Karın ağrısına iyi gelen 5 mucizevi bitki

Hemen hemen her yaştan kişinin karşılaştığı sağlık sorunlarından biri karı ağrısıdır. Kadınlarda belli dönemlerde karın ağrısı şiddetlenir. Altında bir hastalık sebebi yoksa ve ilaç almak istemiyorsanız doğal bitkilerden faydalanabilirsiniz.İşte karın ağr

Karın ağrısına iyi gelen 5 mucizevi bitki

Doğada bulunan bitkiler sayesinde karın ağrınızı geçirmek ya da en aza indirmek mümkün. Peki hangi bitkiler karın ağrısına iyi gelir? Çay olarak tüketebileceğiniz bu bitkiler sayesinde hem karın ağrınızı geçirir hem de faydalı içeriğinden yararlanırsınız.

Nane-limon

Yıllardır mide bulantısı ve karın ağrısında yapılan nane-limon çayı hızlı ve etkili bir seçenektir. Nanenin rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisi mide bulantısını ve karın ağrısını kesmekte faydalıdır. Limon da içerdiği C vitamini ve antioksidan ile mikropları öldürür, şişkinliğe iyi gelir.



Rezene çayı

Eğer karın ağrınızın sebebi gaz ise işe rezene çayı ile bunu geçirebilirsiniz. Bağırsaklardaki parazitleri yok eden rezene gaz oluşumunu da önler. İçerdiği C ve B vitaminleri ile sindirimi kolaylaştırır, stresi azaltarak midedeki krampları da önler.



Zencefil

Doğal bir ağrı kesici olarak da adlandırılan zencefil çok etkilidir. Zencefili çay olarak tüketerek karın ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Antioksidan ile vücudunuzdaki enfeksiyonları gideren zencefil çayının içerisine limon da ekleyerek etkisini arttırabilirsiniz.



Papatya çayı

Doğal bir sakinleştirici olarak bilinen papatya çayı sindirim sorunları yaşayanlar için de faydalıdır. Özellikle reflüsü olanların tükettiği papatya çayı bakterilere savaş açar. Stres kaynaklı kramp ve gaz şeklindeki ağrıları giderir.



Tarçın

Sindirim problemlerini giderme özelliği bulunan tarçın, anti bakteriyel mide ağrılarına iyi gelir. Bitki çayı olarak tarçını tercih edebilir ve karnınızın sertleşmesi, gaz dolması durumlarından kurtulabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.