Yaz yaklaşırken dikkat: Bulimia nedir?

Özellikle genç kadınlarda rastlanan Bulimia hastalığı psikolojik bir rahatsızlıktır. Daha çok yaz yaklaşırken çok sık yaşanan Bulimia rahatsızlığı kilo almak istemeyen ama yemek yemeği de durduramayan kişilerde görülmektedir. Peki Bulimia nedir? Bulimia t

Yaz yaklaşırken dikkat: Bulimia nedir?

Bulimia önemsenmediğinde daha büyük sorunlara yok açabilir. Bu nedenle Bulimia şüpheleri başladığında mutlaka bir psikolog desteği alınması gerekir. Bulimia'nın nasıl bir hastalık olduğu ve gösterdiği belirtileri haberimizde derledik.

BULİMİA NEDİR?

Yeme-çıkarma bağımlılığı olan Bulimia'ya, özellikle açlık krizleri yaşayan ve çok kalorili ve fazla yemek yiyen kişilerde rastlanılır. Yediklerinden dolayı kilo almamak için bu kişiler kusmayı tercih ederler. Bu durumda hem boğazları zarar görürken hem de yeterli miktarda besin alamadıklarından sağlık sorunları ortaya çıkar.

BULİMİA BELİRTİLERİ NELERDİR?

-Yeme davranışlarını beğenmeme, yediklerinden pişmanlık duyma,
-Sürekli bir kilo takıntısı olması, yemek yediği için kilo alacağı korkusu,
-Beslenmeyle ilgili sorun yaşama, düzgün beslenmediği düşüncesi,



-Yediklerinden dolayı vücudunun bozulacağı düşüncesi,
-Herkesten gizli sürekli yemek yeme durumu,
-Yeme krizlerinin çok sık olması,
-Sürekli yediklerini çıkarma ihtiyacı, vücudu kusmaya zorlama gibi belirtiler görülür.

BULİMİA TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Psikolojik bir hastalık olan Bulimia üzerinde psikoterapinin olumlu etkileri görülmektedir. Hastanın durumuna göre ayakta ya da yatakta tedavi önerilebileceği gibi ilaçlı ya da ilaçsız gibi alternatif tedailer söz konusu olabilir. Yine kişinin hastalık şiddetine ve yaşına göre tedavi süresi de farklılık gösterebilir. Bu yeme bozukluğu ihmal edilmemeli ve bir an önce tedaviye başlanmalıdır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.