Neslişah Yılmaz&Feryal Gülman: ''İlk koleksiyon ile beklentileri karşıladık''

Moda konusunda cemiyet hayatının en başarılı isimlerinden Feryal Gülman, yıllardır sergilediği şık stilini kadınlarla paylaşmaya karar verdi ve Barrus ile bir işbirliği yaptı. Hazırladıkları koleksiyonla zamansız bir şıklık sunan Feryal Gülman ve Neslişah

Neslişah Yılmaz&Feryal Gülman: ''İlk koleksiyon ile beklentileri karşıladık''

RÖPORTAJ: BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOGRAFLAR :CENGİZ DİKBAŞ

Feryal Gülman, yıllardır giydiği her parça ile kadınların hayranlığını kazanmış bir isim... Modayı yakından takip eden, trendlere mahkum olmadan, stiline göre uyarlayan, her zaman şık ve asil bir görünüm sergilemeyi başaranlardan... Hem stil konusunda başarılı olunca hem de ünlü isimlerle markaların sık sık bir araya geldiği bir dönem olunca Feryal Gülman'ı uzun süredir tasarımcı koltuğuna oturtmak isteyen birçok kişi oldu... Gelen işbirliği tekliflerini daha önce geri çeviren Feryal Gülman'ı en sonunda ikna eden isim ise Barrus markası ile kadınlara şık gece tasarımları sunan Neslişah Yılmaz oldu. İkilinin hem enerjisi hem de moda anlayışı fazlasıyla uyumlu... Bu uyum koleksiyona da yansımış. Birbirinden şık elbiseler, hem gündüz hem gece rahatlıkla giyilebilecek pantolon, etek ve gömlek tasarımlarının her biri Feryal Gülman zarafeti taşıyor. Büyük ilgi ile karşılanan bu işbirliği hakkında merak ettiklerimizi sormak için Feryal Gülman ve Neslişah Yılmaz ile bir araya geldik. Keyifli sohbetimizin yanı sıra Feryal Hanım altına imza attığı tasarımlarının modelliğini de bizim için yaptı.

Stil tercihleriyle her zaman beğenilen bir isimsiniz Feryal Hanım, şimdi de bu yeteneğinizi herkesle paylaşma kararı aldınız. Koleksiyon hazırlamak nasıl bir deneyim oldu?
Feryal Gülman: Bu zamana kadar hep bu tarz işbirlikleri yapacağımdan bahsedilmişti ama ben hep bu haberleri reddettim çünkü aklımda böyle bir düşünce yoktu. Belki bir mimari, mobilya tasarımı gibi bir şey düşünebilirdim ama kıyafet tasarımı aklımdan hiç geçmemişti. Bir gün gideceğim bir kına için kaftan diktirmeye karar verdim ve arkadaşım vasıtasıyla Barrus'a geldim. Neslişah ile de bu şekilde tanıştık. Ben kolay kolay bir şey diktirebilen biri değilim, titizimdir. Neslişah ile tanıştığımızda da bana böyle bir hayali olduğunu söyledi. Arzusunu dile getirdi. Daha önce gelen tekliflere sıcak bakmamış olmama rağmen belki iyi anıma geldi, enerjimiz tuttu diyebiliriz (gülüyor). Güzel ve keyifli bir deneyim oldu.

Neslişah Hanım sizi ikna etmiş demek ki...
Feryal G:
Bir de tabii o anda yapılan işe güvenmeniz önemli bir şey, çıkacak işin güzel olacağını düşünüyor insan. Amatörce bir şeyi güzele çevirebiliriz diye düşündüm çünkü benim için amatörce bir şey bu. Profesyonel bir yöne gitmek gibi bir hayalim yok, kimseye rekabet kurmak gibi bir amacım yok.

Barrus için de bu bir ilk oldu. Daha önce bu tarz bir işbirliği yapmamıştınız...
Neslişah Yılmaz: Evet, daha önce böyle bir işbirliğimiz olmadı. Feryal Hanım'ın tarzını her zaman yakından takip etmişimdir. Kendisiyle hep böyle bir işbirliği yapmak istedim. Tanışınca da kendisine hayalimi dile getirdim. Enerjimiz tuttu, güzel bir işbirliği yaptık. Çok güzel bir iş oldu.

Güzel geri dönüşler aldınız. Peki, koleksiyonu hazırlama süreci nasıldı?
Feryal G:
Aslında uzun bir süreçti. Yaz dönemi bu birlikteliği duyurmaya başladık. Biraz eğlendik, küçük küçük parçalar yaparak... Ama bu süreçte hep sonbahar için hazırlandık. Bu uzun süreçte tam olarak ne istediğimizi de anlama fırsatı bulduk. Tam olarak ne yapmamız gerektiğine karar verdik. İnsanların beklentilerini, bizden tam olarak ne istediklerini anlamaya çalıştık.

Marka ile uyumunuz da çok güzel oldu...
Feryal G:
Neslişah'ın tarzı abiye. Ben de spor bir insan değilim, gündüzden geceye bir tarzım var. Öğlen çıkıyorum bazen evden, akşam yemeğinden sonra geri dönüyorum. Spor bir insan değilim. Jean'ler, eşofmanlar benim pazar günü giydiğim parçalar... Süslü diyorum kendime (gülüyor). Benim tarzım ve Neslişah'ın tarzı örtüşüyor. Gece elbiselerinin ve gündüzden akşama devam edecek kıyafetlerin bizim tarzımızı daha çok yansıtacağına karar verdik.

Koleksiyondan bahsedelim biraz... Nasıl parçalar yer alıyor?
Neslişah Y:
15 parçalık bir couture koleksiyonumuz var. Bunun yanında yine 20-25 parçalık da daha gündüzden geceye taşınabilecek parçalar var. Bunlar ipek, dantel bluzlar, deri pantolonlar, işlemeli kalem etekler, tütülü etekler... Gece elbisesi alışverişi sınırlıdır, her vücuda uyum sağlamaz. Gidilecek yere adapte olacak parçalar bulmak zordur. Bu yönden insanlara yardımcı olabilecek şık bir koleksiyon oldu.

Feryal Hanım ile çalışmak nasıl bir deneyimdi?
Neslişah Y:
İnanılmaz güzeldi. Çok sorumluluk sahibi biri olduğu için kendisiyle çalışmak çok kolay oldu. Biz bir şeyi düşünürken kendisi iki, üç adım ilerisini düşünerek, bunu şöyle yapalım şeklinde geri dönüşler yapıyordu. Bu işimizi çok kolaylaştırdı. Tamamen yansıtmak istediğimiz burada Feryal Hanım'ın stiliydi. Bu koleksiyondaki parçaları satın almak isteyenler, Feryal Hanım'ın dolabından parçalar satın almış oluyor. Karmaşık, belli bir tarzı olmayan biriyle zaten çalışmayız ama farklı bir kişi olsaydı bu süreç daha sancılı ilerleyebilirdi. Gayet disiplinli ve inanılmaz güzel bir şekilde ilerlettik bu çalışmayı. Dolayısıyla da olabildiğince birbirimize katkı sağlayarak güzel bir sonuç çıkarttık.

Tasarımlarınıza karşı olan bu ilgi nasıl hissettirdi?
Feryal G:
Çok mutlu oldum. Uçuk kaçık, yeni şeyler tasarlamak değildi hayalim... Çünkü ben zaten tasarımcı değilim. İnsanlar bu koleksiyonda bende ve ben olanı görmek istiyordu, buna da çok dikkat ettim. Ben ne giyiyorsam, benim tarzım neyse bunun dışına çıkmamaya çalıştım. Bunun için de gardırobumda en çok neyi severek giyiyorum, en çok ne var diye sordum. Neslişah'la bu süreçte çok bir araya gelip çalıştık. Kendi kendime fark ettiğim bir şeyi ona da söyledim; her gün ne giyiyorsam koleksiyonda da onlar olmalı. Aslında önemli olan bu. Koleksiyona bakan insanın beni görmesi...

Zaten beğenilme sebebi de bu oldu bence... Sizin stilinize hayran olanlar bu koleksiyonda sizde gördükleri parçalarla karşılaştılar...
Feryal G:
Sezonluk moda parçaları alıyoruz ve o sezon bittikten sonra onları bir daha görmek bile istemiyoruz. Veya 3 yıl sonra kendimize baktığımızda çok demode görüyoruz... Pek çoğumuz bu tarz moda hataları yapıyoruz. Zaten hepimiz bu hataları yaparak moda zevkini oturtuyoruz. Hata yapmadan asla olmaz, herkes hata yapmalı ki doğrusunu öğrenmeli. Ben de burada kendi hatalarımdan dersler alarak, hatası az bir koleksiyon hazırlamaya çabaladım. Parçalar net, düz herkesin gardırobunda bulması gereken. Ani çıkan bir programda akşam ne giysem diye düşündüğünde "aa bu elbisem vardı benim" diyerek rahatlıkla giyinebileceği, her defasında farklı kombinasyonlar yapabileceği bir koleksiyon hazırlamaya çalıştım. Bu arada tabii ki arkadaşlarımın beğenmiş olması benim çok hoşuma gitti. Artık beni mutlu etmek için mi bilmiyorum ama takdir edilmek güzel bir şey.

Bir mimar olarak tasarım uzak olduğunuz bir alan değil, farklı alanlar olsa da ama tabii ki giyinmekle yaratmak farklı... Tasarım tarafına geçtiğinizde nelere dikkat etmeye başladınız?
Feryal G:
Neslişah tasarımcı ama Neslişah'ın ev tasarlaması nasıl bir şey ise benim de elbise tasarlamam öyle bir şey. Sadece mimarlık zevki insana bir göz bilinci, estetiği veriyor. Belki bu benim avantajım olabilir. Bu kadar senedir giyimle iç içe olmam bunu bana getirmiş olabilir. Ama tasarlamak çok farklıymış. Her hayal ettiğim parçayı üstüme giydiğimde bambaşka şekle dönüştürdüm. Çünkü farklı bir şey oluyor üstte, hayal ettiğiniz gibi olmuyor. Kolaymış gibi geliyor ama hiç değil. Kumaşların ve dikişin çok kaliteli olmasına dikkat ettik. Çünkü belli bir zaman sonra insan bu kaliteyi istiyor. Neslişah ile çalışmamın en önemli nedenlerinden biri de buydu. Bu arada tabii bu bizim ilk tecrübemizdi. İlk deneyimimizde bunları duymak ayrıca hoşumuza gitti. Hani bir şeyi ilk yaparsınız o size örnek olur, sonrasında da daha güzel şeyler yapmak için iyi bir amaç olur. Bu böyle oldu. Bu bir test gibiydi. Testten geçtiğimizi düşünüyorum.

Bu tarz ünlü isim ve marka işbirlikleri artık zaten çok popüler. Sizin işbirliğinizin devamı gelecek mi? Daha farklı geniş bir koleksiyon mesela...
Feryal G:
İşin içine girdikçe insanların tam olarak ne istediklerini, eksik olan neyi verebilirizi daha iyi görmeye başladık. O yüzden farklı parçalarla yine devam edeceğiz tabii ama yine benim tarzımı yansıtan parçalar olacak. Neslişah Y: Onu ilerleterek insanların aklında Barrus ve Feryal Gülman stili oluşturduk, onu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Tabii önümüzde mezuniyetler, yaz düğünleri olacak, onlara özel bir koleksiyon hazırlarız. Ama onun dışında oturttuğumuz stil zaten günlük-şık... Alan kişinin tarzına göre değişebilir. Tütü eteklerimizi spor ayakkabılarla, tişörtlerle giyebilirler veya deri pantolonlarımızı... Dantel gömleklerimiz jeanlerin üstüne kombinlenebilir. Tamamen alan kişinin stiline bağlı... Piyasada ya çok günlük ya çok gece stiline uygun parçalar bulunuyor. İkisine de uygun olan parçalar konusunda biraz eksiklik var. Biz bu boşluğu doldurduk. Bu yoldan ilerleyeceğiz.

Koleksiyona şu an nerelerden ulaşılabiliyor?
Feryal G:
Geçtiğimiz hafta Gizia Gate'nin vitrinini süsledik. Çok güzeldi. Orada satışı yapıldı. Ama genel olarak zaten online satışımız var. Sadece İstanbul değil, tüm Anadolu ve yurtdışına ulaşabiliyoruz.
Neslişah Y: Satış için en doğru noktalardayız. Harvey Nichols ve Galeries Lafayette'de yer alıyoruz ve tabii ki kendi showroom'umuz var, internet sitemizin dışında... Bizim için bunlar yeterli zaten bunların dışında çok da yayılıp, dağılmak istemiyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.