Adriyatik kıyısında ortaçağa yolculuk Dubrovnik

Hırvatistan’ın Adriyatik kıyısındaki şehri Dubrovnik, tarihi dokusu en iyi korunmuş Avrupa şehirlerinden biri. Adeta Ortaçağ’a yolculuğa çıkaran Dubrovnik, keyifli bir tatil vadediyor.

Adriyatik kıyısında ortaçağa yolculuk Dubrovnik

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Hırvatistan'ın Adriyatik kıyısındaki şehri Dubrovnik, artık Avrupa'nın en popüler tatil yerleri arasında sayılıyor. Şehrin bu kadar popüler olmasında, efsanevi dizi Game of Thrones'un birçok sahnesinin bu şehirde çekilmesinin büyük etkisi var.

UNESCO tarafından korunan şehir, Ortaçağ'dan kalma eserleriyle ünlü. Şehirde görülmeye değer çok sayıda müze, manastır, kale ve kilise var. Dubrovnik saatlerce yürüyerek keşfedilebilecek bir yer. Ana caddelerden biri olan Stradun'da, birbirinden güzel kafeler, barlar ve mağazalar bulunuyor. Şehrin hemen açıklarında milli park olan Lokrum adasına tekne ile geçip harika bir gün geçirmek de mümkün.

25 kilometrelik uzunluğuyla şehri çepeçevre saran surlar, Franciscan Manastırı ve Müzesi, 14. yüzyıl eczanesi, Dubrovnik Katedrali ve Hazine Dairesi, 15. yüzyıla ait Rektor Sarayı, Sırp Ortodoks Kilisesi ve Müzesi, Jesuit Manastırı, Onofrio Çeşmesi, Orlando Sütunu, Sponza Evi ve St. Blaise Kilisesi de mutlaka görülmesi gereken yerler...


Şehri gezmeye genellikle Pill Kapısı'ndan başlanıyor. Bu kapıdan başlayıp Saat Kulesi'ne kadar uzanan cadde kentin merkezi gibi. Birçok önemli yapı da bu caddenin iki yanında sıralanıyor. Poljana Meydanı ise bar ve restoranlarla çevrili.

Dubrovnik'te alışveriş yapacaksanız pazarlara mutlaka uğrayın. Örneğin, Gunduliceva Poliana'da her gün kurulan pazarda el işi ürünler bulunabilirsiniz. Eski şehrin sokaklarındaki dükkanlarda da birçok hediyelik eşya bulmak mümkün.

Dubrovnik'te restoranlar ağırlıklı olarak İtalyan mutfağının örneklerini sunuyor. Pizza ve makarnanın her türlüsü var. Ama özellikle deniz mahsulü spagettiyi denemeden dönmeyin. Her çeşit deniz ürünü, birçok restoranın mönüsünde yer alıyor. Özellikle Prijeko Sokağı'ndaki açık hava lokantaları, yemek yemek için iyi birer alternatif.

Şehirde küçük otellerin yanı sıra lüks otel seçenekler de bulunuyor. Yıldızlı oteller ise genellikle şehrin dışında yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.