Ekin Sarfati:''Hammadde teması ilham kaynağı oldu''

Siemens, 2017 yılından beri destek verdiği Contemporary Istanbul’un Plugin Yeni Medya Bölümü’ne bu yıl Nohlab ve DECOL ekipleri tarafından tasarlanan interaktif eser ‘Arkhe’ ile katılıyor. Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati, eseri anlattı.

Ekin Sarfati:''Hammadde teması ilham kaynağı oldu''

RÖPORTAJ NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Siemens Ev Aletleri'nin 2017 yılından bu yana desteğini sürdürdüğü Contemporary Istanbul kapsamında yer alan Plugin Yeni Medya Bölümü, 'RW. [material]' teması altında ziyaretçileriyle buluşacak. Bu yıl Siemens Ev Aletleri'nin vizyoner duruşuna vurgu yapan özel bir sanat eseri sergilenecek. Nohlab ve DECOL tarafından tasarlanan 'Arkhe', mutfak deneyiminin hammaddesini oluşturan su, ateş gibi doğa elementlerinin formları arasındaki değişim ve dönüşümü sunacak. İşbirliğini Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati ile konuştuk.

2017 yılından beri Contemporary Istanbul'un 'Plugin Yeni Medya Bölümü'ne destek oluyorsunuz... Nasıl kesişti fuar ile yollarınız?
Siemens Ev Aletleri olarak odağımız kullanıcılarımızı; hayat kalitelerini artıracak, farklı deneyimlerle uğraşmaları için fırsat yaratacak teknolojilerle buluşturmak. Yeni medyanın özünde bulunan, estetiği teknolojiyle birleştirme motivasyonu markamızın vizyonu ile bire bir örtüştüğünden bu iş birliğine adım attık. Hayatımızın içinde olan ürünleri üreten Siemens Ev Aletleri için "Plugin Yeni Medya" desteği, tüketici gözünde de markamızın teknoloji ve tasarım kavramlarıyla özdeşleştirilmesi açısından önemli bir katkı sağlıyor.

Bu yıl Türkiye'den sanatçılar seçtiniz... Nohlab ve DECOL'un interaktif eseri sergilenecek. Bu seçimi nasıl yaptınız? Eserin adın 'Arkhe'... Bize eserle ilgili bilgi verir misiniz? Eserin Siemens ile kurduğu paralellik nedir?
İnsan karmaşık dünya yapısında, yaşamının ustası olmayı arzu ediyor. Ankastre, teknoloji ve tasarımla özdeşleşmiş vizyoner bir marka olarak, günlük hayatı baştan yazacak ve akışında yaşamamızı sağlayacak yeniliklere imza atıyoruz. Çatı söylemimiz "Seamless Life" (Kusursuz Yaşam) altında birleştiriyoruz. Kesintisiz Yaşam; Ustalık, Esneklik, Büyüme, Akış ve Tesadüf gibi kavramları barındırıyor. Siemens Ev Aletleri'nin sunduğu ileri teknolojiye sahip ürünler, gün içinde küçük, kişiselleştirilmiş ve optimize edilmiş anlar ve deneyimler yaşanmasına olanak tanıyor. Home Connect, iSensoric gibi teknolojilerimiz kendi zamanının sahibi olma olgusundan yola çıkarak hayatımızın kontrolünü elimize almamızı sağlıyor. Tüm Seamless Life bileşenleri bu yıl RW. [material], hammadde teması altında gerçekleşecek Plugin bölümünde özel bir eser yaratmamız için ilham verdi. Bu eserde ustalık, izleyicinin ana elementler ve onların "üzerindeki kontrolü" olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji sayesinde bu hammaddeler etkileşimimiz sonucunda bambaşka formlar elde ediyor, değişiyor, dönüşüyor. "Arkhe", Yunanca'da "başlangıç maddesi ve ilk" anlamına gelen ve aynı zamanda değişimlerin temelinde yatan bir ilke. Eserimiz "Arkhe" Siemens'in sektörde ilkleri ortaya koyan öncü marka kimliğine ve yenilikçiliğine vurgu yaparken, hammadde ilişkisiyle kullanıcılarımızın hafızalarında iz bırakacak, evlerinin dışında bir deneyim yaratacak.

Eser, interaktif olacak. İzleyici için nasıl deneyimler sunacak?
Kesintisiz yaşam; izleyicinin esere dokunduğunda oluşacak tesadüfi etkileşimin belirsiz ve öngörülemez olması ve doğa üzerindeki kontrol olarak karşımıza çıkıyor. Hikayesini buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi gibi ürünlerinin doğa ile ilişkisinden alan eserimiz Arkhe, mutfağın temelini oluşturan bu ev aletlerinin doğadaki karşılıkları olan su, ateş gibi doğa elementlerini soyut bir dil ile veriyor. Eseri deneyimleyen kişi, tıpkı bizim teknolojilerimizin mutfakta ve günlük hayatımızda yarattığı gibi maddelerin özü olan elementleri kontrol edecek, diğer maddelerle kesiştiğinde ortaya çıkabilecek dönüşümü, devinimi ve ahengi deneyimleyecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.