2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm belirtileri nelerdir?

Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak farklı pek çok etkinlikle kutlanıyor. Otizmli çocuklara dikkat çekmek, erken teşhisin önemini vurgulamak ve otizmli çocukların eğitimine destek olmak için farkındalık sağlanıyor. Peki Otizm nasıl bir rahat

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm belirtileri nelerdir?

Otizmin ilk belirtileri bebeklikte ve 3 yaşına kadar olan süreçte görülür. Bu belirtileri fark eden ebeveynlerin mutlaka uzman bir doktora başvurması ve tanının koyulması için gerekli çabayı sağlaması gerekir. Sonrasında ise otizmli çocuğun gelişimini destekleyen eğitimlerin verilmesi son derece önem taşımaktadır.

OTİZM NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Otizm gitgide çok fazla görülmeye başlandı. Kesin bir neden konulamasa da genetik ve çevresel faktörlerin Otizm'e neden olduğu öngörülüyor. Gelişimsel bir bozukluk olan Otizm'de beyin ve sinir sistemleri etkileniyor. Anne ve babaların çocuklarının davranışlarına dikkat etmesi ve Otizm teşhisi konulduysa bu duruma özel eğitimlerin biran evvel başlaması gelişimleri ve topluma kazanmaları için büyük önem taşıyor.

-Otizmli çocuk kendisiyle iletişim kurmaya çalışanlara karşı ilgisiz oluyorsa,

-Çok geç ses çıkarıyor ya da cevap veriyorsa,

-Ellerini kullanarak ihtiyaçlarını anlatamıyorsa,



-Vücut dengesini anormal bir şekilde kuramıyorsa,

-Garip hareketler ve sallanma gibi davranışlar sergiliyorsa,

-Bazı kelimeleri sürekli tekrar ediyor, anlamsız zamanlarda söylüyorsa,

-Elleriyle yine anlam verilemeyen işaretler, şıklatmalar gibi bir durum yaşanıyorsa,

-Kendisine ya da eşyalara zarar veriyorsa mutlaka uzman bir hakime başvurulmalıdır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.