Hilal & Deniz Koral “Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar mümkün”

2000 yılından beri Koral Klinik’te danışanlarına hizmet veren medikal estetik hekimi Uzman Dr. Hilal Koral ve Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Koral ile bir araya gelerek, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Hilal & Deniz Koral “Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar mümkün”

Röportaj: Bade Çakar
Fotoğraflar: Kutup Dalgakıran

Medikal Estetik Hekimi Uzman Dr. Hilal Koral ve Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Koral, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'nda bulunan şubeleri ile Koral Klinik olarak 19 yıldır danışanlarına hizmet veriyor. Güncel uygulamaları başarıyla sunan ve her yaşta iyi görünmeyi mümkün kılan Koral çifti ile yeni teknikleri konuştuk.

Sektörün başarılı isimlerindensiniz. Koral Klinik olarak danışanlarınıza nasıl bir hizmet sunuyorsunuz?
Hilal Koral:
Güzelliğe ulaşma içgüdüsü ve çabası insanlığın hep gündeminde oldu. Günümüzde yoğun çalışma temposu ve zamanın kısıtlı olması en kısa zamanda en iyi sonuç almayı istemek, ameliyatsız işlemleri daha da ön plana çıkartıyor. Koral Klinik olarak 19 yıldır medikal estetik sektöründe Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'ndaki kliniklerimizde anti-aging, ameliyatsız cilt ve vücut germe, şekillendirme işlemleri, bölgesel zayıflama, selülit tedavileri konusunda çalışmalar yapmaktayız. Bu doğrultuda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek en yeni ve başarılı cihaz ve uygulamaları kliniklerimizde kullanıyoruz.

Beraber çalışan evli bir çift olarak, aranızda bir iş bölümü var mı?
H.Koral:
Birlikte çalıştığımız uzun yıllar boyunca farklı uygulamalara karşı ilgilerimiz de farklı oldu. Her ikimizin de doktoruna bağımlı hastalarımız var. Bunun yanı sıra ameliyatsız yüz uygulamalarında fokuslu ultrason, saten yüz germe ve Türkiye eğitim ve danışman doktoru olduğum H100 uygulamalarını çok yoğun yapmaktayım. Ayrıca kadın olma avantajı ile kilo verme, vücut şekillendirme selülit tedavilerinin planlanması ile ben daha çok ilgileniyorum. Dr. Deniz Bey dermatoloji uzmanı olmasından dolayı da akne ve cilt hastalıkları tedavileri yanı sıra Türkiye eğitim doktorluğunu da yaptığı ameliyatsız göz kapağı estetiği Plexr uygulamalarını ve iple yüz germe uygulamalarını daha çok yapıyor. Bunun dışında dolgu, botoks vb. diğer bütün uygulamaları birlikte yapıyoruz.

Böyle geniş bir sektörde sizi diğer kliniklerden ayıran en büyük özellik neler?
H. Koral:
2000 yılından bu yana güzellik estetik sektöründe çalışan doktorlar olarak bu konuda bilgi ve tecrübelerimizi hastalarımızla ve gerektiği zaman da bu işe yeni gönül vermiş meslektaşlarımızla eğitimlerle de paylaşıyoruz. En önem verdiğimiz şey cildin doğal yapılanmasını artırıp, güçlendirip, onardıktan sonra küçük dokunuşlarla daha iyi ve doğal görünmesini sağlamak. Bunun için de daima hastalarımıza ön görüşmelerde yaşlanmanın ve yaş almanın nelere bağlı olduğunu öncelikle çok iyi anlatıp, hangi uygulamalarla bunları yerine koyup ve düzeltirsek doğal yapımızın bozulmadan her yaşta iyi görünmesinin mümkün olacağını anlatırız. Böylelikle uygulama yaptıracak kişi cildine ve vücuduna hangi katmanlara ne gibi işlemler yaptırıyor nasıl bir sonuç beklemesi gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyor. Böylelikle asla sürpriz bir sonuçla karşılaşmıyor.

Hasta profilinizi biraz anlatır mısınız?
Deniz Koral:
Daima üzerinde durduğumuz önem verdiğimiz şey kişinin estetik anlayışı ve beklentileri ile bu yolda birlikte yol aldığı hekiminin estetik anlayışının örtüşmesidir. Bunun için bizi en çok doğal görünümünü bozmadan daha iyi görünmek isteyen, iyi yaş almak isteyen ama asla abartılı işlemler yaptırmak istemeyen kişiler tercih ediyor. Kişiler zaten en iyi referans olarak da doktorlarının görselliğine dikkat ediyor.

Bıçak altına yatmaktan korkanlar için ameliyatsız olarak neler yapılabiliyor?
H. Koral:
Korkunun yanı sıra, yoğun iş temposuna ara vermek istemeyen ve eve kapanmak istemeyen çok kişi var. Bunun için ameliyatsız işlemler ve medikal estetik çok ön plana çıktı. Tek seansla ameliyatsız cilt ve vücut germe cihazı doublo fokuslu ultrason, saten yüz ve vücut germe, iple yüz germe, ameliyatsız göz kapağı estetiği Plexr plazma enerjisi, ameliyatsız popo kaldırma estetiği çok tercih edilen yöntemlerden. Bunun yanı sıra direkt bölgesel yağa odaklı, yağı azaltan öğle arasında yapılabilecek uygulamalardan olan 'temazsız estetik', soğuk lipoliz bunlardan bazıları.

Estetik alanı hızlı şekilde gelişip, yenileniyor. 2019 yılında en çok hangi yöntemler, hangi uygulamalar öne çıkacak?
D. Koral:
O kadar çabuk değişiklikler olan ve değişikliklerin global olarak yansıdığı bir çağda yaşıyoruz ki tüm dünyayı çok yakından takip etmeyi gerekiyor. Bunun için dünya kongrelerini çok yakından takip ediyoruz. En son katıldığımız Paris'teki IMCAS kongresinde de bu gelişmeleri gözlemledik. Geleceğin teknolojisi kök hücre teknolojisi ve cildi uyararak yapılandırma... Bununla ilgili yenilikler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çok yakında sizlerle de paylaşacağız.

Son zamanlarda estetik yaşının çok düştüğünden yakınılıyor, hakikaten öyle mi? Siz bu durumu sakıncalı buluyor musunuz, genç yaşta gelenlerin isteklerini yerine getiriyor musunuz?
H. Koral:
Sosyal medyayı çok yoğun kullanan genç nesil telefondaki çeşitli filtrelerle yüzlerinde değişiklik yaparak bu görüntülerine benzemek isteyip, çok erken yaşlarda uygun olmayan estetik uygulamaları talep edebiliyorlar. Cerrahi işlemlerde burun cerrahisi başı çekerken, ameliyatsız estetikte dolgu uygulama istekleri ilk sıralarda. Gençler yaşına uygun cilt bakımlarını yaptırıp, koruyucu ürünler kullanarak taze ve diri ciltlerinin bedenlerinin keyfini sürmeli. Bunun için onların uygun olmayan taleplerini gerçekleştirmeyip, gerçekçi bakış açısı için onlara rehberlik etmeyi tercih ediyoruz.

Siz erkeklere de hizmet veriyorsunuz, erkekler, hangi şikayetlerle geliyor ve ne gibi estetik, zayıflama veya cilt bakımı uygulamalarından faydalanıyor?
D. Koral:
Tabii, kliniğimizde kadınlar kadar erkekler de işlemler yaptırıyor. Erkekler genellikle yüz bölgesinde mimik çizgileri için botoks, bazen dolgu uygulamaları, saç dökülmesini önleyici mezoterapi ve prp uygulamaları, ameliyatsız cilt gençleştirme için fokuslu ultrason uygulamalarını tercih ediyor. Ayrıca ameliyatsız göz kapağı estetiği olan Plexr ve kilo verme veya yoğun spor yapmalarına rağmen giderilemeyen bölgesel fazlalıkları için başvuruyorlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.