Gökçe Çil: ''Bu sezon romantik ve masum duruşlar moda''

Başarılı stil danışmanı Gökçe Çil ile 2019 İlkbahar-Yaz sezonunun trendlerini konuşmak için bir araya geldik. Yarattığı kombinlerle örnek görünümler sunan Çil, bu sezon nelere dikkat etmemiz gerektiğini de anlattı.

Gökçe Çil: ''Bu sezon romantik ve masum duruşlar moda''

RÖPORTAJ BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR BETÜL YAZICIOĞLU
MAKYAJ YAKUP YILDIRIM
FOTOĞRAF ASİSTANI ESRA AYAKLI

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Gökçe Çil, birçok dizi ve reklam çekimlerinin aranılan stil danışmanı... Modayı yakından takip eden ancak trendlere takılı kalmadan kendine özgü stiliyle dikkat çeken Gökçe Çil ile yeni sezon modasını konuşmak için bir araya geldik. Yeni sezonun trend görünümlerini, parçalarını ve aksesuarlarını anlatan Gökçe Çil, yarattığı örnek kombinleriyle objektifimizin karşısına geçti.

Yepyeni bir sezona girdik. Modayı yakından takip eden bir isim olarak sizin bu ilkbahar-yaz sezonunda en çok beğendiğiniz trendler neler?
Bu sezon daha çok fisto ve fırfırların, çiçek desenlerin, pastel renklerin hakim olduğu romantik bir sezon. Aynı zamanda asimetrik çizgiler ve mini etekler de oldukça popüler. Aksesuar olarak küpeler, altın çağını yaşıyor. Bu sezon beni en çok etkileyen detaylar ise; fistonun romantik ve aynı zaman da masum havası diyebilirim.

Stilinizde nasıl bir görünüm tercih ediyorsunuz? Bu sezon neler aldınız?
Açıkçası trend parçaları kullanmayı severim ama öncelikle abartıdan uzak durup, şık ve sade olmayı tercih ederim. Bu sezon dolabımda eteklerin ve asimetrik kesim bluzların sayısını biraz daha arttırıp, bunlarla uyumlu olarak zaten kullanmaktan keyif aldığım aksesuarlarıma da ağırlık verdim.

Asla giymem dediğiniz parçalar var mı?
Tabii ki de var. Çok büyük bir hayvansever olarak kürkü asla kullanmam! Genel olarak bana abartı ve alaturka gelen hiçbir şeyi asla kullanmam.

Sizin için farklı anısı olan kıyafet veya aksesuarınız var mı?
Rahmetli anneannemin, annemin düğününde giydiği çiçek broşlu fisto bluzu ve altına giydiği maksi ipek eteği dolabımdaki en önemli yadigarlar.

Her kadının dolabının demirbaşları vardır. Sizin değişmeyen parçalarınız neler?
Kesinlikle var. Stilimde en çok kullanmayı sevdiğim blazer'larım, jean'lerim ve spor ayakkabılarım... Ayrıca sweatshirt'lerim de günlük hayatımın demirbaşlarından...

Stil danışmanı olarak modayı yakından takip ediyorsunuz. Peki, stil sahibi olmak için trendlere bağlı kalınması gerektiğini hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yüzde yüz trendlere bağlı kalınmak diye bir şey söz konusu değil tabii ki de. Sezonun trendlerinden sadece birini kullanıp, kişinin kendi tarzına adapte edebilmesi bence yeterli.

En beğendiğiniz Türk ve yabancı tasarımcılar kimler?
Romantik tarzı ile Zimmerman beni her zaman çok etkilemiştir. Kalıplarını çok beğendiğim Balmain ben de her zaman hayranlık uyandırmıştır. Isabel Marant ayakkabı ve giyim olarak kendimi çok iyi hissettiğim ve tarzını sevdiğim bir marka. Alexandar McQueen'in de sıradışı tasarımları beni her zaman çok etkileniştir. Özgür Masur tasarımlarını çok başarılı buluyorum. Güncel ve romantik tarzı ile kız kardeşim Ayça ile birlikte hazırladığımız Ayca Aner My Motto markasının tasarımlarını da severek kullanıyorum.

Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz?
Alışveriş yaparken, anlık düşünülebiliyor. "Bir ara kullanırım" diyeceğim parçaları almamaya dikkat ederim.

Moda, cemiyet hayatının üyelerinin sürekli iç içe olduğu bir kavram. Arkadaşlarınız sizden fikir alıyorlar mı arada?
Tabii ki de mesleğim gereği arkadaşlarımın benim fikrime danıştıkları çok oluyor ve ben de severek ve memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.

Günümüzde en çok moda konusunda hangi hatalar yapılıyor sizce?
Benim görmekten hiç hoşlanmadığım tek bir markayı, aksesuar ve kıyafetlerin de komple üzerinde taşımaları... Bu gerçekten hiç ama hiç hoşlanmadığım ve görmek istemediğim bir durum.

Bir projenin styling'lerini yaparken nelere dikkat edeceksiniz?
Öncelikle o projenin hikayesi benim için çok önemlidir. Okuduğum zaman tamamıyla karakterleri gözümde canlandırır ve kafamda tarzlarını oluştururum. Kendime bir dünya yaratırım.

Şimdilerde ne tür projelerle ilgileniyorsunuz? Gelecek için yeni projeler olacak mı?
Bu sezon hikayesine ve dünyasına çok inandığım TRT1 ekranlarında yayınlanan 'Tek Yürek' dizisinin stil danışmanlığını yapıyorum. Hikayeyi okuduğumda çok etkilendiğim bir projenin içerisinde olmaktan da çok mutluyum. Aynı zamanda reklam projelerinin de içerisinde yer alıyorum. Yeni gelen projeleri değerlendirme aşamasındayım. Aynı zamanda Ayca Aner My Motto ile Londra'da birçok satış noktasında koleksiyonlarımız yer alıyor. Bu da ayrıca benim için mutluluk ve gurur kaynağı.

HEM GÜNDÜZ HEM DE GECE STİLİNDE RAHATLIK
Gökçe Çil, bizim için hazırladığı kombin seçeneklerinde hem gündelik hem de akşam rahatlıkla kullanılabilecek görünümler yarattı. Hepsi spor ve şık parçalardan oluşuyor. Sezonun trend parçalarını kullanan Çil, stilini aksesuarlarla da destekledi. 4 kombinin üçünde sezonun trend parçalarından altın rengi ayakkabıları kullandı ve bir ayakkabı modelini değişik kombinlerle nasıl kullanabileceğimizi gösterdi.

ALTIN RENGİ SANDALET
"Altın rengi sandaletler bu sezon fazlasıyla tercih edilecek. Her kombine uyarlayabileceğiniz bu sandaletleri, ister şık bir elbisenin altına ister şort ile giyebilirsiniz. İnce bantlı ayakkabılar her zaman joker bir parçadır. Mini spor bir etekle yaptığımız kombinde olduğu gibi ince bantlı ayakkabıları kullanarak, rahatlıkla bir öğlen yemeğine gündüz bir davete katılabiliriz. Yaz akşamlarında ise tulumlar, dar kesimli elbiseler, jean üzeri asimetri kesimli bluzlar daha iddialı üst parçaları ile de kombinleyip, kullanabiliriz."

ROMANTİK GÖRÜNÜM
"Fisto ve fırfırların hareketlendirdiği, detayların çiçek deseni ve pastel renklerle birleştiği bir sezon... Asimetrik kesimler, fırfır ve fisto detaylar bu sezon ön planda... Tek omuz bluzlar, asimetrik kesim romantik havalı etekler... Yazın gelmesiyle mini boylar da bol miktarda koleksiyonlarda yer aldı. Beyaz denimler de bahar ve yaz havasını çok güzel yansıtıyor. Asimetrik kesim bluzlar mini etek ve şortlarla çok hoş duruyor. Aynı zamanda çiçek desenleri ve pastel tonlarda sezonun romantikliği devam ediyor. Sezonun en hit parçalarından altın rengi topuklu sandaletler ise romantik stillere görkem katmak için hazır bekliyor."

GÜNEŞ GÖZLÜKLERI GİDEREK BÜYÜYOR
"Gözlük benim en ama en vazgeçilmezim" diyen Gökçe Çil, bu sezon mega camlı büyük güneş gözlüklerin ön planda olacağını söylüyor: "Aynı zamanda aynalı camlara doğru da bir gidiş var. Cat-eye'lar devam ediyor. Gözlüklerde mücevher görüntüsü de var ama tabii bu mücevher süslemeli gözlükleri kullanırken mümkün olduğumuz kadar sade olmaya özen göstermeliyiz..."

TAKI KULLANIMINA DİKKAT
"Aksesuar kullanımı kıyafetin tamamlayıcısıdır ve sade stillerde çok da hoş bir hava verir. Düz bir gömlek boynunda mutlaka bir kolye ister, hatta birkaç... Parmaklarda mutlaka yüzükler olmalı. Boyun dikkat çekiyorsa kulağa daha hafif geçmeliyiz ya da tam tersi olmalı. Güçlü bir hava kattığını düşündüğüm için bileklik kullanmayı çok seviyorum. Ayrıca yaptığım kombinlerde dik, güçlü duruş ve kıyafetin içerisinde kendinden emin yürüyüş ve bakışın da çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu yaz da geçen sezon kullandığımız doğal dokulu çantalara devam edeceğiz."

KÜPELER GÖRKEMLİ VE RENKLİ
"Bu sezon aksesuarlar altın çağını yaşıyor. Küpeler, görkemli bir havaya sahip. Hayvan, çiçek ve geometrik figürler çok revaçta... Renk konusunda yazın canlı tonları kulaklara renk katıyor. Boncuklar, inciler ve taşlar da kullanılan detaylardan... Görkemli küpeler sadece gece stili için değil... Gündüz stilinde de jean ve tişört gibi sade ve spor parçalardan oluşan bir görünümü, renkli, büyük bir küpe ile tamamen farklı bir havaya sokabilirsiniz."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.