Yasemin Öğün, yenilikçi bir tasarımcı

Genç ve başarılı tasarımcı Yasemin öğün ile Nişantaşı’ndaki dinamik moda mağazası Museforall’da buluşarak yaşam stilini araladık.

Yasemin Öğün, yenilikçi bir tasarımcı

HABER GÜLÇİN İŞLER FIRAT gulcin.firat@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR BETÜL YAZICIOĞLU

Yasemin Öğün, 10 yıllık moda yolculuğunda geçtiğimiz aylarda ortağıyla ayrılarak, yoluna tek başına devam eden genç ve başarılı bir tasarımcı. Öğün, yaklaşık 5 ay kadar önce Nişantaşı'nda kendi markası Museforall'u yarattı ve yenilikçi, trendi çizgisini artık burada sürdürüyor. Mağazaya ilk girdiğim an gözüme çarpan sadelikle harmanlanmış şık, yalın ve dinamik tasarımlar oldu. Öğün, çocukluk hayalini, hobisini mesleğe dönüştürmüş; ailesinin "işletme okumalısın" önerisine kulak tıkamamış, okumuş ama yıllar içinde hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvamış bir tasarımcı. Onun iş hayatındaki kuralları planlı, disiplinli olarak çalışmak, farklılık yaratmak ve markanın adından da anlaşılacağı gibi ilham vermek...

"KOLYE, YÜZÜK VE KÜPE TAKMAYI ÇOK SEVİYORUM. BU SEZON AKSESUARDA FAVORİM TIFFANY. KENDİME TIFFANY BİLEKLİK İLE KOLYE ALDIM. YÜZÜKLERİM MELİS GORAL, PROJE BİR VE IRIS."

Sabahın ilk saatleri...
Yasemin Öğün için iş günü sabah 07.00'da uyanarak başlıyor; sporunu yaptıktan sonra 09.30 mağazada işbaşı! Burada da ilk işinin mağazanın alt katındaki atölyeye inmek ve orada yapılacakları organize etmek olduğunu öğreniyorum. Günün hiç şüphesiz en verimli saatleri bir kahve molası eşliğinde üretim, kumaş seçimleri, dağıtım gibi atölyedeki işleri takiple geçiyor. Yasemin Hanım stilini ise şöyle yorumluyor: "Sabah işe gelirken spor ayakkabı, tulum, tek parça elbise gibi rahat kıyafetler giyinmeyi tercih ediyorum, böylece hem çok rahat hareket ediyorum ve hem de kendimi şık hissediyorum."

(İ P U C U : "BENİM MESLEĞİMİ TERCİH EDECEKLERE VEREBİLECEĞİM EN ÖNEMLİ İPUCU ÇOK ÇALIŞIN, ARAŞTIRIN VE YAPTIĞINIZ İŞTE FARK YARATIN. BİR MARKA YARATTIĞINIZDA EN AZ 2 YIL MARKANIN OTURMASI, FARK EDİLMESİ İÇİN SABIRLA BEKLEYİN.")

Gün devam ederken...
Öğlen dışarıda arkadaşlarla bir yemek organizasyonu belki biraz tek başına gezinti ve tabii ki günlük toplantı, çekim akışıyla gün devam ediyor Öğün için. Tabii ki mağazada olduğu ve müşterileriyle geçirdiği vakitler ise onun için çok kıymetli. Yasemin Hanım için, kıyafet seçimlerinde en önemli detay konfor ve şıklık. Öğlen bir toplantıya gidecekse rahat kesim bir kumaş pantolon, şık bir gömlek ve rahat ama topuklu ayakkabı kurtarıcı parçası oluyor.

Artık dinlenme ve keyif zamanı
"Gün içinde çok yoğun bir tempom olduğu için akşamları genellikle 19.00 gibi eve gidiyorum. Arkadaşlarımla yemek gibi organizasyonlar için genellikle cuma ve cumartesi günlerini tercih ediyorum ve kıyafet seçimim de yine konforlu ama tabii ki biraz daha elegan seçimlerden yana oluyor." İşini keyifle ve büyük bir aşkla yapan ve "işyerim benim için huzur demek, çünkü hayal ettiğim ortamı yarattım kendime. Burası benim ikinci evim" diyen Yasemin Öğün'ün mağazasından ayrılırken işine olan tutkusu bizi de sarıyor.

"KENDİ MARKAM MUSEFORALL'U KURDUKTAN SONRA İLK DEFA AYAKKABI İŞİNE GİRDİM. AYAKKABILARIM, ÇİZMELERİM ÇOK BEĞENİLDİ VE ÇOK TALEP GÖRÜYOR. BURADAN ALDIĞIM GÜÇLE ÇANTA VE AKSESUAR İŞİNE DE GİRMEK İSTİYORUM. BU SEZON EN ÇOK BOTTEGA VENATA VE PRADA AYAKKABILARINI BEĞENDİM VE DOLABIMA EKLEDİM."


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.