Çağla Demir: ''Oyunculuk güzelliğin ötesinde bir şey''

Güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Çağla Demir, televizyonun ardından beyazperdeye de göz kırpıyor. Kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanan güzel oyuncu, “Şansa inanıyorum ama çalışmaya daha çok” diyor...

Çağla Demir: ''Oyunculuk güzelliğin ötesinde bir şey''

RÖPORTAJ NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR CANAN YETİŞTİ SATKI
MAKYAJ BOBBI BROWN NİŞANTAŞI
VİDEO BETÜL YAZICIOĞLU
MEKAN İÇİN PARK HYATT İSTANBUL MAÇKA PALAS'A TEŞEKKÜR EDERİZ.

28 yaşındaki güzel oyuncu Çağla Demir, kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. TV'de rol aldığı iddialı dizilerin ardından şimdi de beyazperdede hayranlarıyla buluşuyor. Brezilyalı model Alessandra Ambrosio'ya olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Demir, kariyerini asla güzelliğine yaslamıyor... Çağla Demir'i daha yakından tanımak için Park Hyatt İstanbul Maçka Palas'ın kral dairesinde bir araya geldik...

ÇAĞLA DEMİR İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KEYİFLİ RÖPORTAJIN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Oyunculuk nasıl girdi kanınıza? Hayatınızın hangi aşamasında oyuncu olmaya karar verdiniz?
Oyunculuk hayatıma 18 yaşlarımda girdim. TV'nin o renkli dünyasına hep meraklıydım. Acaba o tarafta neler oluyor, ben de içinde olsam diyordum. Ankara'da özel bir oyunculuk eğitimi veren yerde bir yıl kadar kurs aldım. İlk deneyimim de böylelikle 'Med Cezir' dizisiyle oldu.

Ardından eğitime devam ettiniz mi?
Evet. Ankara Başkent İletişim Akademisi'nden oyunculuk eğitimi aldım. Daha sonra oynadığım 'Kara Sevda'dan itibaren oynadığım bütün dizilerde de oyuncu koçları ile çalıştım.

İlk dizi deneyiminizden bu yana çok yol kat ettiğini düşünüyor musun?
Evet. Tabii 'Med Cezir'den şu güne kadar bence çok yol kat ettim. Hem set tecrübesi olarak hem oyuncu olarak hem kişisel olarak birçok alanda geliştiğimi düşünüyorum. İlk zamanlarda hele ki 'Med Cezir'de sektörle ilgili pek bir şey bilmiyordum. Şimdi çok şey öğrendiğimi söylesem de aslında daha önümde kat edeceğim yollar mevcut olduğunu da düşünüyorum.

Bir ayağınız da Los Angeles'ta... Orada da eğitim alıyor musunuz?
Evet, Los Angeles'a gidiyorum. Orada çok sevdiğim yakın dostlarım var. Oyunculukla ilgili bir eğitim almadım ama dil eğitimi için kısa bir dönem orada bulundum.

Hollywood'da çalışmak ister misiniz? Bunun için attığınız bir adım var mı?
Tabii ki birçok oyuncu gibi bende çalışmak isterim. Şu an bunun için attığım bir adım yok henüz.

Başka neler yapmayı seviyorsunuz Los Angeles'ta?
Spesifik olarak bir şey yapmayı sevmiyorum. Orada olmak bana iyi hissettiriyor. Doğasını, sokaklarını, havasını, insanların renkli yaşam biçimini seviyorum... Tabii ki Hollywood stüdyolarını da her gittiğimde bir kez daha ziyaret ediyorum (gülüyor).

Genel olarak seyahatsever misiniz? Nerelere gitmeyi seviyorsunuz? Nasıl bir yol arkadaşısınız?
Evet, genel olarak seyahat etmeyi seviyorum. Özellikle şuraya gitmeliyim buraya gitmeyelim dediğim bir yer yok. Çünkü aslında gitmek istediğim o kadar çok yer var ki! Yeni yerler, yeni insanlar, yeni kültürler keşfetmeyi, kısaca öğrenmeye bayılıyorum. Türkiye'de de, dünyada birçok yer var aslında gitmek istediğim ayırt etmiyorum... Bence eğlenceli bir yol arkadaşıyım. Maceracı bir ruh halim olduğundan sıkıcı değilim (gülüyor).

'Bayi Toplantısı' filminde oynadınız. Ana karakterlerin hepsi erkek. Buradaki iki kadın karakterden birisiniz. İlk kez komedi filminde yer aldınız. Karakterinizi sevdiniz mi?
İlk kez komedi filminde yer aldım. Ama benim oynadığım karakter komik değil. Şirketin CEO'sunun asistanı rolünde. Benim dışımda gelişen olaylar evet çok komik. Filmin diğer oyuncuları çok tatlı ve komik. Filmin içinde bulunmaktan çok zevk aldım. Güzel bir iş oldu.

Güzelliğiniz oyunculuk hayatınızı ne kadar etkiliyor? Sizi bir adım öne taşıdığını düşünüyor musunuz?
Çok teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki güzellik, ekrana yakışmak önemli. Çünkü işimiz görsel ama 'çok güzelsin ve oyuncusun' durumuna ben inanmıyorum. Evet, benim ve birçok oyuncu arkadaşım için ilk başta etkileme yöntemi olabilir ama daha sonrasında eğer oyunculukla ilgili bir sıkıntı varsa, ben sadece güzellikle bir yere varılacağına inanmayanlardanım. Aslında oynadığın karakter seni çok güzel de yapabiliyor. Ne kadar güzel olduğunla alakalı bir durum değil. Güzellik çok göreceli bir kavram. Oynadığın karakterin enerjisi bence insanları etkiliyor. Evet, çok güzel bir kız olabilirsin ama oynadığın enerji önemli ve oyunculuk önemli. Tabii şu da var sektöre girerken güzel kız, ekrana yakışıyor denmesi seni bir adım önde başlatabiliyor. Ama daha sonrasında bu faktör önemini kaybediyor. Oyunculuğun, güzelliğin ötesinde bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim.

Samsun'da büyümüşsünüz... Size ne ifade ediyor Samsun? Aileniz orada mı hala? Sık sık gidip geliyor musunuz?
Samsun'a sık sık gidip geliyorum. Samsun benim için çocukluğum, çok keyifli büyüdüğüm yer. Çocukluğumu, ailemi ifade ediyor. Ailem de orada yaşıyor. Onları görmek için sık sık gidiyorum. Onlar da ara ara buraya yanıma geliyorlar.

Samsun'dan gelip, oyunculuk piyasasında tutunmak zor olsa gerek... Sizce başarı; hırsın mı, yoksa şansın mı bir ürünü? Siz ne kadar hırslısınız?
Samsun'dan İstanbul'a diyorsunuz ama aslında sadece orası değil, Türkiye'nin birçok yerinden İstanbul'a gelip, İstanbul'da tutunmaya çalışmak aslında çok zor. İstanbul'u tanımıyorsun, daha küçük, herkesin birbirini tanıdığı bir yerde büyümüşsün vs... İlk geldiğim dönemler zorluk çekmedim desem yalan olur. Şansa da çok inanıyorum ama çalışmaya da inanıyorum. Yani şansım var diye alıp yürüyemezsin sana verilen şansı iyi kullanman gerekir. İkisi de dengeli olmalı. Ben çok büyük hırsları olan biri değilim hiçbir zaman. İnandığım şeyi yapmak uğruna hırs benimkisi. Onu da dengede tutmak isterim.

Hiç pes ettiğiniz oldu mu?
Oldu diyebilirim. Tam pes değil ama 'acaba'larım oldu açıkçası... 'Nasıl olacak, acaba olmayacak mı?', 'Yapamıyor muyum?' gibi sorularım oldu. O dönemler kısa kısa oldu. Oyunculukta dönem dönem düşme kalkmalar oluyor. Bizim işimiz öyle bir iş. Beklemek üzerine kurulduğu için o bekleme süresi bazen bizleri çok yorabiliyor. Pes etmiş gibi düşünüyoruz ama bir anda bir proje geliyor ve birden yine yükseliyorsunuz. Hemen motive oluyorsun ve mood'un değişiyor. Bizim işimiz sürekli inişli çıkışlı. Günün sonunda hiçbir zaman gerçekten pes etmedim aslında.

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
Seyahat yazarı ya da tasarımcı olmak isterdim diyebilirim. Moda ile ilgilenebilirdim. Ama yine de 'sabah 08.00, akşam 17:00' bir iş istemezdim.

Çok güzel bir çekim yaptık ve çok güzel poz verdiniz... Modellik yapmayı hiç düşündünüz mü?
Çok teşekkür ederim. Ben de çok keyif aldım. Dergi çekimlerinde modellik yapmış oluyorum aslında çok zevk aldığım için de hiç sıkılmıyorum.

Kariyeriniz ve gelecekle ilgili aldığınız önemli kararlar neler? Gelecekte kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?
Ben şu sıralar geleceğimle ilgili şöyle mi olsun, böyle mi olsun diye uzun uzadıya plan yapmıyorum açıkçası. Tabii ki hep hayallerim, isteklerim ve nasıl biri olmak istediğime dair düşüncelerim var, ama her yıl, her ay aslında o kadar değişiyoruz ki! Hayat da değişiyor, o nedenle çok da keskin kararlar almıyorum. Tabii ki oyunculuğu bir meslek olarak görüyorum. 45-50'lilerime geldiğimde de bu sektörde yer almak istediğimden çalışmalarım o yönde. Dediğim gibi geleceğimizi şu sıralar göremediğimizden net kararlarım yok aslında. İşimde başarılı olmak istiyorum, işimi iyi yapmak istiyorum, güzel bir kariyer elde etmek istiyorum. Sağlıklı bir birey olmaktan başka beklentim yok şu sıralar kısaca.

Sosyal medya hepimizin hayatının bir parçası. Sizin aranız nasıl?
Ben sosyal medya kullanan birisiyim. Ama her gün sosyal medya ile yaşamıyorum. Her gün bir post atayım, her gün bir story atayım derdinde değilim. Aslında canım ne istiyorsa onu yansıtıyorum. Keyif alıyorsam o günden bir fotoğraf, anı paylaşmak istiyorsam paylaşıyorum. Ama bunu da aman sosyal medyada olayım, takipçim çok olsun diye yapmıyorum. Ben o şekilde kullanmıyorum. Bazen de önemli olayları sosyal sorumlulukla ilgili paylaşımları yapıyorum. İyi bir şeylere vesile de olsun istiyorum bu mecranın.

Aşka bakışınız nasıl? Gözünüz kara mıdır, ayaklarınız yere mi basar?
Aşkın dönüştürücü olduğuna inanıyorum. Daha pozitif, daha güzel oluyorsun. Ben de aşık olduğumda mantığımla hareket edenlerden biri değilim.

Çok gençsiniz tabii ama ileride çoluk çocuğa karışmak gibi düşünceleriniz var mı?
Evet, tabii ki. Şu yaşta değil ama.... Aşık olduğum bir adamla evlenip, hayatımın bir döneminde de çocuk yapmak isterim. Ben de kocaman, büyük bir ailede büyüdüm. İlerde neden olmasın büyük bir ailem. Günün sonunda ilerisi için dileklerim bunlar ama şu an kariyerimi düşünüyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.