İnfluenza nedir? İnfluenza tedavisi nasıl olur?

Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan İnfluenza hastalığı hakkında merak edilenleri derledik.

İnfluenza nedir? İnfluenza tedavisi nasıl olur?

Bir çeşit grip hastalığı olan İnfluenza, viral bir rahatsızlıktır. Bulaşıcı olan İnfluenza hastalığı önemsenmeli, uzun sürede geçmeyen belirtiler varsa mutlaka önlem alınmalıdır. Soğuyan havalarla birlikte çok sık görülmeye başlayan İnfluenza hastalığının ne olduğu, nasıl tedavi edildiği gibi sorular da gündemde sıkça araştırılmaya başlandı. İşte İnfluenza hakkındaki merak edilenler…


İnfluenza'nın belirtileri normal grip gibidir. Aniden başlayan ateşlenmenin yanı sıra kuru öksürük, baş ağrısı, ishal, kusma, kas ağrıları, halsizlik, burun tıkanıklığı ya da akıntısı gibi şikayetleri vardır. Genellikle bir hafta içerisinde bu bulguların geçmemesi aksine daha da artması önemsenmesi gerektiğini gösterir. Özellikle 65 yaş üstü kişilerde, kronik rahatsızlığı olanlarda İnfluenza gribi oldukça tehlikelidir. Dolayısıyla mutlaka bir hekim kontrolünde olmak gerekir.

İnfluenza'nın belli bir tedavisi yoktur. Doktor muayenesinden sonra hastalık kesinleşirse bol sıvı tüketimi, dinlenme, uyuma gibi aktivitelerle hastalık atlatılacaktır. Daha ciddi durumlarda ise ona göre bir tedavi izlenir. İnfluenza viral bir virüs hastalığı olduğundan antibiyotiklerin olumlu etki etmeleri beklenmez. Kesinlikle doktor kontrolü olmadan hiçbir soğuk algınlığı ilacı ya da antibiyotikler kullanılmamalıdır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.