Harun Dursun: ''Sıkı sağlık ve güvenlik önlemleri aldık''

Covid-19 salgınının yol açtığı ‘yeni normal’in içinde, sosyal mesafe kurallarının dikkate alındığı ve hijyenin ön planda olduğu tatiller de var. Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Harun Dursun ile yaz tatilinin yeni boyutlarını ve aldıkları önlemleri

Harun Dursun: ''Sıkı sağlık ve güvenlik önlemleri aldık''

Bodrum Yarımadası'nın en büyüleyici koylarından biri olan Cennet Koyu'nda yer alan Mandarin Oriental, Bodrum, hem misafir alanlarında hem de çalışma alanlarında en üst kalitede son derece sıkı sağlık ve güvenlik önlemlerini "Sizin için" kampanyası ile hayata geçirdi. Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Harun Dursun, hem bu kampanyayı hem de yeni sezonu anlattı…

Yeni dönemde otelinizde tedbir amaçlı ne gibi uygulamalar olacak?
Misafirlerimiz ve çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği bizim için her zaman ilk sırada geliyor. Otelimizin hem misafir alanlarında hem de ekibimizin kullandığı çalışma alanlarında en üst kalitede, son derece sıkı sağlık ve güvenlik önlemlerine yer veriyoruz. Mandarin Oriental, Bodrum olarak, değerli misafirlerimizin kendilerini güvende hissetmelerini ve gönül rahatlığıyla tatil yapmalarını hedefleyerek "Sizin için" isimli bir kampanya hazırladık. Bu kapsamda, karşılamadan konaklamaya, yeme-içmeden spa'ya, havuzlardan sahillere kadar birçok alanda misafirlerimiz için en ideal atmosferi yaratmayı hedefledik.

Örneğin, tüm transfer araçlarımızda sürücü ve misafir bölümleri arasına separatör eklenmesinden otel girişinde termal kamera ile tarama uygulamasına ve misafirlere maske temin edilmesine kadar bütün detayları düşündük. Tüm konaklama ünitelerinin girişlerinde bulunan 'Valet Box' sayesinde de taleplerinin misafirlerimize hiç temas edilmeksizin ulaşmasına olanak tanıyoruz. Özel mutfak ve geniş yeme-içme alanlarına sahip rezidans dairelerimiz, villalarımız ve farklı kategorilerdeki sütlerimiz, misafirlerimize evlerini aratmayacak konfor ve donanıma sahip. Ayrıca restoranlarımızın mönülerini 'Oda Servisi' kapsamında servis ederek misafirlerimize odalarında keyifli bir yeme içme deneyimi sunuyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen konularındaki hassasiyetimizden dolayı tüm restoran ve barlarımızda sosyal mesafe kurallarına uygun, geniş, ferah ve konforlu oturma düzeni konumlandırmaları yapıyoruz. Misafirlerimiz, açık büfeler yerine alakart mönüler üzerinden zengin içerikli lezzetlerimizin tadına varıyorlar. Sosyal mesafe kurallarına göre yeniden yapılandırılan özel fitness salonumuzda, kişiye özel spor dersler veriliyor. Misafirlerimizin en fazla vakit geçirdiği yer olan plajlarımızda da yine sosyal mesafeyi dikkate alarak şezlongları yeniden konumlandırdık.

Sezona nasıl bir başlangıç yaptınız?
Her sezon olduğu üzere, 2020 sezonunda da kapılarımızı ilgi çekici yeniliklerimiz ve ayrıcalıklı hizmetlerimizle açtık. Geniş ve ferah yaşam alanlarına ev sahipliği yapan tesisimizde, misafirlerimizin huzurlu ve sağlıklı bir tatil geçirmeleri için gerekli tüm önlem ve uygulamaları hayata geçirdik. Efsanevi butler hizmetimiz gibi kişiye özel servislerimizin yanı sıra 'Wellbeing Retreat' konaklama paketimizle de misafirlerimize huzurlu ve sağlıklı bir tatil vadediyoruz. 'Wellbeing Retreat' paketimiz, içerisindeki günlük olarak hazırlanmış sağlık ve bakım programları, yoga dersleri, vücut analizi ve 5 Element Danışmanlığı ile kişilere benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Bu özel paket aynı zamanda, kendilerini yeni baştan yaratacakları günlük detoks mönüsü ve The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum'un 'Time Rituals' (Zaman Ritüelleri) bakımıyla da misafirlerimizi bedenen, zihnen ve ruhen dinlendirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra gözlerden uzak bir tatil hayal eden ailelere; tam donanımlı mutfak, gösterişli yaşam alanı, göz kamaştıran manzaralı teras, keyifli barbekü alanı, özel havuz, duş ve geniş oturma bölümü gibi ayrıcalıklı özellikleriyle öne çıkan villalarımızda harika vakit geçirme imkanı sunuyoruz. Ayrıca sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde düzenlenmiş, geniş, ferah ve konforlu dokuz farklı yeme içme noktamız da sezonu zengin bir mönü yelpazesiyle karşılıyor.

Dünya genelinde seyahat ve konaklama alışkanlıklarının değişmesi ihtimali gündemde. Sizce tatil alışkanlıkları ve otel tercihleri bu süreçten nasıl etkilenecek?
Hepimizin evlerimizde kendimizi ve sevdiklerimizi korumaya aldığımız bu dönemde, seyahat etme özgürlüğünün ve dünya ile bağlantıda olmanın değerini çok daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Pandemi nedeniyle seyahatseverlerin gidecekleri destinasyonu ve oteli seçerken çok daha özenli davranacakları bir dönemdeyiz. İnsanların güven duygusunu hissetmek için servis kalitesinden emin oldukları, doğa ile iç içe ve en önemlisi aşina oldukları tesislere yönelim göstereceğini ve bunun neticesinde turizmin yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Son yıllarda etkisini gösteren 'wellness' trendinin daha da etkisini artıracağı ve kişilerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendilerini daha iyi hissedecekleri destinasyonları ve otelleri tercih edecekleri kanaatindeyim. Ayrıca Mandarin Oriental, Bodrum'un kişiye özel efsanevi hizmetlerinin de 2020 yılında en etkili tercih faktörü olacağına inanıyorum.

Seyahatler normale döndüğünde ilk hangi ülkelerden misafirlerin gelmeye başlayacağını düşünüyorsunuz?
Ülkeler ile aramızdaki turizm trafiğinin başlamasındaki en önemli etken, karşılıklı hava trafiğinin açılması olacaktır. Otelimizin büyük ilgi gördüğü Avrupa, Orta Doğu ve Rusya & CIS bölgelerinden uçuşlar başlar başlamaz, taleplerin de hızla ivme kazanacağı kanaatindeyim. İç hat uçuşları ve misafirlerimizin şahsi araçları ile destinasyonumuza kolayca ulaşabilmeleri neticesinde iç turizmde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.