Derin Fidan ''Kolajen ve lezzet bir arada''

Genç girişimci Derin Fidan ile bir araya gelerek, kolajen ve lezzeti bir bardakta öğün olarak sunan Yeni gıda teknolojisi ‘Colslim’i konuştuk.

Derin Fidan ''Kolajen ve lezzet bir arada''

RÖPORTAJ: GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR: BETÜL YAZICIOĞLU

Derin Fidan, 29 yaşında genç bir girişimci. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra çalıştığı kurumsal hayatı bırakarak gıda hammaddesi tedarik işiyle uğraşan eşi Erhan Fidan ile 'Colslim' markasını yaratıyor. 'Colslim', kolajen ve lezzeti bir bardakta öğün olarak sunan, hem içeriği hem de fonksiyonel faydası açısından Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen besin değerleri standartları doğrultusunda geliştirilen 'Colslim'i daha yakından tanımak için Derin Hanım ile Nişantaşı'ndaki Galvin Ristorante'de bir araya geldik.

'Colslim' markası nasıl hayata geçti?
'Colslim', gıda hammaddesi tedarik işiyle uğraşan eşim Erhan ile geliştirdiğimiz, Türkiye'de ve dünyada protein kaynağı olarak kolajen kullanan ilk gıda/öğün alternatifi. Eşim çok sık yurtdışına gittiği için oradaki fonksiyonel gıdalardan bahsediyordu. Türkiye'de henüz böyle bir girişim yok. Biz de "elimizde böyle bir kaynak varken neden yapmayalım bu işi" dedik. Ben kurumsal hayattaki işime devam ederken; eşim Almanya'da formülünü geliştirdi ve üretimini Türkiye'de gerçekleştirdi. Buradaki markalaşma ve pazarlama sürecinde ben devreye girdim ve 'Colslim' doğmuş oldu.

'Colslim' nedir, yola çıkış mottonuz ne oldu?
'Colslim'in mottosu, "Formda kalmayı erteleme". Dengeli beslenmeye ve diyetinizi desteklemeye yardımcı, öğün atlamamak için kullanılabilen yardımcı öğün. Şöyle ki gün içinde hepimiz yoğun şehir hayatı koşturmacasında öğün atlıyoruz. Bizim 'Colslim'i yaratırken düşündüğümüz en önemli konu; pratik bir şekilde beslenerek, bu öğün atlamanın önüne geçmeye çalışmaktı. 'Colslim' bu noktada devreye giriyor. Biz de diyoruz ki, "öğün atlamayın, pratik bir şekilde öğünlerinizi 'Colslim' ile dengeleyin". İsterseniz antrenman öncesinde ya da sonrasında protein desteği olarak da kullanabilirsiniz.

İçeriğinde neler var?
Bir 'Colslim' 29 gram ve bunun 15,5 gramı kolajen içeriyor. En önemli özelliğimiz içeriğinde 15,5 gram kolajen olması. Şu anda piyasada içerisinde bu kadar yüksek oranda kolajen barındıran bir ürün yok, ne gıda takviyesi, ne de gıda olarak... Kolajenin yanı sıra 5 gram lif, 24 farklı vitamin ve mineral ile 1 gram yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı içerik (CLA) var. 1 porsiyonu ile günlük besin değeri ihtiyacınızın yüzde 30'unu karşılayacak kadar zengin içerikli. Şeker ve tatlandırıcı içermeyen, yaşam şeklinize göre ara veya ana öğünlerde tüketebileceğiniz ve bir öğünden alınması gerekilen tüm besin değerlerini karşılıyor. 'Vanilya Bisküvi' ve 'Çikolata Bisküvi' olmak üzere, iki aromadan oluşuyor. 7 günlük tanışma paketi var. Başlangıç yapmak için 7 günlük paketler çıkardık.

Tüketim önerileriniz nedir?
'Colslim', 300 ml yağsız süt ile karıştırılarak 1 dakikada tüketilmeye hazır hale geliyor. Sütten gelen vitaminler, mineraller ve protein, 'Colslim'in etkisini artırıyor. Günlük minimum 2, maksimum 3 porsiyon öneriyoruz. Süt dışında soya, badem sütüyle ya da suyla kullanılabilir. Biz kıvamını ve lezzetini desteklediği ve sütten gelen lezzetin ve kalsiyumun da alınmasını istediğimiz için sütle içilmesini öneriyoruz. Koruyucu içermiyor. İçerek kullanılması çok pratik, yoğurtla da kullanabilirsiniz. Ayrıca internet sitemizde diyetisyenimizin hazırladığı fit tariflerimiz var; kurabiye, pancake, kek yapacağınız zaman içerisine katabilirsiniz.

Son zamanlarda kolajen içeriği olan ürünler çok trendi. Sizin burada farkınızı ne oluşturuyor?
Bizim buradaki farkımız protein kaynağı olarak kolajeni bir öğün alternatifi olarak kullanıyor oluşumuz. Kolajen takviyesi çok yüksek, gıda yerine geçen bir öğün alternatifiyiz.

Hedefleriniz neler?
Türkiye'de fonksiyonel gıda sektörünü büyütmek. Şu an üzerinde çalıştığımız 2 ürünümüz daha var. 'Colslim' ile sektöre giriş yaptık ama bu işin devamı gelecek. Türkiye'de bunu sağlayan bir şirket olarak öncü olmak istiyoruz. Fonksiyonel gıda sektörü özellikle Avrupa'da, yurtdışında oldukça ileri durumda ve çok büyüyen bir sektör. Biz yerli bir şirket olarak girişimlerimizle büyümeyi ve bu aileye yeni ürünler ekleyerek öncü olmayı istiyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.