Mina Teker: ''Annemden geçen bir tutkuyu işe dönüştürdüm

Cemiyet hayatının ünlü ismi Mina Teker, anne olmak için ara verdiği iş hayatına yepyeni bır marka ile döndü. ‘Petit Carre Things’ adlı ev tekstil markası kuran Mina Hanım ile yeni heyecanını konuştuk.

Mina Teker: ''Annemden geçen bir tutkuyu işe dönüştürdüm

RÖPORTAJ BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR BETÜL YAZICIOĞLU
FOTOĞRAF ASİSTANI NİLAY ATALAN

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Mina Teker, oğlu Baran Cumhur iki yaşını doldurduktan sonra ara verdiği iş hayatına yepyeni bir marka ile geri döndü. Ev tekstiline olan ilgisini ve tutkusunu işine dönüştüren Mina Teker, 'Petit Carre Things' adını verdiği yepyeni bir marka kurdu. Birbirinden şık parçaların yanı sıra kişiye özel tasarımların da yer aldığı 'Petit Carre Things' markasını konuşmak için Teker ile bir araya geldik. Yeni heyecanını konuştuğumuz Mina Teker ile tasarımlarıyla keyifli bir çekim de gerçekleştirdik.

Yepyeni bir heyecan için bir araya geldik. 'Petit Carre Things' adında bir ev tekstil markası kurdunuz. Nasıl karar verdiniz?
'Petit Carre Things'in işe dönüşmesi aslında tamamen benim ev dekorasyon, masa düzeni merakım ile başladı. Bu bana annemden geçen bir tutku diyebilirim. Evlendikten sonra da evimizde verdiğimiz yemeklerde masa hazırlamak benim için hep çok keyifli olmuştur. Benim için bir masadaki en güzel aksesuar kumaş peçetelerdir. Hep farklı peçeteler araştırırken neden kendim yaptırmıyorum diye düşündüm. Bir gün bir davetimde arkadaşlarımın başharflerini peçeteye yazdırmak istedim fakat gördüm ki böylesi kişiye özel bir ihtiyacı yaptıracak bir yer bulmak çok da kolay değilmiş. Bu da benim "evet, bu işi yapacağım" dediğim gün oldu.

Petit Carre Things', ismi çok eğlenceli bir isim olmuş. İsim seçimi nasıl oldu?
Ekose ve kareli kumaşlar evimde de kullanmaktan keyif aldığım girdiği ortama sıcaklık kattığını düşündüğüm kumaş türü. Petit Carre; Fransızca da küçük kare anlamına gelen bir kelime. Konseptimizi oluştururken ismi buradan esinlenerek koyduk. İşimizi yansıtsın istedik.

Daha önce iş hayatınız olsa da kendi işinizi ilk defa kurdunuz. Bir marka sahibi olmak nasıl bir deneyimmiş?
Zaten kendim için yapmaktan zevk aldığım bir şeyi işe döndürmüş olmak, insanların hayatlarını ürettirdiğim eşyalarla renklendirip, ihtiyaçlarını karşılamak, beğenilerini kazanmak çok büyük bir keyif benim için.

'Petit Carre Things'de nasıl ürünler var?
Ürünlerin her biri sevdiğim, beğendiğim, evimde de kullanmaktan zevk aldığım parçalardan oluşuyor. Genelde ekose ve küçük kareli kumaşlar kullanıp, bunları düz renkler ile kombinliyorum. İnsanlarda evlerinde kullanıyor ve beğeniyorlar. Bu benim için çok değerli.

Kişiye özel tasarımlar da yapmayı düşünüyor musunuz?
Aslında ihtiyaca yönelik birçok şey üretiyoruz. Peçete, servis, runner, masa örtüsü, yastık, seyahat için ayakkabı ya da eşya kılıfları, plaj çantası, makyaj ya da laptop çantaları gibi tamamen kişiye özel ürünler yapıyoruz. İnsanlar bazen kendilerine, bazen sevdiklerine özel bir hediye vermek istediklerinde onların başharfleri ile özel üretim istiyorlar. Biz bu istekleri yerine getiriyoruz. Mesela ben oğluma yaptığım oyuncak çantasını nereye gitsek yanımda taşıyorum. Üzerinde onun baş harfleri var. Hem oğluma özel hem de çok kullanışlı...

Size göre ev dekorasyonunda olmazsa olmaz parçalar neler? Dekorasyonda nelere dikkat etmeli?
Ben bir evde yastıklar ve renkli taze çiçeklerin dekorasyon için çok önemli bir dokunuş olduğunu düşünüyorum. Onun haricinde evdeki mutlu ve huzurlu bireylerin olması gelen misafiri güler yüzle karşılamak yeterli.

Aynı zamanda oğlunuz Baran Cumhur'la da yakından ilgileniyorsunuz. Hem iş hayatını hem de özel hayatı dengelemek zor oluyor mu?
Baran Cumhur, 2 yaşını geçti. Onunla her zaman birebir ilgilenip, vakit geçiriyorum. Bundan da çok keyif alıyorum. 'Petit Carre Things' henüz çok yeni ikisiyle ilgilenmek beni etkilemedi. İşlerimi onun okulda olduğu saatlere veya uyku saatlerine göre ayarlıyorum. İnsan isteyince ve sevince her şeye, herkese yeter diye düşünüyorum.

Eşiniz Evren Bey, tasarımlarınız hakkında ne düşünüyor? Marka kurulum sürecinde ondan fikirler aldınız mı?
Evren, hem çok ilgili bir baba hem de işim ile ilgili beni sonsuz desteği ile yanımda olduğunu hep hissettirmiştir. Bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum ve eşimle her konuda olduğu gibi işim ile ilgili de fikir alışverişinde bulunuyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.