Dr. Pelin Taşkıran’la güzelliğe giden yol

Başarılı estetik uygulamalarının yanı sıra şirketiyle girişimci ruhunu da ortaya koyan Dr. Pelin Taşkıran’la medikal estetik alanındaki uluslararası teknolojiler ve güzellik üzerine konuştuk.

Dr. Pelin Taşkıran’la güzelliğe giden yol

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ

Estetik ve güzellik konularına getirdiği başarılı yaklaşımlarıyla fark yaratan Dr. Pelin Taşkıran, her daim yenilik peşinde olmayı kendine görev edinmiş bir meslek insanı. "Medikal estetik uygulamalarında başarının temeli; cilt kalitesini artırarak, cildi sağlığına ve ışıltısına kavuşturmaktır" diyen Dr. Taşkıran, çalışmalarındaki temel klinik prensibinin ise kişileri iş ve sosyal yaşamlarından alıkoymadan tedavi etmek olduğunu söylüyor. Taşkıran ile sezonun en güncel cilt tedavilerinden, en yeni girişimlerine kadar keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Kışa girerken cilde nasıl bakmalı? Önerdiğiniz güncel uygulamalar neler?
Sağlıklı bir cilt için uyguladığımız ürün teknolojileri günden güne gelişiyor. Hücresel düzeyde cildi yenileyen, canlandıran sıkılaşma ve aydınlanma sağlayan antioksidan etkinliği yüksek mezoenjeksiyon ve detoks peeling uygulamaları sayesinde cildi sağlıklı ışıltısına kavuşturmak ve kış şartlarına hazırlamak mümkün.

Sizce sezonun en yeni ve etkili olduğunu öngördüğünüz içeriği hangisi?
Bu sezonun en dikkat çeken yeniliği şifa kaynağı siyah zencefilin medikal estetik ürün içeriklerine girişi. Siyah zencefil, güçlü antienflamatuar ve antioksidan etkisi sayesinde yaşlanmaya neden olan iki temel mekanizmayı; enflamasyon ve oksidasyon sürecini baskılama özelliğindedir, bu nedenle "evrensel ilaç" olarak da bilinir.

Peki, zencefilin etkin içerik olarak kullanıldığı ürünlerden bahseder misiniz?
Milano merkez olmak üzere, dünyanın 101 ülkesi ile eş zamanlı Türkiye'de klinik uygulaması başlayan V Carbon System ve Ginger Design bu etkinlikte içeriğe sahip inovatif ürünlerdir. UV hasarı ile oluşan cilt lekeleri, akne izi, kolajen, elastin kayıplarına bağlı cilt ve gıdı sarkmaları, geniş gözenekler gibi sorunların yanı sıra cildin yağ dengesinin bozulması ve bakteri yükü artışına bağlı aktif akneleri de bu ürünler ile hazırlanan protokoller sayesinde iyileştirilebiliyor.

Sizi hekim kimliğinizin yanı sıra güçlü kadın girişimci profiliniz ile tanıyoruz. Klinik kullanıma yönelik meslektaşlarınız ve sağlık çalışanları için tasarladığınız Saten Forma'ları anlatır mısınız?
Klinik koşullarda hijyen ve enfeksiyon kontrolü önemli; çalıştığımız alanda yüz odaklı ve hastalarımız ile yakın temas halinde hizmet sunuyoruz. Kullanımı son derece rahat Saten Forma, bone ve anti bakteriyel iç astarlı yıkanabilen maskeler aslında uzun zamandır kullanılıyor. Ancak pandemi sürecinde hekimlerin scrubs dediğimiz uzun çalışma saatleri üzerinde kalan formalar ve maskeler elbette klinik kullanımda daha fazla gündeme geldi. Estetik, güzellik alanında hizmet sunan klinik ve merkezlerde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaptığı işi yansıtan şıklıkta ve ışıl ışıl olması önemli, hekimler iyi ve güzel şeyleri hak ediyor. Antibakteriyel iç astara sahip hekim isimlerinin işlendiği rengarenk saten forma takım, bone ve maskeler yoğun ilgi görüyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.