Tara De Vries: ''İçimdeki Tara’yı ortaya çıkarmaya çalışıyorum''

Türkiye ikinci güzeli Tara De Vries geçtiğimiz günlerde Youtube kanalı açtı. Kendine bir yol haritası çizdiğini belirten tescilli güzel ile harika bir çekim ve samimi bir Röportaj yaptık.

Tara De Vries: ''İçimdeki Tara’yı ortaya çıkarmaya çalışıyorum''

RÖPORTAJ GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR CENGİZ DİKBAŞ
VİDEO BETÜL YAZICIOĞLU
STYLING AYŞE TUZAKOĞLU
MAKYAJ MELİKE SOYVURAL
SAÇ TOLGA ÇELİK
MEKAN İÇİN HAPPY HOUR'A TEŞEKKÜR EDERİZ.
KIYAFETLER İÇİN BARRUS LONDON'A TEŞEKKÜR EDERİZ.

2018 yılında Miss Turkey 2. Güzeli seçilen ve eski Türkiye Güzeli Özlem Kaymaz'ın kızı olan Tara De Vries, Youtube kanalı açtı. Kendi hayatından kesitler sunduğu, güzellik, moda, sağlık tavsiyelerini paylaştığı kanalı için çok heyecanlı olduğunu, kendine yeni bir yol haritası çizdiğini söyleyen De Vries, aynı zamanda oyunculuk teklifleri için de hazır olduğunu da söyledi. Güzel olduğu kadar akıllı, ayakları yere sağlam basan, gülünce gözlerinin içi gülen birisi Tara De Vries. Galata'daki interaktif sanat deneyim ve sosyal medya müzesi Happy Hour'da buluştuğumuz Tara De Vries ile özel bir fotoğraf çekimi ve kendisini içtenlikle anlattığı samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

TARA DE VRIES İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KEYİFLİ RÖPORTAJIN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Son günlerin modasına uydunuz ve Youtube kanalı açtınız. Öncelikle hayırlı olsun; nereden çıktı kanal açma fikri?
Oyunculuk kurslarına gidiyordum; hafta sonları Can Gürzap'a hafta içi Selim Bayraktar'a. Audition'lara (deneme çekimi) gidip gelirken bana deneyim oluyordu. O sırada birkaç diziden teklif aldım ve tam anlaşıyordum ki o sıralar diziye girmek istemediğimi hissettim. Dizi yerine kendi hayatımı paylaşmak istedim. Biliyorsunuz, çocukluğumda bir dönem 'seçici suskunluk' yaşamıştım. O yüzden insanlarla pek konuşamıyordum. Onu atlatınca konuşma isteğim geldi ve artık susamıyorum (gülüşmeler). Konuşmak istediğim için de böyle bir yola girmeye karar verdim.

Artık susamıyorsunuz, o konuşmadığınız yılların acısını çıkartıyorsunuz o zaman desenize...
Aynen öyle. (Gülüşmeler)

Bu süreç nasıl gelişti? Gittiğiniz oyunculuk eğitimiyle beraber mi açıldınız?
Meditasyon ve nefes ile birlikte açıldım. Türkiye Güzeli olmaya giden o yolculuk sürecinde nefes, meditasyon çalışmalarına başlamıştım. Her sabah kalktığımda mutlaka 20 dakika kendime ayırarak kendimi güne hazırlıyorum. İçimdeki Tara'yı sessiz meditasyon yaparak ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Negatif düşünceleri pozitife dönüştürdüğünüz an hayattaki tıkanmalar da açılıyor. Mesela ben de "konuşamam" psikolojisi vardı onu "konuşabilirim" telkinine çevirince açıldım.

Bir şeyi çözemedim. Seçici suskunluk sizin 4-6 yaş arasında yaşadığınız ve sonradan düzelen bir durum değil miydi? Siz Türkiye Güzeli seçilene kadar devam ediyor muydu?
Evet, kısmen düzelmişti ama yine de içime dönüktüm. Türkiye Güzellik Yarışması'ndaki yürüyüşüm, konuşmam vs. onların arkasında çok ciddi bir çalışma var. Yavaş yavaş açılmaya başladım ve gördüm ki yaptığım, yapacağım işler konuşma üzerine kurulu. Konuşmam gerektiğini hissettim. Konuşunca gerçek Tara ortaya çıkıyor özellikle de kamera önünde.

Şimdi o süreç geride kaldı ama değil mi?
Hala çalışmalarıma düzenli olarak devam ediyorum. Eğer nefes, meditasyon egzersizlerimi yapmazsam yine içe doğru kapanıyorum. Arkadaş çevremde de bunu yaşıyorum mesela kardeşim Daniel ile çok bağlı olduğumuz için eğer onunla ilgili kötü bir haber alırsam yine içime doğru kapanıyorum. Bazı günlerde suskun oluyorum, o da en fazla 1-2 gün sürüyor.

Bu durumunuzu bilmeyenlerin sizi "soğuk ve havalı biri" olarak tanımladıkları oluyordur diye düşünüyorum.
Evet, hala da öyle diyenler var ancak gülüşümle bu bakış açısını ortadan kaldırabildiğimi düşünüyorum. Youtube kanalım da bu anlamda bana artı sağladı. İnsanlar benim ne kadar samimi biri olduğumu gördü ve o yönde olumlu yorumlar alıyorum.

Kendinizi nasıl buluyorsunuz kamera önünde?
Çok keyifli. Kamera önündeki paylaşımlarımda tam olarak kendimi görüyorum. Yaklaşık 2.5 ay oldu ve bu süreç içinde güzel bir yükselişteyim. Girenler uzun süre kalıyor kanalımda.

İçerikte neler var?
Ana konular makyaj, spor, beslenme, moda. Bunlar zaten benim hayatımın ana rollerini oluşturuyor. Nasıl makyaj yaptığımı, davete göre makyaj tercihlerimi, saç seçimlerimi, giyineceğim kıyafeti, ayakkabıyı, çantayı paylaşacağım. Özellikle nasıl beslendiğim, ne sporlarını yaptığım çok soruluyor. Güzellik yarışmasına katılmadan önce özellikle çok sıkı çalıştım, çok kilo verdim, vücudum çok değişti.

Kanalınıza baktım, çok doğalsınız. Türkçe'yi 7 yıl önce öğrenmiş biri var karşımda ama diksiyonun güzel.
Evet, diksiyon dersleri aldım ve biraz daha iyileştirdim. Her gün kitap okuyorum, yazıyorum, konuşuyorum. Diksiyon dersinde öğrendiğim, her gün uygulamam gereken şeyler var ve onları evin her yerine asmıştım. Kısacası çok çalışıyorum.

Oyunculuk eğitimi aldığınızı söylediniz, oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabii ki düşünüyorum. Oyunculuk eğitimleri aldım ve bu alanda bayağı bir yol kat ettiğimi düşünüyorum. Özellikle Türkçemi düzelttim çünkü orada sıkıntım vardı. Bakalım güzel bir proje gelirse neden olmasın? Tekliflere açığım.

Var mı teklifler?
Evet, oldu. Ama ben birçok projeyi reddettim çünkü ben doğru projeyi seçmek istiyorum. Kamera önünde olacağım bir iş istiyorum; inşallah olur diyelim.

Peki, hangi rollerde oynamak istiyorsunuz?
Oyunculuğun amacı her role girebilmektir ama bana uyan bir rolde oynamayı tercih ederim. Genç bir kızı, beni yansıtan rolleri tercih ederim.

Kurallarınız var mı?
Yok. Sınırladığımız zaman gelişemeyiz (gülüşmeler). Bir çizgide gitmek istiyorsanız, kendinizi dik tutmanız, sağa sola devrilmemeniz gerekiyor. Kural da koymadım kendime.

Bu arada modellik kariyeriniz nasıl gidiyor?
Modelliği ilk olarak yurtdışında deneyimleyeceğim. Modellik kavramını Türkiye'ye yeniden kazandırmak istiyorum. Çünkü Türkiye'de bu meslek bitti gibi. Keşke yeniden geri gelse... Annemin yılları o açıdan çok güzeldi, kıskanmamak elde değil (gülüyor).

Bir ara Missoni ile görüşüyordunuz, ne oldu?
Missoni ile hala görüşüyorum. Milano Fashion Week'te belki yürüyeceğim. Bakalım, sürpriz olsun.

Doğup büyüdüğünüz yer Hollanda. Orada bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?
Türkiye'yi, İstanbul'u çok seviyorum. İlk amacım kanalı Türkiye'de oturtmak sonrasında tabii ki yabancı içerikler de olacak. Hollandalı Türkler var ve onlar bana yazıyor. O benim çok hoşuma gitti.

Gerçekten çok güzel, fit vücudunuz var. Nasıl besleniyorsunuz, hangi sporları yapıyorsunuz?
Plant-Based (Bitki temelli diyet) şeklinde besleniyorum yani toprakta ne yetişiyorsa ağırlıklı olarak onları yiyorum. Et, tavuk, balık, yumurta yemiyorum. Karbonhidrat da tabii ki tüketiyorum. Bugün çekim öncesi sebzeli pizza yedim mesela (gülüyor). Plant-based ile kendimi çok enerjik hissediyorum, enerjim adeta bitmiyor. Bu beslenme stili bana çok iyi geldi. Sabah 06.00 gibi güne başlıyorum, spora gidiyorum. Sabah uyandığımda hindistan cevizi yağıyla hazırladığım filtre kahvemi içiyorum. Ardından acıkana kadar hiçbir şey yemiyorum; acıkırsam muz, meyve, kuruyemiş yiyorum. Dışarıda yemek yememeye çalışıyorum. Genellikle de öğle yemeklerinde salata yiyorum. Fitness ağırlıklı çalışıyorum kışın da kayak yapıyorum.

Hollanda-İstanbul arasında mekik dokuyorsunuz. Nasıl bir düzeniniz var?
Sürekli gidip geliyorum, buradaki işlerim yoğun olduğunda gidemiyorum. Annem ve küçük kardeşim Dante, Hollanda'ya taşındı bir süreliğine ağırlıklı olarak orada olacaklar; ortanca kardeşim Daniel'in bir takım ameliyatları var.

3 küçük kardeşin ablası olmak nasıl bir his?
3 kardeşimin de anneleri gibi hissediyorum (gülüşmeler).

21 yaşındasınız ama yaşınızdan daha olgunsunuz, ayaklarınız yere sağlam basıyor. Bu olgunluk nereden geliyor?
Evet, olgun olduğumu söylerler, sanırım yaşadığım şeylerden geliyor. Daniel'in doğumu, onunla ilgili yaşadığımız sıkıntılı süreçler, çocukluğumda kendimde yaşadığım olaylar, ülke değişiklikleri, tanıştığım insanlar vs. Kolay bir çocukluk hayatım olmadı.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen karşımda hayata karşı çok güçlü duran, ışıl ışıl bir genç kız var.
Yaşadığım her kötü olayın arkasındaki dersi bulup onları öğrenerek hayatıma devam ettim.

Harika. Annenizden de bu konuda destek görüyor musunuz?
"Her ne olursa olsun her şeyin bir nedeni vardır ve ne olursa olsun güçlü kalmalıyız." Bu bakış açısını annemden öğrendim. Ben de her gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Size göre anneniz nasıl biri?
Annem ablam gibidir. Onunla her şeyi paylaşırım, çok keyifli vakit geçiririz. Birlikte yol alıyoruz diyebilirim. Fikir ayrılıklarımız da çok olmaz çünkü fikirlerimiz de birbirine çok benziyor. Annem de çok beğendi mesela Youtube girişimimi, kendime bir yol haritası çizdim, bir yola çıktım ve annemin de desteğiyle yürüyorum.

Peki, bu kadar güzel bir kızın aşk hayatı nasıl acaba?
(Bu soruyu duyduktan sonra kahkahayla gülüyor ve kıpır kıpır heyecanlanarak soruyu yanıtlamaya çalışıyor.) Evet, var. İlk kez burada söylüyorum. Kiminle birlikte olduğumu söyleyemem ama Türk ve İstanbul'da yaşıyor. Yazın tanıştık, güzel bir ilişkimiz var. Şu an bu soruyu hiç beklemiyordum, çok utandım.

Harika! Henüz çok erken ama evlilik fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Evet, bir gün mutlaka evlenmeyi ve anne olmayı istiyorum. Ne zaman kısmet olursa... Akışa bırakıyorum. Anneliği kardeşlerimden dolayı genç yaşta yaşadım. Hem de Daniel'in bakımından da sorumlu olduğum anlar oldu; onun ablası, hemşiresi, annesi oldum diyebilirim. Tabii ki ben de bir gün anne olmayı isterim.

Peki, size o yarışmada derece getiren neydi?
Tara'yı seçmişlerdi. Bütün olarak beni...

Kendinizde beğenmediğiniz bir yer var mı?
Yok, her yerimi beğeniyorum.

Süper. Ne kadar özgüvenlisiniz!
Aslında hiç değilim. Sadece çıktığım yolda öğrendiklerim beni özgüvenli yaptı, tavana fırlattı diyebilirim. Bu arada kendimi eskiden güzel bulmazdım.

Gerçekten mi? Ne zaman güzel olduğunuzu fark ettiniz?
Miss Turkey 2. Güzeli seçileceğim yaz güzelliğimi keşfettim. Ondan sonra ben güzelim ve "gidip tacımı almalıyım" dedim (gülüşmeler).

Peki, o zaman en çok beğendiğiniz yeriniz var mı?
Bu soruyu cevaplamam çok zor. Çünkü benim 'en' kavramım yok. En sevdiğim yemek de yok ya da en sevdiğim renk... Her şey güzel bana göre.

Harikasınız. Biraz da dolabınızı açalım. Nasıl giyiniyorsunuz?
Styling için Ayşe Tuzakoğlu ile çalışmaya başladım. Ayşe, bana stilimde yardımcı oluyor. Sade ve spor giyinmeyi seviyorum. Tercih ettiğim markalar yok, kendime ne yakışırsa onu giyinirim.

Youtube kanalınız dışında yakın zamanda hayata geçecek yeni bir projeniz var mı?
Çok yakın bir zamanda Türkiye'ye yeni gelen bir markanın dijitalde yüzü olacağım. Güzel sürprizler bekliyor beni, 2020 benim yılım olsun diyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.