Kadınları cesaretlendirmek istiyoruz

Dünyaca ünlü mücevher markası Pandora, her koleksiyonuyla yeni bir hikaye anlatıyor. Markanın kreatif direktörleri Francesco Terzo ve A. Filippo Ficarelli’ye bu hikayeleri yaratmak için nerelerden ilham aldıklarını sorduk

Kadınları cesaretlendirmek istiyoruz

Röportaj: Nazan Ortaç

1982 yılında Danimarka'da kurulan Pandora, geleneksel zanaatkarlıkla modern teknolojiyi birleştiren eşsiz tasarımlarıyla tanınıyor. Kadınların bireyselliklerini kucaklamayı ve kişisel tarzlarına ilham vermeyi amaçlayan marka, romantik ve feminen mücevherleriyle hayatın unutulmaz anlarını yakalıyor. Bu güçlü mesajları yaratan kreatif ekibin başında Francesco Terzo ve A. Filippo Ficarelli var. İkiliyle hem markanın DNA'sını hem ilkbahar koleksiyonu 'Pandora Bahçesi'ni hem de Anneler Günü koleksiyonu 'Sevgiyle Bağlı'yı konuştuk.

İlkbahar koleksiyonu ilhamını nereden aldı?
Yeni koleksiyon doğadan ve günümüzün kadınından ilham aldı. Biz bu ikili arasında bireyselliği, farklılığı ve bir mücevher markası olarak köklerimizi kutlamak için bir bağ kurmak istedik. Böylece tasarımlarımız arkasında bir sembolizm oluştu. Bu sezon için, yeni ikonlar sunuyoruz, aynı zamanda bazı klasik tasarımlarımızı da geliştiriyoruz. Kelebek, 4 yapraklı yonca,
uğurböceği ve çiçek figürleri geliştirdiğimiz tasarımlarımızdan. Bu ikonların hepsi, bir yaratıcılık ve kendini ifade yeri olan Pandora Bahçesi'nin bir parçası. Pandora Bahçesi, bir koleksiyondan çok daha fazlası; kendin olmanın ve gerçek doğanı kutlamanın bir yolu.

Bu koleksiyonda yeni teknikler ya da gelişmeler var mı?
Yeni sezonda, bazı yeni çiçekli charm'ları süsleyen gölgeli emayeyi geri getiriyoruz. Bu süsleme bizim çok sevdiğimiz klasik batik boyama tekniğinin yerini alıyor. Ayrıca yenilikçi Murano charm'ını tanıtıyoruz. Bu charm, hassas Murrini kelebeklerinin charm üzerine yerleştirilmesi ve üzerlerinin şeffaf cam ile kaplanmasıyla yapılıyor.

Sembolizmi tasarımlarınızda kullanmayı seviyorsunuz...
Kadınları, onlara doğal geleni yapmaları için cesaretlendirmek ve güçlendirmek istiyoruz. Bu kanatlarını açmak ve kendilerini güzellikle çevrelemek ya da en sevdikleri parçaları kullanmak olabilir. Bazı kadınlar mücevherleriyle dikkat çekmek isterken, bazıları mücevherleri kendilerini daha yumuşak ifade etmek için kullanırlar. Kadınların kendi doğalarını kucaklamaları ve kendilerine güvenmelerini görmek harika bir his. Mücevher çok kişisel bir şey; mücevherleri modunuzu yansıtmak için ya da hayatta nerede olduğunuzu göstermek için kullanabilirsiniz.



Bu bahar hangi mücevher trendi en popüler olacak?
Pırlanta pointed mücevherler bu sezon çok popüler olacak. Biz özellikle pembe ve yeşil kombinasyonunu çok sevdik.

Moda dünyası son zamanlarda oldukça ilginç bir değişimden geçiyor. Bu değişim mücevher sektörünü nasıl etkiliyor?
Pandora, ürün sunma açısından her zaman benzerlerinden çok önde oldu. Bizim mücevherlerimizin birçok farklı kadına, kültüre ve yaş grubuna hitap etmesine önem veriyoruz. İster stil ister değerler açısından olsun, müşterilerimizi yansıtmak bizim için çok önemli. Şu anda insanlar kalite, transparanlık ve sürdürülebilirlik istiyorlar. Bunlar Pandora için her zaman temel değerler olmuştur.

Tasarım açısından Pandora için gelecek vizyonunuz nasıl?

Şu anki ikonlarımızı geliştirmek ve koleksiyonlara yaratıcılık getirmenin yanında, tüketicilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için çalışmaya devam etmek istiyoruz. Tasarımcı olarak, empati kurmalıyız ama aynı zamanda ilham vermeliyiz. Uzun ömürlü olmak için müşterilerinizle duygusal bağ kurmalıyız. Bunlar bizim ana hedeflerimiz.

Mücevher kullanan en ikonik karakter kimdi ve neden?
Amerikan moda editörü ve stil ikonu Diana Vreeland bizim için çok ilham verici. Kendisi kesinlikle bizim ilham perilerimizden biri. Wallis Simpson da harika bir zevke sahip.

Tasarımlarınızdan birini kimin taşımasını isterdiniz?
Iris Apfel, Adwoa Aboah ve Lucky Blue Smith gibi stil ikonlarının Pandora kullandıklarını görmek isterdik. Geçen yıl Suki Waterhouse, Ashley Benson, Winnie Harlow ve Ana Beatriz Barros gibi harika kadınlarla Pandora Reflexions koleksiyonu tanıtımında tanışma şansımız oldu. Ve bu kadınların hepsi bizim mücevherlerimizle harika görünüyorlardı.

Anneler Günü yaklaşıyor... Bu gün size ne ifade ediyor? Birkaç kelimeyle tanımlar mısınız?
Aile, sevgi, ikonik, hikaye ve ortak bir bağ.

'Sevgiyle Bağlı' koleksiyonunu hazırlarken nelerden ilham aldınız?
Sevgi tek cevabımız aslında. Sonsuz sevgiyi düşünerek, sembollerini harmanladık. Kalp ve sevgi düğümü ve bu ikisini harmanlarken ortaya çıkan sonsuzluk işareti aile bağlarını anlatıyor. Gelenekselden moderne her tür aileyi düşündük. İster biyolojik aileniz olsun ister sizin seçiminizle olan bir durum olsun, anne olarak gördüğünüz insanla olan bağınız ve diğer tüm aile fertlerini sevmek çok 'cool' ve gerçekten çok güzel bir şey. Her bağın kendini güçlendirecek özgün bir sevgisi var ve hepsi kutlanmayı hak ediyor.

Ailelerin gelenekselliğini ve modernliğini tasarımlarınıza nasıl yansıtıyorsunuz?
Anneliğin ve modern ailelerin gerçekliğini ve ilham verici yanlarına bayılıyoruz. Güzel kusurları yan yana elementlerle tasarımlara aktarıyoruz. Pandora DNA'sıyla oynamayı da seviyoruz. O şeklindeki tasarım Pandora logosuna benziyor, oval formu çok modern ve farklı halka ve zincirlerle birleşiyor. Mücevherlere hepsine kendi duygularınızla anlamlar yükleyebilir veya bütün bir hikaye gibi görebilirsiniz.

Anneler Günü kavramı bir değişime uğradı mı ya da annelik kavramı ne ifade ediyor size?
Anneliğin tüm formlarından ilham alıyoruz. Annelik kavramı ve ifade ettiği şeyler son yıllarda tabii ki değişime uğradı. DNA'nın ötesinde olduğunu söyleyebiliriz. Modern annelik ve annelerin çocuklarını yetiştirme yöntemleri ise başlı başına bir yaşam şekli. Annenizle kan bağınız olabilir ya da olmayabilir. Başka birine karşı keşfettiğiniz bir bağ ve duyduğunuz sevgi olabilir. Sevilmek düşüncesi, birine bağlılık duymak Sevgililer Günü'nde anlatmaya başladığımız bir hikayeydi. Anneliğin merkezinde de bu var. Bu sevgi zamansız ve sınırsız.

Siz Anneler Günü'nü nasıl kutluyorsunuz?
Eğer evdeysek, ailelerimizle - annelerimizle beraberce kutluyoruz. Maalesef çok seyahat ediyoruz ve her zaman yanlarında olamasak da annelerimize son derece bağlıyız. Nerede olursak olalım aramızdaki bağ çok kuvvetli.

Anneler Günü koleksiyonundaki kişisel favorileriniz nelerdir?
Kesinlikle T-bar bileklik ve kolye: Sevginin gücünü ifade eden, duruşu olan parçalar. Detayların boyutlarını ve küçülen formlarını seviyoruz. Tüm boyutlarıyla büyük parçalar, küçük detaylar ve uzun zincir kolye birçok farklı şekilde kullanılabilir. İstediğiniz gibi oynayabileceğiniz parçalar. İki parçanın beraber kullanılmasını da seviyoruz. Gümüş tok ve modern bir görünüm veriyor. Biz de bunu güzel ve güçlü bir şekilde kullanmayı seviyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.