Demet Şener: “İnsanların hiçbir etken olmadan birbirini tanıması çok farklı”

Son günlerin gözde çifti Demet Şener ve Cenk Küpeli, ilk kez birlikte birlikte Şamdan Plus objektiflerinin karşısına geçti. Demet Şener ve Cenk Küpeli ile evlendikleri Hotel Les Ottomans’ta bir araya geldik, çiftin hayatlarındaki düğün günlerini tekrardan

Demet Şener: “İnsanların hiçbir etken olmadan birbirini tanıması çok farklı”

RÖPORTAJ: BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR: CENGİZ DİKBAŞ
FOTOĞRAF ASİSTANI: KUBİLAY KARSU
VİDEO: BETÜL YAZICIOĞLU
MEKAN İÇİN HOTEL LES OTTOMANS TEŞEKKÜR EDERİZ.

Haziran ayında sürpriz bir şekilde hayatını işadamı Cenk Küpeli ile birleştiren güzel model Demet Şener, hayatının en mutlu ve huzurlu dönemlerinden birini yaşıyor. "İkinci görüşmemizde hiç ayrılmayacağımızı biliyorduk" diyen Demet Şener, Cenk Küpeli'de aradığı güveni ve huzuru bulmuş. Cenk Küpeli ise; Demet Şener'i ilk gördüğünde aşık olmuş ve bu aşkın her geçen gün artarak devam ettiğini dile getiriyor. Birbirlerinden başka kimseye ihtiyaç duymadıklarını dile getiren çift, Demet Şener'in eski eşi İbrahim Kutluay'dan olan kızı İrem ve oğlu Ömer ile güzel bir aile olmuşlar. Mutlulukları gözlerinden anlaşılan Demet Şener ve Cenk Küpeli ile evlendikleri Hotel Les Ottomans'ta bir araya geldik, çiftin hayatlarındaki düğün günlerini tekrardan andık. Herkese hızlı gelen ama onların emin oldukları bu ilişkinin, evliliğe evrilmesini, aralarındaki aşk, sevgi ve güveni tüm samimiyetleriyle bize anlatan Demet Şener ve Cenk Küpeli, ilk defa birlikte Şamdan Plus objektiflerinin de karşısına geçti.

Öncelikle kutlarım... Yepyeni bir döneme adım attınız. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Demet Şener Küpeli: Mutlu, huzurlu, heyecanlı... Her isteyerek yapılan yeni başlangıçlarda olduğu gibi çok keyifli hissediyorum. Gelecek günler için heyecanlıyım ama çok güzel olacağına eminim. İçimde o rahatlık var.

İlk başa dönersek, Cenk Bey ile nasıl tanıştınız?

Demet Ş.K: Ortak bir arkadaşımız sayesinde tanıştık. Bizi bir araya getirdi, tabii ki bu Cenk'in isteğiyle olan bir şeydi, ben kendisini hiç tanımıyordum. Sonra bir gün kahve içmek için üçümüz buluştuk ve her şey başladı.

Cenk Bey, Demet Hanım Türkiye'nin tanıdığı bir isim ama sizin hakkınızda çok bir bilgimiz yok biraz kendinizi anlatabilir misiniz?

Cenk Küpeli: Doğma büyüme Ankaralıyım. Daha sonra işlerim ve eğitimim için New York'ta yaşadım. Yaklaşık 7 senedir İstanbul'da yaşıyorum. Eğitim ve inşaat sektöründe işlerim var. İşlerimizin bir kısmı İstanbul, bir kısmı da New York'ta olduğu için zamanımın çoğu seyahatte geçiyor. Şu an tüm sistemi kurulu aile düzenime göre şekillendiriyorum. Seyahatlerime Demet'le beraber gidiyoruz ya da ben günübirlik gidip geliyorum. Eski sporcu olduğum için spor yapmak vazgeçilmezim. Zamanım olduğu sürece Beşiktaş'ın iç saha ve yurtdışı tüm maçlarına giderim. Siyasete özel ilgim var ve hem ülke hem dünya sorunları hakkında sürekli fikir üretirim.



Tanışmanıza dönelim; birbirinizi gördüğünüzde ilk neler hissettiniz?

Demet Ş.K:
Zaten arkadaşımdan kendisiyle ilgili çok güzel şeyler duyuyordum. Benim hakkımda insanların dışardan öyle veya böyle fikirleri var ama bilmediğim, hiç görmediğim bir insanla bir araya gelmek benim için oldukça değişikti. İlk gördüğümde "ne kadar hoş biri" demiştim içimden (gülüyor).

Cenk K: Heyecandan Demet'in yüzüne bakıp konuşamamıştım bile, sürekli ortak arkadaşımızla konuşuyordum. Sonradan cesaretimi toplayıp Demet ile konuşmaya başladım ve Demet'in gözlerine ilk baktığım an aşık olduğumu hissettim. O gün hissettiğim bu güzel ve güçlü duygu her geçen gün artarak devam etti.

Zaten devamı da hızlı bir oldu ve bir anda evlenmeye karar verdiniz...

Demet Ş.K: Tabii ki tanıdıkça birbirimizi, huylarımızı anladık, bir arada çok zaman geçirdik. İnsanlara belki çok kısa süre gibi geliyor ama belli bir dönem ilişkimizi gizli tuttuğumuz için herkesten uzak çok birebir vakit geçirme imkanımız oldu. Düğün günümde de söyledim, hep söylüyorum; bir insan hayatını geçireceği insanı bence anlıyor. Bir his mi dersiniz, iki insanın arasındaki uyum ve çekim mi dersiniz, bilmiyorum ama belli oluyor. İnsanların hiçbir etken olmadan birbirini tanıması çok farklı. Sadece öz kişiliğinizi, belleğinizi ortaya koyuyorsunuz, orada sakladığınız veya oynadığınız hiçbir şey yok.

Bu kadar hızlı evlenme kararı, bir an korkutmadı mı?

Demet Ş.K: Bizim için de hızlıydı ama çok emindik aslında ilişkimizden, iki yetişkin insan olarak. İkimiz de bence ikinci görüşmemizde hiç ayrılmayacağımızı biliyorduk. Sonu evlilik mi olurdu o kısmı tabii ki net değildi ama beraber olacağımızı biliyordum. İki yetişkin insan olarak benim tekrardan evleneyim, Cenk'in de evlenme derdi yoktu açıkçası. Doğru insanı bulunca o inanç oluyor, biz de buna inandık.

Cenk. K: Demet'i tanımadan önce de kendisini çok beğenirdim. Anneliği, kadınlığı ve hayata olan bağlılığı yakından takip ettiğim özellikleriydi. Tüm bu güzel özelliklerinin yanı sıra tanışınca hissettiğim güçlü aşk ile hayatımın geri kalanında yanımda olmasını çok istedim.



Evlilik teklifi nasıl geldi?

Cenk. K: İlk günden beri evlilik konusunda çok net olduğum için tekliften çok Demet'i ikna etmeye çalışmakla geçti bu süreç. Özel bir konu olduğu için teklif konusunda ayrıntı vermek istemiyorum. Bu bize özel kalsın.

Düğününüz çok şık ve oldukça özeldi. Büyük bir düğün yapmadan aile ve yakın dostlarınızın katılımıyla evlendiniz. Neden böyle bir seçim yaptınız?

Demet Ş.K: Çok heyecanlı bir gündü. Çok kısa sürede yaptık... Ben çok sade bir insanım, çok büyük isteklerim hiçbir zaman olmadı. Yeteri kadardı bence; nikah, olduğu yer, öncesi ve sonrası... Benim için yeterliydi. Bu süreçte küçük isteklerim oldu, onlarda da Cenk bana çok yardımcı oldu çünkü benim çok görünmemem gerekiyordu bu süreçte. Kendisi çok güzel her şeyimi ayarladı, gelin çiçeğime kadar. Her şey çok güzel oldu.

Daha önceden birisi size bir daha evleneceksiniz deseydi ne derdiniz? Bu aklınızda olan bir şey miydi yoksa Cenk Bey mi fikrinizi değiştirdi?

Demet Ş.K:
Cenk beni inandırdı evlilikte mutlu olabileceğimize... Hem hislerime güvendim hem ona gözüm kapalı güvendim. Dediğim gibi ikinci günümüzden beri çaktırmadan da olsa evlilik hep aklımızda vardı aslında. Cenk hep bahsediyordu, bana biraz şaka gibi geliyordu. Sonlara doğru onun şaka yapmadığını anladım. Bana sevgisini, aşkını, güvenini o kadar güzel gösterebildi ki emin oldum. Hiçbir şüphem yoktu açıkçası...

Çok güzel anlatıyorsunuz. Birbirinizden bu kadar etkilenmenizin özünde hangi özellikleriniz yer alıyor?

Demet Ş.K: Cesareti! Aslında o beni çok cesur buluyor ama bence o daha cesur. Çünkü zorlu süreçten geçen benim gibi biriyle olması, sahiplenmesi, bu kadar koruyucu ve kollayıcı olması çok değerli. Sevgisini, aşkını bu kadar net ve güzel şekilde gösterebilmesi beni çok etkiledi. Çok açık, çok dürüst... Benim için etkileşim, aşk, tutku çok önemli ama güven çok çok daha önemli. Bana o güveni vermesi, kendimi ona tamamen bırakabilmem benim için en önemli şeydi. Herhalde sonsuza kadar da öyle bırakacağım kendimi ona. Aşık olmak, sevmek, güvenmek çok güzel fakat bunu bu kadar net karşındaki insana hissettirmek çok önemli...

Cenk K: Demet'in dış güzelliği hakkında konuşmaya gerek yok zaten. Her baktığım gün kendimle gurur duyuyorum böyle güzel bir kadınla birlikte olduğum için. Ama Demet'e hayran olmama neden en önemli özellik; eğlenceli ve dürüst olması. Her gün çok eğleniyoruz ve bunun nedeni birbirimize güven duyup, çok rahat olmamızdan kaynaklanıyor.



Oğlunuz ve kızınız ile çok yakın bir ilişkiniz olduğunu biliyorum. Her zaman önceliğiniz onlar... Peki, onlarla evlilik fikrinizi nasıl paylaştınız, ne tepki verdiler ilk duyduklarında?

Demet Ş.K: Onların mutluluğu en önemli şey benim için. Birlikteliğimizi de ilk onlara söyledim. Her zaman söylüyorum İrem de Ömer de benim yol arkadaşlarım. O yüzden başkalarından değil benden duymalarını istiyorum her şeyi... Bazı şeyler, gerçekten bizim cevabını bulmadığımız şekilde, bizim için çok güzel gelişti. İlk günden Cenk'i çok güzel benimsediler. Çocuklarımın bu kadar kolay kabullenmesi, Cenk'i sevmeleri ve ona karşı tutumları gerçekten inanılmazdı. Hemen tanışmak istediler, ben de tanıştırdım. Sonra vakit geçirdik beraber. Hatta evlilik kararını söylediğimde hiç şaşırmadılar. Mutlu olduğumu, birinin beni mutlu ettiğini gördüler. Ömer çok enteresan (gülüyor), herkese şunu söylüyor; "Cenk abi ile tanıştım, çok saygılı biri". Bu benim için çok güzel bir şey. Cenk'in onlarla olan iletişimi de beni çok etkiledi. Ne onlara çok fazla düştü, ne de uzak durdu. O kadar güzel ayarladı ki. Çocuklar her şeyi hissederler; gerçek sevgiyi, gerçek mutluluğu ve huzuru... Zaten şu an hepimiz aynı evin içerisinde yaşıyoruz. Keyifleri çok yerinde, Ömer'in özellikle Cenk'le inanılmaz güzel bir ilişkisi var. Benim için sevdiğim insanların huzuru ve mutluluğu çok önemli. Cenk için de öyle. Biz hep beraber aile olarak kenetlendik. Birimizin mutlu olması bir şey ifade etmiyor, evdeki herkesin, bütünün mutlu olması önemli. Çok şükür bizde de o var. Zaten aşkımız, sevgimiz olmazsa olmaz, en önemli şey. O da olunca her şey daha kolay ve güzel oluyor insanın hayatında...

Cenk Bey, daha önce evlenmediniz ve çocuğunuz yok. Ama şu an Demet Hanım ve iki çocuğu ile yaşıyorsunuz. Nasıl bir değişim sizin için?

Cenk K:
Ömer ve İrem, çok güzel ve özel çocuklar. Hayranlık uyandıran ayrı ayrı özellikleri var. Demet'in de en güçlü özelliği çok iyi bir anne olması. Tüm bunlar bir araya gelince, onlarla beraber yaşamak hem çok eğlenceli hem de çok kolay. Evde sürekli gülüyoruz. Ailece oynadığımız oyunlar var, beraber izlediğimiz filmler var. Artık biz bir aileyiz ve onların mutlu olması benim için çok önemli. Kısaca; çok şükür, çok güzel bir aile olduk.

Daha çok yeni evlisiniz ama nasıl gidiyor evlilik? Beraber neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?

Demet Ş.K: Çok iyi anlaşan iki insanınız. Kimseye ihtiyacımız kalmadan çok gülüyoruz, çok keyifli vakit geçiriyoruz. Bizi birbirimizde sıkı tutan en önemli şey bu. Hayata bakış açımız aynı, görüşlerimiz aynı, yeme şeklimiz aynı, çok ortak noktamız var. İki insan birbiri için yaratılsa bu kadar net bir araya gelirdi. Bir puzzle'nin birbirine uyan parçaları gibi... Bazen hayranlarımdan da yorum geliyor; bir elmanın iki yarısı gibisiniz diye... O kadar içimizde olmasalar da, dışardan gördükleri gözle bile bunu hissediyorlar. Bu bir enerji, sinerji, nasıl tanımlarsak tanımlayalım, bunlar bizde olduğu için dışarıya da böyle yansıyor diye düşünüyorum. Ayrıca çok korunaklı bir dünyamız var. Evliliğimizde de ilişkimizde de, dış etkenlere karşı kendimizi çok güzel bir şekilde koruyoruz. Bu da huzurlu olmamızı sağlıyor.

Cenk K: İlişkimiz boyunca en fazla yakındığımız konu; belli bir saatten sonra ayrı evlere gidip ayrı geçirdiğimiz zamanlardı. Evliliğin en güzel yanı artık beraber uyuyup, beraber uyanıyoruz. Eve gittiğimde Demet'in olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. Kısaca evlilik, ilişkimize daha da heyecan kattı. Beraber seyahat etmeyi çok seviyoruz. Her ay en az bir yurtdışı, bir de yurtiçi seyahat yapıyoruz. Güzel yerlerde yemek yemeyi, beraber spor yapmayı, gitmediğimiz yerlere beraber gitmeyi de çok seviyoruz. Evdeyken sürekli müzik dinleyip sohbet ediyoruz. İkimizin de vazgeçilmezi güzel kahve. Sık sık yeni kahveler deniyoruz, bu bizim hobimiz haline geldi.



Tanınan bir isim olarak, hem insanların hem de basının ilgisine rağmen özel hayatı korumak zor olmuyor mu?

Demet Ş.K:
Aslında kolay, çok büyük çevreniz olsa da gerçek dostlar çok az oluyor ve biz birbirimizin her şeyi olduğumuz için korunabiliyoruz. Dışarıya açılan bir çift değiliz. Kendi güzel, küçük ve huzurlu dünyamızda devam etmek istiyoruz. Çok sevdiğimiz dostlarımız var, ağırlamaktan keyif aldığımız aile büyüklerimiz var. Ama özümüzde ikimiz, Ömer ve İrem olarak çekirdek aile zaman geçirmeyi seviyoruz.

Cenk Bey, Türkiye'nin başarılı modellerinden biri ile evlenerek, basının ilgisini de üstünüze çektiniz. Bu ilgiye alışmak kolay oldu mu?

Cenk K: Başarılı bir model olmasının yanı sıra yaşadığı hayat ve duruşu ile herkesin takdirini kazanmış biri. Basında kendisini yakından takip ediyor. Ben olabildiğince bunun dışında kalıp Demet'i özelde yaşamayı tercih ediyorum.

Size göre evlilikte en önemli unsur nedir?

Cenk K:
Bu soruda beklenen cevap güven sanırım ama bence en önemli unsur aşk. Zaten aşıksanız güven sarsıcı bir hareketiniz olmaz. Saygınız sonsuz olur. Heyecanınız bitmez ve gözlerine tutkuyla bakarsınız. O nedenle en önemli unsur kesinlikle aşk.
Hayatınızdaki yeni heyecanların dışında kariyerinizde de güzel projeler yapıyorsunuz. Bu heyecanın arasında kariyer konusunda nasıl bir dönemdesiniz?

Demet Ş.K: Benim hep çizgim aynıydı. Hep kaliteli ve güzel işler yapmaktan yanayım. Güzel planlarım var. Çalışmak, üretmek, bir şeyler yapmak, bir isim yaptıktan sonra bunu devam ettirmek en büyük isteğim. Bunu her zaman söylüyorum. Belli bir dönemde tabii ki çocuklarımı yetiştirirken ara verdiğim, uzak kaldığım zamanlar oldu ama bu dönemde kampanyalar, büyük işler yaptığım da oldu, hiçbir şey yapmadığımda... Hiçbir zaman harıl harıl bir şeyler yapma taraftarı değilim, az ve öz güzel işler yapacağım.

Bu süreçte hayran kitleniz sizi hiç bırakmadı...

Demet Ş.K: Bana en enteresan gelen de bu. Bu kadar ara verdikten sonra insanların beni bu kadar sahiplenip, hiç unutmadıkları ve her zaman belli bir yere koyduklarını gördüm. Hala şaşırıyorum, çok hoşuma gidiyor. Beni bu kadar seven ve güzel bir yere koyan hayran kitlem olması. Sadece benim mutluluğumu istiyorlar.



Aynı zamanda da hayatınızın büyük bir kısmını yoga kaplıyor. Eğitmenlik sertifikanızı da almışsınız. Bundan sonra sizi eğitmen olarak görecek miyiz?

Demet Ş.K:
İrem'e hamileliğimde başlamıştım, sevgili Neslihan İskit ile yıllarca çalıştık, son dönemlerde de başka bir eğitmen ile çalıştım. Hamileliğimi çok rahat geçirdim, doğumumda zaten Neslihan İskit yanımdaydı, sonrasında hiç bırakmadım. Hiç yoga eğitmenliğini almayı düşünmemiştim açıkçası, daha sonra son dönemlerde çalıştığım hocam ile konuşurken, onun 6 ay sürecek bir eğitim vereceğini öğrendim. Neden yapmıyorum diye düşündüm. Bu kadar sevdiğim, gönül verdiğim, 14 yıl emek harcadığım tutkumu taçlandırmak neden olmasın? En kötü yanımda kalır, belki ileride bir şeyler yaparım diyerek eğitime katılmaya karar verdim. Çok güzel planlarımız da var; yoga kıyafetleri, yoga markası, yoga yeri, her şey olabilir. Birebir öğretmenlik yapmayabilirim ama muhakkak yogayla ilgili bir şeyler yapacağım.

Her zaman sportif bir kişiydiniz ancak yoganın yeri ayrı sanırım. Yoga size neler kattı?

Demet Ş.K: Çünkü bana çok iyi geldi. Daha çok insana ulaşsın, daha çok insan bundan beslensin, faydalı olsun diye ben muhakkak yoganın bir tarafından tutacağım. Çok güzel teklifler de geliyor, işbirlikleriyle ilgili... Yakında yogayla ilgili güzel sürprizler olacak. Yoga bana çok büyük destek verdi. İki doğum yapmış, uzun yıllardır göz önünde olan bir insan olarak, herkesin benden öğrenmeye çalıştığı, nasıl böyle kaldığım, sağlıklı yaşam, spor, beslenme bunun yanına yoga da eklendi. Sürekli workshop'lara çağrılıyorum. Bu bence bundan sonra daha sık olmaya başlayacak. Tabii o workshop'larda yoga da yaptırabilirim. Kendini eğitmesi de insanın çok güzel, kendi öz saygısıyla alakalı. Önce ben kendimi sevmeliyim, kendime saygı duymalıyım, böylelikle çevrenize o güzel ışığı da verebilirsiniz.

Yoga antremanlarınızı ara ara sosyal medyadan paylaşıyorsunuz. Bir televizyon programı veya dönemin popüler tercihi olan Youtube kanalı gibi bir projeniz var mı?

Demet Ş.K: Son üç yıldır sosyal medyayı yoğun kullanıyorum. Youtube kanalım var çok önceden açmıştım, bir dönem çok aktif kullandım, güzel yaptım ama şu an çok popüler oldu. Çok popüler olan şeylerden ben birazcık uzaklaşıyorum, o da benim karakterimde olan bir şey herhalde. Çok güzel yapanlar var. O da bir emek, çok büyük mesailer harcamanız gerekiyor. Şimdilik o noktada değilim ama ilerleyen dönemlerde onu da kullanabilirim yan destek olarak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.