Hediye Güral Gür: “Normalleşme sürecine hızla adapte olduk”

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden biri olan NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ile pandemiye karşı aldıkları önlemleri, tatilcilere tavsiyelerini ve biraz da özel hayatını konuştuk.

Hediye Güral Gür: “Normalleşme sürecine hızla adapte olduk”

RÖPORTAJ ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri de turizm oldu ama geç de olsa birçok otel açıldı. İlk açılan otellerden biri de İstanbul'a yaklaşık iki saat uzaklıktaki NG Sapanca oldu. NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür'e, otelde aldıkları hijyen önlemlerini, kendi tatil tercihlerini ve iş dışında neler yaptığını sorduk. Ayrıca Hediye Hanım'dan tatile çıkacaklar için tavsiyeler de aldık.

Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan NG Sapanca'yı haziran başında açtınız, otelde neler değişti?
Her zaman öncelikle insan sağlığını önemseyen bir grup olarak, NG Sapanca'da hijyen, sosyal mesafe, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim ile dezenfeksiyon önlemlerimizi aldık. Önlemlerimize, otelin girişinde misafirlerimizin ateşini ölçerek başlıyoruz. Tüm misafirlerimize resepsiyona geldiklerinde teması en aza indirmek için hazırladığımız için de kayıt kartı, kalem ve oda kartlarının olduğu bir kit veriyoruz. Restoranlarımızda basılı olan mönüleri kaldırarak QR sistemine geçtik. Açık büfe restoranımızda misafirlerimize aşçılarımız servis yapıyor. Oda temizliğinde görevli kat personellerimiz maske ve eldiven kullanıyor. En kritik noktalar (kapı kolları, klima kumandası düğmeleri, abajur düğmeleri, telefon, saç kurutma makinası vb) sıklıkla dezenfekte ediliyor. Odalar, temizlik işlemlerinin ardından 1 saat havalandırılıyor. Temizlik ve dezenfeksiyon işlemi bittikten sonra oda kapıları mühürleniyor. Misafirlerimiz bu mührü açarak odaya giriş sağlıyor.

NG Sapanca orman içinde bir otel olduğu için bu dönemde avantaj yaratacaktır herhalde…
Sapanca'nın el değmemiş doğasında, kayıt altına alınmış binlerce ağacın yükseldiği bir ormanın tam kalbinde konumlanan NG Sapanca, konumu, benzersiz doğası ve sessiz, huzur veren atmosferi ile özellikle içerisinde bulunduğumuz dönemde izole tatil beklentisine cevap veriyor. 'Türkiye'nin 7 farklı kalite belgesine sahip ilk 5 yıldızlı oteli' olarak, normalleşme sürecine, aldığımız üst düzey önlemlerle hızlı adapte olduk. Misafirlerimize huzur ve güven içinde, kaygı ve endişeden uzak bir tatil sunuyoruz.

Bu dönemi siz nasıl geçiriyorsunuz, hayatınızda neler değişti?
Pandeminin ilk dönemini, elbette ben de herkes gibi evimde geçirdim. Bu süreçte evimde ama işimdeydim. İşlerimi evimden yürüttüm. Normalleşmenin başlamasıyla birlikte de ben de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda önlemlerimi alarak ofisime geri döndüm. Şu anda olması gerektiği gibi, maskemle ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek günlük hayatıma devam ediyorum. Çantamdan kolonyamı ve dezenfektanımı eksik etmiyorum. Toplum olarak kucaklaşma alışkanlığına sahip olmamız bu sürecin en zor tarafı. Ben de en çok bu konuda zorluk çektim. En zoru da anne ve babama sarılamamak, çocuklarımla kucaklaşamamak, yakınlarımla temas kuramamak oldu.

İki çocuk annesisiniz, annelik nasıl gidiyor?
Annelik bence dünyanın en güzel duygusu. Çocuklarım da artık büyüdüler; oğlum 14, kızım 10 yaşında. Şimdi onlarla birlikte her şey çok keyifli.

İş ve annelik derken başka bir şey yapma fırsatınız oluyor mu, örneğin uğraştığınız bir hobiniz var mı?
İş ve anneliğin dışında sektör STK'ları epey vaktimi alıyor. Bunun dışında kalan zamanımı da arkadaşlarımla geçiriyorum. Bahçeyle uğraşmayı çok seviyorum. Özellikle yaz aylarında bahçenin yabani otlardan arındırılması, ağaçların budanması, dikimin yapılması gibi işleri ben yapıyorum. Bir nevi terapi gibi oluyor. Olmazsa olmazlarım arasında, müzik eşliğinde kitap okumak yer alıyor.

Modaya ilginiz nasıl, takip eder misiniz?
Modayı çok yakından takip ettiğimi söyleyemem. Genelde zamansız kıyafetleri tercih ediyorum. Pantolon ve bluz ikilisini sıkça kullanıyorum. Ayakkabıları çok seviyorum. Benim için ayakkabı, kıyafetin tamamlayıcısı değil, ana merkezi konumunda. Ama tabii, zaman içinde bu konuda eskiye göre tercihlerim değişti. Eskiden daha çok yüksek topuklu ayakkabılar tercih ederken, şimdi tercihimi daha alçak topuklular, babet ve sneaker'lardan yana kullanıyorum.

Son olarak sizden bir tavsiye rica edeceğim. Tatile çıkacak olanlar, böyle bir dönemde tesis seçiminde nelere dikkat etsin?
Güvenli Turizm Sertifikası olan, üst düzey hijyen önlemlerinin alındığı, sosyal mesafenin korunabileceği kadar geniş alanı olan tesislerin tercih edilmesini öneriyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.