Gripten korunmak için 5 öneri

Kış aylarının kabusu gripten korunmak aslında çok da zor değil. Kendinizce alacağınız ufak görünen önlemlerle grip hastalığına yakalanmadan kışı geçirebilirsiniz.

Gripten korunmak için 5 öneri

Son günlerde oldukça salgın bir hal alan grip büyük küçük demeden herkesi yatağa düşürüyor. Gribe yol açan pek çok etken var. Ani hava değişiklikleri, salgın virüsler, yorgunluk, uykusuzluk, bağışıklığın düşmesi, hasta olan birinden bulaşması vs. olarak daha pek çok nedenler sayılabilir. Kış aylarının kabusu gripten korunmak aslında çok da zor değil. Kendinizce alacağınız ufak görünen önlemlerle grip hastalığına yakalanmadan kışı geçirebilirsiniz. Peki gripten nasıl korunabiliriz? İşte sizler için hazırladığımız öneriler…

Hijyene dikkat edin

Hastalıkların başrol oyuncuları arasında kesinlikle hijyen yer alıyor. Sık sık el yıkamayı alışkanlık haline getirmek şart. Gün içinde dokunduğumuz pek çok şey büyük mikroplar taşıyor. Farkında olmadan ellerinizi yüzünüze sürmeniz ya da bir şeylere dokunup yemeniz vücudunuzu savunmasız bırakıyor. Ayrıca hasta olan kişilerle yakın temastan kaçınmak gerekiyor.



Bağışıklığınızı güçlü tutun

Vücudunuzun bağışıklık sistemi ne kadar iyi olursa hastalıklara karşı direnci de o kadar kuvvetli oluyor. Sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Buharda pişmiş sebzeler mutlaka öğünleriniz arasında yer almalı. Yeşillik ve sebzeler de önemli yer tutar. Yoğurt, kefir gibi probiyotik bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterin. Su tüketimi de aksatılmamalıdır.



Temiz hava alın

Sürekli kapalı yerde kalmak hastalıklara davetiye çıkarır. Özellikle ofis ortamlarındaki kalabalıktan ara sıra uzaklaşılması gerekir. Sık sık ofis ortamı havalandırmalı ve temiz havanın içeriye nüfus etmesi sağlanmalıdır. Eğer mümkünse dışarı çıkarak mola hakkınızı kullanabilir ve açık havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz.



Uyku düzeniniz olsun

İnsanın bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlardan biri de uykudur. Yeterli miktarda uyku alınmazsa hastalıklar da peşinden gelecektir. Uyku kalitenizi arttıracak hayat şartlarına önem vermeli ve tam terci etki yapanlardan kaçınılmalıdır. Uykusuz kalan bünyelerin bağışıklık sistemi düşerek dışarıdaki tehlikelere açık hale gelir.

Vitamin almayı unutmayın

Mümkün olduğunca ilaç yerine yiyecek ve içeceklerden vitaminler alınmalıdır. Taze sıkılmış portakal, greyfurt, nar suyu gibi içecekler oldukça faydalıdır. C vitamini bakımından zengin olan meyve ve sebzeler düzenli miktarda tüketildiğinde bağışıklık da artar. Burada önemli olan bir nokta da besinlerin iyice yıkanarak tüketilmesi gerektiğidir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.