Ebru Şahin ''Her karakter bana başka bir dünya verdi''

ATV'nin fenomen dizisi 'Hercai'nin başrol oyuncusu Ebru Şahin ile Mardin'de bir araya geldik. Şahin, çekimimiz için Mardin'in otantik dokusunda masalsı bir prensese dönüştü.

Ebru Şahin ''Her karakter bana başka bir dünya verdi''

RÖPORTAJ & STYLING: BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR: CENGİZ DİKBAŞ
SAÇ: HÜSEYİN GÜRÜCÜ
MAKYAJ: HATİCE ŞABANOĞLU
STYLING ASİSTANI: ZERİN DERE

Rüya gibi bir şehirde, hem duygusal, hem kırılgan ama bir o kadar güçlü ve cesur bir kadına hayat veriyor Ebru Şahin... Mardin, Midyat'ta çekimleri süren ve atv'nin fenomen dizisi olan 'Hercai'nin başrol oyuncusu Ebru Şahin, 'Reyyan' karakteri ile hayatımıza kısa sürede girdi ama bu kısa sürede herkesi oyunculuğu, güzelliği ve samimiyeti ile etkisi altına aldı. "Onu yaşatabildiğim için çok mutluyum" diyen Şahin'e olan ilgi ise muazzam. Midyat sokaklarında gerçekleştirdiğimiz çekimimize, sırf dizi için şehir içi ve şehir dışından gelen ve kendisiyle bir kare çektirmek için bekleyen hayranları eşlik etti. Midyat'ın otantik dokusu ile çekimimizde masalsı bir prensese dönüşen Ebru Şahin ile keyifli bir sohbet de gerçekleştirdik. Samimi cevapları ile sorularımıza cevap veren Ebru Şahin, daha çok uzun süre hayatımızda yer alacak gibi görünüyor.

EBRU ŞAHİN RÖPORTAJININ BACKSTAGE VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Spor geçmişiniz var. 11 yaşında beri lisanslı sporcuymuşsunuz. Sporculuktan oyunculuğa geçiş nasıl oldu?
Sporculuktan oyunculuğa geçiş çok doğru olmaz aslında. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri mezunuyum ancak aklımla duygularımı aynı tartıya koyabildiğim andan itibaren oyunculukla ilgileniyordum. Tiyatro hayatıma çok küçük yaşlarda girdi. Hayalimdeki meslek de olmak istediğim şey de buydu. Sadece bu karara geliş sürecim biraz engebeli oldu. Yine de her şey de olduğu gibi olması gereken zamanı beklemiş diyebilirim.

Birçok başarılı yapımda yer aldınız. Ancak kısa sürede oldukça büyük bir hayran kitlesi edinen 'Hercai' gibi bir yapımda başrol olarak yer almak nasıl bir duygu?
Bu kadar sevilen, değer gören bir işin içinde olabilmek ve bir oyuncu olarak en önemlisi sevdiğim bir karakterle var olabilmek çok mutlu edici.

Dizi sektörünün gün geçtikçe daha zorlandığı bir dönemde bu projeyi seçme kararı almanızda sizi ne motive etti?
Senaryoyu okuduğum anda işin içinde olmak istedim. Hikaye, karakterler, maalesef yaşanmasını istemediğimiz ama her yerde yaşanabilecek bir kadın hikayesini yaşatmak ve bunu Mardin gibi bir masal şehrinde çekecek olmak beni çok heyecanlandırdı. Bu kadar etkilendiğim bir işle kesişmeme vesile olan menajerim Abdullah Bulut ve gerçek bir emek ve özveriyle bu işe imzasını atan yapımcımız sevgili Banu Akdeniz sırf bana inandıkları için bile tüm hazırlık ve çekim sürecinde en büyük motivasyon kaynağımdı.

Mardin gerçekten de çok güzel bir yer. Günleriniz nasıl geçiyor, eminim bu büyüleyici ortamda çalışmak keyiflidir...
Bu doku tüm otantikliği ve büyüsüyle çok farklı hisler yaşattırıyor. Baktığınız, dokunduğunuz her yer büyük bir yaşanmışlık kalıntısı ve bunu düşünmek bile çok heyecan verici. Çalışma yoğunluğundan çevreyi doyasıya yaşama fırsatımız çok olmuyor maalesef ama elimizden geldiğince burada tanıma fırsatı bulduğumuz güzel insanların rehberliğinde güzel tecrübeler ediniyoruz.

Yer aldığınız her yapımda farklı karakterlere büründünüz. Reyyan nasıl bir karakter? Onu canlandırmak nasıl hissettiriyor?
Reyyan, okudukça içime işleyen, kırılgan ama güçlü, ürkek ama cesur tüm duyguları saflığıyla ve iyi niyetiyle içinde barındıran bir karakter. Onu yaşatabildiğim için çok mutluyum.

Birçok duyguyu barındıran bir karakter gerçekten. Gerçek Ebru nasıl biri, Reyyan'a benzeyen yönleriniz var mı?
Sanırım aramızda benzerlik bulmasam bu kadar sahiplendiğim biri olmazdı Reyyan. Hepimizin içindeki o kırılganlık, yeniye adım atma isteğinden gelen cesaret, her duygunun saflığına olan inancımızla hayallere yol alışımız benziyor.

Bakınca dört dizi, iki sinema filmi geçmişiniz var. Peki, Reyyan için sizin kariyerinizdeki mihenk taşı diyebilir miyiz?
Rol aldığım her işin hayatımdaki yeri çok önemli hepsi bana başka bir dünya, başka bir farkındalık verdi. Şu anki Reyyan'a o karakterlerimin bana gösterdiği yoldan ulaştım. Onun sayesinde birçok şeyle tanıştım. Böyle bir kadını anlamak, onun gibi konuşabilmek için uzun sohbetlerim, araştırmalarım oldu. Dört ders gibi bir sürede at binmeyi öğrendim, yapımcımızın bana tanıdığı fırsat sayesinde de kendi sesimi sevdiğim şarkılarla ekranda duyabilme fırsatım oldu. Diğer her işim bir yana Reyyan sadece tüm duygulardaki duru haliyle bile benim kalbimde çok başka bir yere sahip.

Reyyan ve Miran çifti adeta bir fenomen haline geldi. Sosyal medyada bu çift için birçok fan sayfası kuruldu hem de kısa sürede... Bu ilgi karşısında nasıl hissediyorsunuz?
İnsanların bizi tüm iyi ve kötülüğümüzle evlerinin bir ferdi gibi görmesi, karakterimize olan bağlılığımız nedeniyle tahminlerinden daha mutlu ediyor. Seyircimizle sıcak ve duygusal bir bağ kurduğumuza inanıyorum.

Akın Akınözü ile aranızda ekrana yansıyan gerçekten güzel bir uyum var. Kendisiyle beraber başrolü paylaşmak nasıl bir deneyim?
Uyumlu bir çalışma ortamı içerisindeyiz. Birlikte büyüyebildiğimiz buna müsait bir projede yer almak da çok keyifli.

Peki, bu kadar kısa sürede bu kadar ilgi görmeyi bekliyor muydunuz? Bir anda insanların fotoğraf çektirmek için yarışa girdiği biri olmak nasıl?
Bir ilgi beklediğimiz gerçek, uzun zamandır bu dokuda bir iş yapılmıyordu. Ama şu an gördüğümüz ilgi ve sevgi hayalimizin çok ötesinde. Yurtdışından, şehir dışından sırf set ziyareti için yüzlerce insan geliyor. Tutkulu bir kitlemiz oluştu ve bu çok motive edici.

Dizi temposu oldukça yoğun, eminim yorucu geçiyordur günleriniz. Kendinize ayırmak istediğiniz zamanları nasıl geçirmeyi tercih ediyorsunuz?
Açıkçası, kendimize ayırabileceğimiz çok bir vaktimiz olmuyor. Gerçekten çok yoğun çalışıyoruz. Ayırabildiğimiz zamanlarda da çevreyi keşfetmeyi veya birlikte keyifli muhabbetler eşliğinde dinlenmeyi tercih ediyoruz.

Hayatta sizi motive eden, pozitif etkileyen unsurlar neler?
Pozitif düşünce, güleryüzlü çevre ve her şeyin mümkün olduğuna inancım beni geleceğe dair hep motive ve teşvik ediyor.

Kısa süre güçlü adımlarla kariyerinizde ilerliyorsunuz. Gelecek için hayalleriniz neler? Var mı canlandırmak istediğiniz bir kadın hayali?
Ruhumu besleyecek, beni geliştirecek ve farklı hayatlara dokunabileceğim rollerde oynamak istiyorum. Özel olarak gönlümde yatan karakterler var ama yanlış tabir etmemek için şimdilik bende kalsın (gülüyor).

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.