Özkan Alkan: ''Hilton kalitesi sanatla buluşuyor''

Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan ile 2020 otelcilik ve turizm projeleri ve sanat alanındaki çalışmaları üzerine bir röportaj yaptık.

Özkan Alkan: ''Hilton kalitesi sanatla buluşuyor''

Röportaj: GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr

30 yılı aşkın süredir turizm sektörü içerisinde yer alan Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan'ın Hilton otelleri çatısı altındaki geçmişi 30 yıl öncesine dayanıyor. Özkan Bey ilk olarak Mersin Hilton'da resepsiyonist olarak iş dünyasına adımlarını atmış, sonrasında Hilton İstanbul'da Ön Büro Müdürü olarak uzun yıllar görev almış. Otelcilik kariyerinde InterContinental Hotel Astana, Kazakistan ve Leogrand Hotel & Convention Center Chisinau, Moldova'da Genel Müdür olarak görev alan Özkan Bey, eşi ve çocuklarıyla Türkiye'ye dönerek son 3 yıldır Hilton ailesinde görevine devam ediyor. Alkan ile 2020 planları üzerine röportaj yaptık.

Hilton Maslak 1. yılını kutladı, 1 yıl nasıl geçti? 2019 yılı nasıl geçti?
2019 yılında İstanbul'da turizm, doluluk oranları ve gerekse ön satış rakamlarıyla olumlu bir tabloyla karşılaştık fakat burada sadece rakamsal tablolardan söz etmek yerinde olmaz. Bizlerin Hilton ailesi olarak "Bir Amaç için Seyahat" (Travel with Purpose) adıyla gerçekleştirdiğimiz bir projemiz var. Bu proje kapsamında operasyonel çalışmalarımızı, tedarik zincirlerimizi ve topluluklarımızı bu konsept çerçevesinde oluşturuyoruz.

Önümüzdeki süreçte otel adına planlarınız, hedefleriniz nelerden oluşuyor?
2020'de otelin misafirlerine sunacağı yenilikler neler? Hilton'un dünya çapında başlattığı "Travel with Purpose", 2030 yılına kadar kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gündemimizde yer alıyor. Sektörümüzle entegre edebildiğimiz su tüketimi, geri dönüşüm gibi çevresel ve sosyal etkileri olan konularda faaliyetlerimiz olacak. Bu süreçlere kurumsal kontaklarımızı da dahil ederek büyük bir çalışma gerçekleştiriyor olacağız. 2030 yılına kadar, verileri hedeflenen noktalara indirgemeyi hedefliyoruz. Bunun dışında sanata ve sanatçıya değer veren bir otel olarak 2019 Ekim ayında başlattığımız resim sergilerimize devam edeceğiz.

Hilton Maslak sanata da önem veren bir otel olarak öne çıkıyor. Bu konuda neler yapıyorsunuz, en son otele hangi eserler alındı ve bu anlamda nasıl etkinlikler düzenliyorsunuz?
Hilton Maslak olarak sanatın her alanında yer alıyoruz. Kültür, sanat ve performans merkezlerine yakın konumumuz ile birçok değerli sanatçıya hem ev sahipliği yapıyoruz hem de konukseverliğimiz ile onları Türk kültürüne hayran bırakıyoruz. Şimdiye kadar Garou, David Helfgott, Dany Brillant, Ara Malikian, Sarah Chang, Ute Lemper, Yasmin Levy, Havasi, Eric Burdon, Lorena Mckennitt, Joss Stone gibi birbirinden değerli ismi ağırladık. Otelin lobi alanında yer alan özel sanat galerisinde pek çok değerli sanatçının solo sergilerine, ilk olarak da ressam Mine Tudun ve Rugül Serbest'in eserlerine yer verdik. 2020 yılında ise bu sanat projemize devam ederek her ay farklı bir isim ve farklı bir koleksiyona yer vermeye devam edeceğiz. İlerleyen dönemlerde Michael Jackson'ın anısına çok özel bir sergi davetimiz olacak.

25 Aralık'ta 'Yeni Yıl Müzayedesi'ne ev sahipliği yaptınız. Nasıl geçti?
AYA Galeri& Müzayede Evi'nin önceki yıllarda aynı konseptle birçok kez düzenlediği müzayedeye bu sene Hilton İstanbul Maslak olarak ev sahipliği yapmak bizim için oldukça memnuniyet vericiydi. Yuliya Ergene ile RC Sanat Galerisi kurucusu ve küratörü Rahmi Çöğendez ile ortak bir projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Sanata olan şahsi ilgimin yanı sıra otelimizin sanatsal faaliyetlere verdiği önemi son yıllarda ağırlıklı olarak bu tarz projelerle taçlandırması gurur verici. Yerli ve yabancı sanatçılara ait 100 özgün eserin yer aldığı müzayede dolayısıyla ayrıca birçok sanatsevere ve koleksiyonere ev sahipliği yaparak kendileriyle tanışma fırsatı bulduk.

Global büyüklükteki bir markanın çatısı altında Hilton İstanbul Maslak iş potansiyelinin yüksek olduğu yerdeki konumu ile dikkat çekiyor. Bu anlamda sizin farklarınızı neler oluşturuyor?
Maslak bölgesinin iş dünyasının merkezi olması nedeniyle, özellikle iş seyahatinde olan misafirlerimize gerçek zamanlı hizmet anlayışı sunuyoruz. Maslak konumu gereği, alışveriş ve eğlence bölgelerine oldukça yakın ve metro sayesinde İstanbul'un her bölgesine ulaşım kolaylığına sahip. Bu anlamda ister iş, ister alışveriş, ister eğlence, ister kültür ve sanat etkinlikleri ön planda olsun, şehrin atmosferini tüm detaylarıyla yaşanır kılan merkezi bir konumda yer almamız farklılığımızı vurguluyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.