Serap Akkuş: ‘Hedefimiz dinamizm barındıran bir atmosfer yaratmak’

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus Yiyecek & İçecek Direktörü Serap Akkuş, otelin yeniliklerini bizimle paylaştı.

Serap Akkuş: ‘Hedefimiz dinamizm barındıran bir atmosfer yaratmak’

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ ozge.zeki@sabah.com.tr

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'ta bu kış ne gibi yenilikler bizi bekliyor?
Bu sene beklentilerimizin aksine, oldukça hareketli ve yoğun bir yaz sezonu geçirdik, anladık ki misafirlerimiz kendilerini güvende hissettikleri zaman kontrollü sosyalleşmek istiyorlar. Onların bize olan güveninden güç alarak ekibimiz ile kış planlamalarımızı tamamladık. Aqua, değerli sanatçıların yer alacağı harika bir müzik takvimi ile kasım ayını karşılayarak, kış boyu şehrin nabzını tutacak. Kasım ayında hizmet vermeye başlayan yeni mekânımız Yasemin'in ev konforu sunan salonunda ve Boğaz'ın mavi sularına bakan terasında misafirlerimizi ağırlıyoruz. Aralık ayında, yine terasımızda, açık havada kış ve yeni yıl programlarımız başlayacak. Büyük ilgi gören cam iglolarımız, Boğaz'ın kenarında yerini alırken, buz pistinin içinde bulunduğu Winter City misafirlerimizin çocukları ve aileleri ile keyifli zaman geçirebilecekleri buluşma noktası olacak. Amacımız açık havada Lead With Care programımız kapsamında tüm hijyen ve sosyal mesafe kurallarının titizlikle uygulandığı bir ortamda, misafirlerimize farklı noktalarda farklı deneyimler sunmak olacak.

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'ta Aqua gibi menüsü ile programı yenilenen ve Yasemin gibi yepyeni farklı yeme-içme mekanları olduğundan bahsettiniz. Bu mekanların farkları neler?
Bu sezon otelimiz içerisinde farklı beklentileri karşılayabilecek yiyecek, içecek ve servis seçenekleri olmasını hedefledik. Yenilenmiş, dinamik atmosferi ile Aqua'da şeflerimiz balık ve deniz ürünleri, barmenlerimiz ise sonbahar ve kış mevsiminin büyüsüne uygun kokteyl reçeteleri geliştirdiler. Yasemin'de ise akşam yemeklerinde Türk ve Anadolu mutfağının leziz reçetelerini servis etmeye hazırlanırken öğle saatlerinde şık ve zarif çay saatleri menüleri hazırladık.

Peki, mutlaka tadılması gereken, "yemeden ayrılmayın" diyeceğiniz lezzetler neler?
Aqua'da amacımız misafirlerimize her daim en taze balık ve deniz ürünlerini sunmak, bu yüzden restoran içinde görüp seçebileceğiniz bir teşhir alanımız olacak. Şeflerimiz seçtiğiniz balık veya deniz ürününü sizin zevkinize göre hazırlayıp sunacaklar. Menümüzde yer alan baharatlı orkinos ve bütün ıstakoz ile eşleşmiş paccheri benim en sevdiğim iki yemek. Eğer paylaşmayı seviyorsanız bütün olarak servis edilen a'la meuniere dil balığını denemenizi tavsiye ederim. Bar ekibimizin kokteyleri de bu sezon çok keyifli oldu. Yasemin salonumuzda ise misafirlerimizin çay saati deneyimini yaşamalarını gerçekten çok isterim. Pastane şeflerimizin hazırladığı tatlılar otelimizin her noktasında çok ilgi görüyor. Benim favorim ise çikolata dallarında sunulan mandalina tatlısı.

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'un brunch'larının müdavimleri olduğunu biliyoruz. Aqua'da bu sene pazar brunch'larında farklılıklar, yenilikler var mı?
Bu sene otel içerisindeki yiyecek ve içecek noktalarımızın en leziz yemeklerini brunch'larımıza taşımaya karar verdik. Yalı'da yaz boyu servis ettiğimiz sushilerimizin çok beğenildiğini biliyoruz. Bu sezon sushi alanını biraz daha büyütüp çeşitlendireceğiz, Aqua'nın yeni menüsünden taze istiridyeler, ıstakozlar ve barbeküde pişecek en taze deniz mahsülleri brunch'ımızda yer alacak. Anason 34'ün leziz mezeleri, Ocakbaşı'nın kebapları ve dönerimiz misafirlerimize brunch'ta biraz daha uzun zaman geçirmeleri için bir neden yaratacak. Her hafta şeflerimiz sürpriz lezzetler ile karşımıza çıkacaklar, onları bu konuda kısıtlamak istemiyoruz, konuklarımız bir hafta dev tavada pişen paella görürken diğer bir hafta belki şefin son dakika bulduğu taze mantar yahnisini tadacaklar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.