Burcu Turgut & Cansu Turan: ''Sanat bizim en büyük ilham kaynağımız''

Moda markalarıyla, kadınlara sade bir zarafet sunan Cansu Turan ve Burcu Turgut ile bir araya gelerek, moda tutkularını ve yeni koleksiyonlarını konuştuk.

Burcu Turgut & Cansu Turan: ''Sanat bizim en büyük ilham kaynağımız''

RÖPORTAJ: BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR: KORAY IŞIK

Burcu Turgut ve Cansu Turan, kadınlara kendilerini lady gibi hissetmelerini sağlayan iki kız kardeş... İlk olarak 'Moda ve Ötesi' adlı sosyal medya hesapları ile moda tutkularını kadınlarla paylaşan ve sundukları içeriklerle beğeni toplayan Cansu Turan ve Burcu Turgut, 'Portrait of a Lady' markalarıyla yarattıkları tasarımlarla da bu beğeniyi hayranlığa çevirdiler. Abartıya kaçmadan zarif bir şekilde tasarımlarında şıklığı sunan Turan ve Turgut ile bir araya gelerek, moda serüvenlerini konuştuk.

Tasarım kısmına geçmeden önce 'Moda ve Ötesi' adında bir sosyal medya sayfanız vardı, hala da devam ediyor. Belli ki modaya ilgi hep varmış. Nasıl ortaya çıktı tasarım markası kurma fikri?
Cansu Turan: Modaya ilgimiz hep vardı. Okul hayatlarımızdan bile önce başladığımız 'Moda ve Ötesi' kendi stilimizi, sevdiğimiz tarzları, trendleri, yenilikleri paylaştığımız sayfamız onu keyifle sürdürüyoruz. Moda tasarım eğitimimi tamamladıktan sonra, Londra'da Marangoni'de satın alma yüksek lisansı yaptım. Daha sonra Demsa grupta satınalmacı olarak 4 yıl çalıştım. Burcu da bu dönemde Londra'da London College of Fashion'da eğitimini tamamladı ve orada çeşitli yerlerde çalışarak tecrübe kazandı. Daha sonra ikimizin de hayali olan markamız Portrait of a Lady'i kurduk.

'Pol' tasarımları büyük beğeni topluyor... Bu kadar kısa sürede bu ilgiyi göreceğinizi bekliyor muydunuz?
Burcu Turgut: Çok teşekkür ederiz, markamız için böyle güzel sözler duymak bizi çok mutlu ediyor. Yaptığımız işe karşı inanılmaz büyük bir ilgimiz ve sevgimiz olduğu için başarı elde etme amacı taşımadık aslında. Biz sevdiğimiz, bizi besleyen, keyif veren işi yaptığımız için başarıda doğal bir şekilde gelmiş oldu. İlk kurarken amacımız kendimizi mutlu edecek alanda keyif almaktı. Öyle de oldu.

Portrait of a Lady kadını kimdir desem ne dersiniz?
Cansu T: Portrait of a Lady; hayattan keyif alan, kendine güvenen, ne istediğini bilen ve aynı zamanda doğallıktan, sadelikten ve uğraşılmamış güzellikten yana olan kadınlara hitap ediyor.

Bir marka iki kurucu... Aranızda bir iş bölümü var mı? Yoksa her süreçte beraber mi hareket ediyorsunuz?
Burcu T: Sezonun trendleri göz önüne alınarak, bir konsept oluşturulur ve o doğrultuda tasarım ekibi yüzlerce çizim yapar. O çizimlerin üstünden geçerek koleksiyonu oluştururuz. Bu süreçte hep birlikte hareket ederiz. Daha sonrasında malzeme satın alımı, satış ve pazarlama bölümüyle Cansu ilgilenir. Üretim planlama, sosyal medya ve websitesi'yle ben ilgileniyorum. Haftalık toplantılarda herkes kendi departmanında yaptıklarının özetini paylaşır.

Tasarımlarınızın olmazsa olmaz detayı var mı?
Cansu T: Başladığımız günden bugüne gelen bazı modellerimiz var, onlar artık bizim klasiklerimiz. Bence bu durum insanları da bizden alışveriş yaparken daha güvende hissettiriyor, çünkü biliyorlar ki aldıkları bir parçanın devamlılığı olacak ve sezonluk olmayacak. Kalıplarımızın çoğuna farklı renk ve kumaş seçenekleriyle devam ediyoruz. Olmazsa olmaz dediğimiz bir detayımız yok ama bizle çok bütünleşmiş bazı detaylarımız var. Mesela otriş tüy, nakış, boncuk işleme gibi...

Yeni sezonda nasıl bir koleksiyon hazırladınız?
Burcu T: Yeni sezon da çok güzel desenlerimiz ve sezonun renkleriyle hazırladığımız ipek elbiselerimiz yer alıyor. Bu sezon otriş tüy ile klasikleşmiş elbiselerimize yenilerini de ekledik. Kadife ve organze kullandık. Benim favorim kar tanesi desenli elbiselerimiz ve yine kar tanesi işlemeli pelerin ceketlerimiz ve otriş olan her şey (gülüyor).

Size en çok neler ilham veriyor?
Cansu T: Sanat bizim en büyük ilham kaynağımız. Gaudi'nin eserlerinde zaman kavramından çok hayalgücünün var olması beni etkiliyor. Onun dışında farklı ülkeler görmek, sokaklarında yürümek, keşfetmek çok keyifli ve ilham verici oluyor.

Moda dünyasından her gün değişen trendlerle karşı karşıyayız. Sizin yaratım aşamanızda trendler ne kadar önemli?
Burcu T:
Koleksiyonu oluştururken tamamen trendler doğrultusunda hareket etmiyoruz ama sezonun trendlerini, renklerini göz önüne alarak oluşturuyoruz. Bazı trendler de bizim markamızla ve bizimle hiç özdeşmediğinde sadece trend olduğu için kullanmaya zorlamıyoruz.

Tasarımlarınızdan kendi stilinizden hangi detayları görebiliriz?
Cansu T:
Benim daha sade ve yalın bir tarzım var. Güzel kumaşlı bol kesim bir elbise altına bir bot ve deri ceketimle bir günümü geçirerek çok mutlu olurum.
Burcu T: Tarzımı tarif etmek için en doğru söz 'az çoktur' olmalı benim için. Çok renkli ve teferruatlı giyinmekten hoşlanmıyorum, takı takmayı çok seviyorum zaten aksesuarlar kıyafeti tamamlıyor bence.

Şu an tasarımlarınız nerelerde yer alıyor. Gelecek için planlarınız neler?
Cansu T:
Şu an İstanbul'da Gizia Gate'lerde ve Beymen'de yer alıyoruz. Bebek'te bulunan kendi showroom'umuzda ve internet sitemizde satışımız oluyor. Bunun dışında yurtdışında çalışmak istediğimiz birkaç yer var, zamanla onlarında satış noktalarımız arasında olmasını umuyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.