İrem Güreli&Ebru Erberdi: ''“Gücümüzü ve enerjimizi birleştirdik''

Ebru Erberdi ve İrem Güreli, ‘7 Caterıng’ ile başarılı işlere imza atıyor. Erberdi ve Güreli ile bir araya gelerek, keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İrem Güreli&Ebru Erberdi: ''“Gücümüzü ve enerjimizi birleştirdik''

RÖPORTAJ BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR ŞEREF YILMAZ

15 yıllık dostluklarına ortaklığı da ekleyen İrem Güreli ve Ebru Erberdi, '7 Catering' ile birbirinden başarılı işlere imza atıyor. "Bir akşam yemeğinde bir saat içinde birlikte çalışmaya karar verdik" sözleriyle ortak olmaya karar verdiklerini söyleyen Ebru Erberdi ve İrem Güreli ile bir araya gelerek, dostluklarını, yeni şirketlerini ve catering sektörünü konuştuk.

Öncelikle hayırlı olsun 7 Catering, nasıl oldu catering işine girme kararı?
Ebru Erberdi:
Çalışma hayatıma 2000 senesinde otelcilik ile başladım, daha sonrasında 2010 senesinde kendi işimi yapmaya karar verdim. Girişimcilik ruhum ve otelcilik sektöründe kazandığım tecrübe ile catering işine girmeye karar verdim. 9 senelik köşe yazarlığı kariyerim ve dünyanın birçok değişik ülkesini gezip oralardaki en özel ve farklı lezzetleri yerinde tecrübe etmemle sektördeki farklılığımı ortaya koyduğumu düşünüyorum. Hayatta bana en zevk veren işi yaptığım için de kendimi çok şanslı hissediyorum.

İşin mutfağına geçtiğiniz yani. Catering sektöründe en önemli unsurlar neler?
Ebru E:
Disiplin, çalışkanlık, yaratıcılık, süreklilik bizim işimizin ana unsurları. Sizden 5 sene boyunca her hafta yemek alan birinin aynı lezzeti, aynı sunumu ve aynı servis kalitesini alması gerekir. Bizim en büyük farkımız, en küçük işte bile olsa İrem ya da ben işin başındayız ve müşterilerimiz "hayır' kelimesini asla duymazlar. Kendilerini çok güvende hissederler. Catering işinin en olmazsa olmazı, bu özel dokunuşlardan ve özenden hiçbir zaman vazgeçmemektir.

İrem Hanım, catering sektöründe yer almak sizin için nasıl bir deneyim oldu?
İrem Güreli:
Yaklaşık 14 sene otelcilik sektöründe, satış üzerine uzmanlaşarak çalıştım. Satış departmanı bünyesinde banket, organizasyon satışı da olduğundan, catering sektörüne geçişimde çok zorlanmadım. Çalışma hayatıma kızımın doğumundan sonra ara vermiştim, iş hayatına geri dönmek için böyle hareketli ve renkli bir sektör bana çok keyifli geldi.

Ortak olma kararını nasıl aldınız?
Ebru E:
Son bir senedir işlerim umduğumun ötesinde bir ivme kazandı ve bir desteğe ihtiyacım olduğunu düşündüğüm dönemde İrem ile masaya oturduk. Zaten İrem'in de son birkaç aydır '7 Catering'i büyük bir hevesle takip ettiğini, benimle beraber bu yolda yürümek istediğini öğrendim.
İrem G: Bizim şansımıza ikimiz için de çok doğru bir zamanlama oldu. Açıkçası çok zorlanmadan ve hiç uzatmaya ihtiyaç duymadan bir akşam yemeğinde 1 saat içinde birlikte çalışmaya karar verdik.

İş bölümü var mı aranızda? Nasıl bir işleyişiniz var?
Ebru E:
Her şeyden önce egolardan uzak, karşılıklı saygı duyarak ve yaptığımız işin başarılı ve mükemmel olması önceliği ile çalışıyoruz. Bizde iş bölümü diye bir şey yok, üzerimize düşen ne ise biz onu yapıyoruz. İrem'in olmadığı yerde ben, benim olmadığım yerde İrem her türlü kararı verip, her türlü operasyonu yürütüyoruz.
İrem G: Bizim birlikteliğimizde iş bölümünden daha çok güçlerimizi ve enerjimizi birleştirmek var. İkimizin de yüksek motivasyonu, yaptığımız işten aldığımız keyif, çok yoğun tempomuzda bile hiç yorulmadan devam etmemizi sağlıyor. Benim şansım zaten temeli çok sağlam bir düzene gelmiş olmak tabii. Hem 7 Catering şirketinin 13 senelik bir şirket olması hem Ebru'nun Türkiye'deki en genç gurmelerden biri olması, benim açımdan sisteme girmemde çok kolaylık sağladı.

Tam olarak nasıl bir hizmet veriyorsunuz?
Ebru E:
Kişilere ve şirketlere özel hizmet veriyoruz. Tüm mönü ve ikramları konsepte ve isteklere göre hazırlıyoruz. Butik bir catering şirketi olduğumuz için dünya trendlerini, mevsimsel malzemeleri harmanlayıp müşteriye özel çalışma yapıyoruz. Öncelikle, davetin verileceği yerde keşif yapıyoruz sonrasında müşteri ile ortak kararlarımızı verip konsepti belirliyoruz. Yeme-içme tecrübemizden ötürü genellikle müşterilerimiz mönü ve içecek seçimlerini bize bırakıyorlar.
İrem G: Biz gerçekleşecek bir organizasyon olduğunda tüm yiyecek ve içecek hizmetini sağlıyoruz. Gerek özel kutlamalar, gerek kurumsal organizasyonlar olduğunda, servis talep eden iş ortaklarımız ile adım adım tüm detayların üzerinden geçiyoruz, ön toplantılar ile nelere ihtiyaç duyulduğunu tespit edip ona göre tüm ekipman, servis personelimiz ve belirlenen mönü malzemelerimiz ile kurulumu ve servisi sağlıyoruz.

Yer alacağınız organizasyon için sunumları hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?
Ebru E:
Son 6 senedir, Frankfurt, Ambiante, Paris Maison Objet, Yeni Delhi'deki en büyük fuarları gezip, malzeme satın alıyorum ve dünya trendlerini takip ediyorum. Sunumlar kurumsal şirketlere, ev davetlerine ya da butik ofis davetlerine gibi farklı organizasyonlara göre tamamen değişebiliyor. En büyük farkımız, bünyemizde çok çeşitli malzeme bulunduruyor olmamız. Sunumlarımızı tamamen organizasyon yapacağımız mekanın dokusuna göre hazırlıyoruz ve yemekler ile harmanlıyoruz.
İrem G: Catering işinde kişisel dokunuşlar ve iletişim çok önemli. Karşı tarafın sizden tam olarak ne beklediği, gerçekleşecek organizasyonun içeriği, yeri, zamanı, gelecek misafirlerin genel özellikleri... Bunların tümü çok önemli detaylar. Aynı zamanda kullanılan ekipmanlarımızın kalitesi, kişiye özel oluşturulan menüler ve lezzet tabii ki en dikkat ettiğimiz konular.

Bu sezon sizin de dikkate aldığınız davet trendleri neler?
Ebru E:
Son birkaç senedir evlerde Hint, Meksika ve Thai mutfakları çok trend... Dünya mutfağına çok hakim olmamız ve dünyayı sürekli geziyor olmamız bize artı değer katıyor. Bunun yanı sıra şirket davetlerinde sağlıklı mönülerin, glütensiz, şekersiz gibi gıdaların, lezzetle ve güzel sunumla çok popülerleştiğini görüyoruz. 2020'de de şirket davetlerinde bu trendin devam edeceğini şimdiden bize gelen taleplerde görüyoruz.
İrem G: Bu sezon daha çok özel ev davetleri gündemde. İnsanlar dostlarını evde ağırlarken genellikle ekipman ve sunum olarak daha sade ve şık sunumlar tercih ediyorlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.