın İstanbul Nişantaşı'nda hizmet veren Sess, kayak sezonuyla birlikte de Uludağ'da da kapılarını açıyor. Aralık ayının son haftasında sezonu açan mekanın başında ise eğlence sektörünün duayen isimlerinden biri olan Cemal Yarar var. Sess Uludağ'ın işletmecisi Cemal Yarar ile mekanı ve özelliklerini konuştuk.

Kayak sezonu açıldı. Sess Uludağ da sezona başladı. Nasıl bir başlangıç oldu, ilgi nasıl?
Evet, Uludağ Sess'i yılbaşından bir hafta önce açtık. Yılbaşı gecesi beklediğimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Çok iyi başladık diyebiliriz.

Sess, İstanbul, Bodrum ve Uludağ'da hizmet veriyor. Bu yerler arasında eğlence anlayışında nasıl değişikler var?
Bodrum, İstanbul ve Uludağ'da konseptler farklı olmasına rağmen, eğlence anlayışı aynı. Bu yüzden bence bu bölgeleri birbirinden ayırmamak lazım.

Sess Uludağ, zirvede konuklarına nasıl bir eğlence sunuyor?
Sess'in müzik konsepti Uludağ'da da devam ediyor. Yani Türkçe popüler şarkılar çalıyor. Gelen misafirlerimiz hep mutlu ayrılıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

Mekanda hangi saatler arasında hizmet veriyorsunuz?
Mekanımız kayak pistinde olduğu için sabah 09.00'da açılıp sabaha karşı 04.00 kapanıyor. Mekanımız pistlerin yanında yer aldığı için gündüz kayakçılara kafe olarak hizmet veriyoruz. Kayakçılar bir şeyler içip yorgunluk atmak için geldikleri gibi acıktıklarında da bize geliyorlar. Akşamüstü saatlerinde mekanımıza müzik eşliğinde içkilerini yudumlamak isteyenler geliyor. Gece ise bildiğimiz Sess eğlencesi başlıyor.

Hedef kitlesi kimler?
Hedef kitlemiz, tabii ki kayak tutkunları, kar tatilini sevenler ama kısaca söylemek gerekirse Uludağ'a gelen herkes bizim hedef kitlemiz.

Uludağ'daki diğer mekanlardan en büyük farkınız nedir?
Diğer mekanlardan farkımız, öncelikle açıldığı günden beri aynı heyecanla işimizi yapmamızdan kaynaklanıyor. Ayrıca Uludağ'da bizim dışımızda tamamen Türkçe şarkılar çalan ve 80'ler ve 90'ların sevilen şarkılarıyla misafirlerini eğlendiren başka bir mekan yok.

Sizce, yıllardır Sess'in popülaritesini kaybetmemesinin en büyük nedeni ne?
Sess'in yıllardır başarılı olmasının sebebi ekip çalışmasının eseri. Yıllardır aynı personel ile çalışıyor olmak ve bu sayede personelin müşteriyi tanıması. Müdavimlerimiz, her geldiğinde aynı personeli görüyor ve kendisine ismiyle hitap ediliyor. Bu misafirlerimizin çok hoşuna gidiyor.

Eğlence sektörünün duayen isimlerindensiniz. İyi bir işletmenin en önemli prensipleri neler olmalı?
Bir işletmecinin başarılı olabilmesi için öncelikle işini severek ve aşkla yapan personelinin olması gerekiyor. İşini seven personel, müşteriye iyi davranır ve iyi hizmet verir. İyi hizmet alan müşteri de o mekana sürekli gelir.

Eğlence anlayışı yıllar içinde değişiyor, eskiden DJ performansları çok modaydı şimdi ise canlı müzik ve 90'lar popüler oldu. Yıllardır bu sektörün içinde bir isim olarak bu değişiklikleri nasıl yorumluyorsunuz?
Eğlence anlayışı çok değişken olmasına rağmen tek gerçek var, gelen misafirlerin iyi ağırlanması ve eğlendirilmesi.

Yeme, içme ve eğlence sektörü sürekli değişen ve gelişen bir sektör. Genç girişimcilerde gördüğünüz yanlışlıklar var mı? Bu sektöre yeni girecek olanlara vereceğiniz en büyük tavsiye ne olur?
Genç girişimcileri gayet başarılı buluyorum. Başarılarını keyifle takip ediyorum. Gençlere, kendilerini geliştirerek, yılmadan hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum.

Gelecek için yeni projeler var mı?
Bu işi yaptığımız müddetçe yeni projelerimiz olacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.