Adet Sancısına İyi Gelecek 5 Çözüm

Adet sancılarını en aza indirmek için doğal yöntemlerle yapılacak çözümler vardır. İşte önerilerimiz...

Adet Sancısına İyi Gelecek 5 Çözüm

Kadınların her ay yaşadığı adet dönemi kimisinde normal geçerken kimisinde ağır olabilir. Çoğunlukla kadınların kabusu olarak nitelendirilen adet sancısı günlük hayatı da olumsuz olarak etkiler. Adet sancılarını en aza indirmek için doğal yöntemlerle yapılacak çözümler vardır. İşte sizler için derlediğimiz adet sancısını azaltan, geçiren o çözümler…

Sıcak Tutun

Adet sancısının en büyük düşmanı sıcaklıktır. Ağrının olduğu bölgenin sıcak tutulması hafiflemesini sağlayacaktır. Bu nedendir ki üşütüldüğü zamanlarda adet dönemi daha zor geçer. Sıcak su torbasını doldurarak karın bölgenizde kısım kısım tutabilirsiniz. İş yerinde ya da okuldaysanız mini sıcak su torbalarından da faydalanabilirsiniz. Bu şekilde ağrılarınızın hafiflediğini fark edeceksiniz.



Duş Alın

Ilık su ile duş almak vücudu ve kasları gevşeteceğinden adet sancısını da oldukça azaltacaktır. Aşırı sıcak suyla duş almak adet miktarını arttırabilirken çok soğuk da kesebilir. En ideali sıcağa yakın ama ılık suyu tercih etmenizdir. Duş sonrası rahatlayan vücut üzerine uyuduğunuzda daha çabuk toparlanacaktır.



Uyuyun

Adet dönemlerinde uykunun önemi çok büyüktür. Düzenli ve yeterli miktarda uyunursa kaslar da rahatlayacak, böylece adet dönemi daha kolay geçecektir. İdeal uyku süresi yakalandığında adet sancıları da oldukça hafifleyecektir. Sadece gece değil gündüz de eğer fırsatınız varsa az da olsa uyuyup dinlenebilirsiniz.



Çay İçin

İçinizi ve midenizi ısıtmak da adet ağrılarınızı azaltan çözümlerdendir. Ekstra olarak sıcak içeceğinizi bitki çayı olarak tercih ederseniz daha iyi sonuç alırsınız. Örneğin papatya çayı rahatlatıcı etkiye sahiptir. Tükettiğinizde kaslarınız gevşer ve ağrılarınız oldukça azalır. Zencefil de adet ağrılarına iyi gelir. İçeceğinize tarçın da eklerseniz hem şeker ihtiyacınızı karşılayacak hem de adet sancınızı hafifletecektir. Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.



Egzersiz Yapın

Hareketli bir yaşama sahip olan kadınların hareketsiz olanlara göre daha az adet sancısı hissetmesi normaldir. Hafif egzersizler vücudun kan dolaşımını arttırır, kasları rahatlatır böylece adet ağrıları da en aza iner. Vücudunuzu zorlamayacak yürüyüşler ya da gevşeme egzersizleri ideal bir tercih olacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.