Mesut Özuzun: ''Doğallık Bu sezon ön planda''

Başarılı makyaj sanatçısı Mesut Özuzun, uzun yıllardır kadınlara iyi hissettirecek makyajlar yaratıyor. Özuzun ile bir araya gelerek, makyaj yolculuğunu konuştuk.

Mesut Özuzun: ''Doğallık Bu sezon ön planda''

RÖPORTAJ BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

Başarılı makyajların yaratıcısı Mesut Özuzun, dünyaca ünlü makyaj markası Catherine Arley make-up artisti oldu. Özuzun ile bir araya gelerek, makyaj dünyasına girişini ve marka elçiliğine uzanan yolculuğunu konuştuk.

Makyaj dünyasında girişiniz nasıl oldu?
Makyaj dünyasına girişim, üniversitede güzellik ve bakım hizmetleri okumamla oldu ama aslında ailem sayesinde bu sektörde büyüdüm diyebilirim. Güzellik merkezimiz vardı, iki ablam da profesyonel olarak oradaydı ve ben hep onlardan bir şeyler öğreniyordum. Usta-çırak ilişkisi olarak bakarsak onlar benim ilk ustalarım diyebiliriz.

Kariyerinize bu yönde ilerleme kararın nasıl oldu?
Makyaj denemeleri yaptığımda karşımdaki kişi kendini aynada görünce mutlu oluyordu, bu da beni iyi hissettiriyordu. Üniversitede güzellik alanında bir bölüm okumaya karar verdim. Eğitimler, sertifikalar, staj zamanları, kendimi geliştirmeye yönelik bir dönem ve öğrenme, hazırlık süreci böyle geçti... 2015 yılı bölüm birincisi olarak okulu bitirdim, istediğim şey moda sektöründe makyaj yapmaktı ve zamanla sektöre girdim. Profesyonel anlamda dördüncü yılım ve bu yolculuk inanılmaz keyifli geçiyor. Üniversitede okurken uygulama sınavlarımız vardı, sınavlar benim için oyun oynamak gibi heyecanlıydı çünkü yaratıcılığımı geliştirebilmem için bir alan yaratıyordu. İşte o heyecan hala devam ediyor.

Size göre makyaj yaparken bir kadın nelere dikkat etmeli?
Ten makyajı benim için en önemlisi. Temiz görünen bir cilt oluşturmaya dikkat ederlerse her zaman ferah ve aydınlık bir görüntü yakalanır. Markaların makyaj look'larına baktığımızda doğallık ön planda. Üniversitede okurken cilt bakımı dersinde çiller cilt kusuru olarak görülüyordu. Şimdi ise modellere makyaj ile çil yapıyoruz. Algı ve talep değişebilir asıl olan kendi tarzınıza uygun ve trend görünümleri yakalayabilmek. Özetle temiz bir ten, gerçekten gülen gözlere bir kat maskara, gerçekten gülen bir yüz ile en iyi halinizi oluşturabilirsiniz.

Bu sezon makyajlarda hangi akımlar ön planda?
Pantone bu yılki rengini maviden yana kullandı. Mavi eyeliner, mavi smoke gözler göreceğiz. Parlayan, ışıldayan makyajlar yine bizimle olacak. Kahve tonlarında göz makyajlarından yine vazgeçmiyoruz. Taranmış kaşlar natürel görüntüler bu sezon da markaların tercihleri arasında. Cesur mood'ların yanında yine de en doğal görüntüleri yakalamak amacımız. İstediğimiz şey, boyamak değil en cool makyajlara kavuşmak aslında.

Ünlü marka Catherine Arley'nin make-up artisti oldunuz. Bu marka ile işbirliği içinde olmanın senin için önemi nedir?
Catherine Arley, bu sene 40. yılını kutluyor, çok köklü bir marka. Ben ilkokuldayken güzellik merkezimizde standı vardı, yıllar sonra markanın makyaj artisti olarak yer almak benim için mutluluk verici. Markanın trendlerini ve makyaj modamızı, eğitimlerimizi birlikte belirleyeceğiz... Çekimlerimizi gerçekleştirdik, çok güzel çalıştık marka ve ajansla. Yıllardır varolan aynı zamanda yenilikçi bir markayla olmak vizyonumuzun uyuyor olması işbirliği açısından büyük bir avantaj diyebilirim. Şimdi yeni bir ürün çıkıyor, yakında onun lansmanını yapacağız ve 40. yılı kutlayacağız, devamında da güzel şeyler olacak, heyecanlıyız...

Catherine Arley'nin en beğendiğiniz ürünleri neler?
Ürünler oldukça güzel, severek kullanabileceğiniz çok seçenek var; özellikle farları, likit rujları, stick fondöteni ve ikonik pudraları efsane diyebilirim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.